Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Coaching voor meer plezier, zelfvertrouwen & succes in je werk & je leven

coachingSoms lopen we tegen drempels aan in ons werk of willen we nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Wil je werken aan een persoonlijk en/of professionele vraag? Coaching helpt je op een prettige en effectieve manier je zelfkennis en zelfsturing te vergroten. Om nieuwe of bestaande vaardigheden te ontwikkelen en deze toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Een coach kan je bovendien helpen met het vinden van oplossingen voor lastige situaties in je werk.

Individuele coaching

Zoek je een coach om samen te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei? Om het beste uit jezelf te halen?
 • Loop je tegen situaties aan in je werk die je lastig vindt?
 • Wil je bestaande of nieuwe vaardigheden ontwikkelen? Voor bijvoorbeeld een nieuwe stap in je carrière?
 • Heb je behoefte om met iemand te sparren om lastige situaties te bespreken, je doelen helder te krijgen en te behalen?
 • Wil je je zelfkennis en zelfmanagement vergroten, je kernwaarden en kwaliteiten ontdekken en deze bewust inzetten in je werk?
 • Meer plezier en innerlijke rust in je leven en werk ontwikkelen?

Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Het doel van coaching is samen met jou te werken aan je persoonlijke en professionele vraag. Je merkt dat je meer regie krijgt in nieuwe en lastige situaties. Dankzij een coachingstraject zit je lekkerder in je vel en zal je met meer plezier, zelfvertrouwen en succes werken, communiceren, samenwerken of leidinggeven en je persoonlijke en zakelijke doelen halen. Je kunt beter omgaan met jezelf en met anderen.

Met een coach aan de slag

Wil je bijvoorbeeld werken aan:
 • Het versterken van je assertiviteit en grenzen stellen in je werk en je privéleven?
 • Je invloed en zichtbaarheid in je werk ontwikkelen?
 • Een carrièrestap maken?
 • Het verminderen van spanningsklachten in je werk? Je werkdruk en je werkstress leren verminderen en leren ontspannen en effectief te werken? Balans tussen werk en privé herstellen?
 • Timemanagement en zelfmanagement; Leren prioriteiten stellen en meer overzicht in je hoofd en structuur in je werk te brengen?
 • Je persoonlijk leiderschap en je impact vergroten? Bewust gebruik maken van je kernwaarden en kernkwaliteiten?
 • Het verbeteren van de werkrelatie met je collega's of medewerkers? Constructief leren communiceren en samenwerken?
 • Meer ontspannen en effectiever omgaan met pittige discussies, feedback of conflicten?
 • Je faalangst, gebrek aan regie in je werk, perfectionisme, te hoog verantwoordelijkheidsgevoel?
 • Leren prettig en effectief leidinggeven aan een afdeling, team of project?
 • Team- en/of bedrijfsplannen maken? Alleen of samen inspiratie opdoen?
 • Werken aan je innerlijke rust en motivatie?

Resultaat van coaching

Als gediplomeerd coach ben ik opgeleid om je te begeleiden je zelfgekozen leerdoelen te behalen. Ieder mens is uniek en daarom stem ik de gesprekken af op jou als persoon, je leerdoel(en) en jouw leertempo. Tijdens de coachingsgesprekken ontwikkel je nieuwe inzichten en handvatten, waarmee je zelfstandig en onafhankelijk in de praktijk aan de slag kan. Dit doe ik graag vanuit de kennis, ervaring en motivatie die al bij jou aanwezig is. Daarnaast zal ik, als dit bijdraagt aan het positieve verloop van het coachingstraject, mijn eigen kennis, kunde en ervaring delen. Tijdens de coachingsgesprekken werken we aan een Persoonlijk Actie Plan waarmee je na het coachingstraject zelfstandig verder kunt werken aan je ontwikkeling.

Voor wie is coaching bedoeld?

De mensen die ik als coach begeleid, zijn professionals op de werkvloer, zelfstandig ondernemers, leidinggevenden, MT-leden en directieleden. Zij hebben gemeen dat zij zich op hun eigen niveau en in hun eigen tempo persoonlijk en professioneel willen ontwikkelen om het beste uit zichzelf te halen. Zij willen ontspannen en succesvol functioneren in hun werk, communiceren, samenwerken en/of leidinggeven.

Sparringpartner

Ook mensen die niet zo zeer behoefte hebben om een coachingstraject te volgen, maar juist af en toe willen sparren over situaties in hun werk, zijn van harte welkom. Om scherp te blijven op je doelen of om drempels te bespreken waar je af en toe tegen aan loopt in je werk.

Coaching in Leiden

De professionals die ik coach komen uit heel Nederland. Zij komen in principe naar mijn praktijkruimte in Leiden. Zij kiezen vaak voor de afwisseling tussen coaching in mijn praktijkruimte en online coaching. Dit vinden zij een prettige manier van begeleiden en een praktische, bijvoorbeeld bij files op de weg. Daarnaast heb ik in de loop van de jaren gewerkt met professionals die wonen en werken in Europa. Voor hen is het fijn om met een Nederlandse coach te praten. Deze gesprekken vinden meestal online plaats of als ze op vakantie zijn in mijn praktijkruimte in Leiden. Mijn praktijkruimte is centraal gelegen in Zuid-Holland en gemakkelijk bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Hier ben je van harte welkom. Ik coach in organisaties op locatie als ik met meerdere mensen achter elkaar een afspraak heb. Daarnaast coach ik regelmatig tijdens een wandeling. In Leiden zijn prachtige plekken om te wandelen. We kunnen de natuur in of een wandeling maken rondom het nieuwe Singelpark in Leiden. Een schitterende wandeling die je door parken voert en langs prachtige typisch Leidse plekjes brengt. Dankzij het wandelen krijg je letterlijk en figuurlijk een heldere blik op zaken. Ook online coaching is net zo prettig en effectief. Ik coach via Zoom, Teams en Skype.

Spreekt coaching je aan?

Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bij mij in mijn praktijkruimte, online of voor een telefonisch consult. Online coaching is ook mogelijk en net zo prettig en effectief.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij Nobco De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische Gedragscode.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij Develhub; organisatie voor leren en ontwikkelen en volg hierbij haar beroepscode. Daarnaast ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives.

Wil jij ook regelmatig inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Testimonials

"Ingrid heb ik gedurende het gehele coachingstraject als zeer professioneel mogen ervaren, altijd goed voorbereid en werkende vanuit een sterke theoretische basis. Gedurende het gehele traject is Ingrid constant op respectvolle en integere wijze te werk gegaan, weet hierbij de juiste vragen te stellen en de vertaalslag naar de praktijk te maken. In korte tijd heb ik veel van Ingrid mogen leren, graag maak ik van deze gelegenheid gebruik Ingrid te bedanken als ook aan te bevelen!"
Michiel Boeve

 

 

"Ik heb Ingrid ervaren als een betrokken, oprechte en belangstellende coach die door haar plezierige en toegewijde aandacht een veilige sfeer weet te creëren. Ze had geduld en humor op zijn tijd en ondanks dat ze soms tussendoor persoonlijk werd, hield ze de nodige afstand. Tijdens onze gesprekken is ze in haar missie geslaagd en heeft ze mij als coach in alle rust en ruimte de vrijheid gegeven mijn eigen oplossingen te bedenken en mijn vaardigheden te ontwikkelen. Ik heb onze sessies als een prachtige reis ervaren."
Chris 

 

 

“Ik heb tien gesprekken met Ingrid gevoerd op een punt in mijn leven en in mijn carrière waarop bewustwording en richting nodig was. Zij deed dat op een prettige, rustige manier zonder te (ver)oordelen en bovendien stapsgewijs en gestructureerd. Ik ben écht aan het denken gezet over mijn eigen gedrag, mijn omgeving en mijn doelen. Daarbij is wel noodzakelijk dat je je actief en open opstelt en wat met de feedback van Ingrid wilt doen. Dus uit de comfortzone stappen zogezegd. Ik heb dat daadwerkelijk gedaan en nu een keuze gemaakt waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat zou gaan doen. Het resultaat van een denk- en coachingsproces waarvan Ingrid aan de basis stond. Dank je wel Ingrid voor de nuttige sessies en veel succes als coach.”
Caroline Ploeger