Ben je op zoek naar een coach voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei?

Coaching voor meer plezier, zelfvertrouwen & succes in je werk & je leven

coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groeiSoms lopen we tegen drempels aan in ons werk of willen we nieuwe of bestaande vaardigheden ontwikkelen. Wil je je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei versterken? Coaching helpt je om op een prettige en resultaatgerichte manier te werken aan jouw leerdoelen. Een coach kan je bovendien helpen met het vinden van oplossingen voor lastige situaties in je werk. Je ontwikkelt nieuwe inzichten en leert op een duurzame manier effectief gedrag toe te passen in jouw praktijk.

Coach persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Als gediplomeerd coach ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Die het beste uit zichzelf willen halen en ontspannen, doelgericht en effectief willen functioneren. Daarnaast coach ik professionals die willen ontdekken wie zij zijn, wat hun drijfveren, waardes en kwaliteiten zijn en hoe zij deze kunnen inzetten in hun eigen praktijk om hun leerdoelen te behalen.

Coaching; ontwikkelingsvragen

Wil je met een coach aan de slag? Voorbeelden van ontwikkelingsvragen zijn:
 • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?
 • Ik wil werken aan mijn loopbaanontwikkeling? Wat wil ik eigenlijk in mijn werk?
 • Hoe kan ik mijn assertiviteit versterken en gemakkelijker mijn grenzen stellen?
 • Welke vaardigheden wil ik ontwikkelen om een carrièrestap te maken?
 • Hoe kan ik effectief en doelgericht leidinggeven?
 • Ik wil mijn invloed en zichtbaarheid in mijn werk als professional vergroten.
 • Hoe kan ik constructief leren communiceren en samenwerken en de relatie met mijn collega's of medewerkers verbeteren?
 • Ik wil mijn zelfkennis en zelfregie vergroten en mijn drijfveren, kernwaardes en kernkwaliteiten ontdekken en bewust inzetten in de praktijk.
 • Hoe kan ik beter omgaan met confrontaties, weerstand en conflicten?
 • Hoe kan ik spanningsklachten, werkdruk en werkstress verminderen in mijn werk? En leren ontspannen en effectief te werken? Mijn balans tussen werk en privé herstellen?
 • Ik heb een vraag over timemanagement en zelfmanagement; leren prioriteiten te stellen en meer rust en overzicht in mijn werk te brengen.
 • Hoe kan ik omgaan met mijn faalangst, gebrek aan regie in mijn werk, perfectionisme of een te hoog verantwoordelijkheidsgevoel?
 • Ik wil team- en/of bedrijfsplannen maken. Hoe doe ik dat?
Herkenbaar? Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Resultaat van coaching

Ieder mens is uniek en daarom stem ik de gesprekken af op jou als persoon, je leerdoel(en) en jouw leertempo. Tijdens de coachingsgesprekken ontwikkel je nieuwe inzichten en handvatten, waarmee je zelfstandig en onafhankelijk in de praktijk aan de slag kan. Dit doe ik graag vanuit de kennis, ervaring en motivatie die al bij jou aanwezig is. Daarnaast zal ik, als dit bijdraagt aan het positieve verloop van het coachingstraject, mijn eigen kennis, kunde en ervaring delen. Tijdens de coachingsgesprekken werken we samen aan een Persoonlijk Actie Plan voor jou. Uiteindelijk zul je meer regie in je werk en je leven ervaren. En met meer plezier, zelfvertrouwen en succes functioneren, communiceren, samenwerken en/of leidinggeven.

Hoe coach / begeleid ik?

Ik heb een coachende en resultaatgerichte stijl van begeleiden, waarbij ik veel vragen stel om je te laten nadenken over jezelf en je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Dit wissel ik af met het aanbieden van inzichten, kennis, kunde, praktische handvatten en oefeningen, allemaal beproefd of wetenschappelijk onderbouwd. Ik gebruik hierbij een oprechte, ontspannen, verbindende en duidelijke communicatiestijl met respect voor mijn gesprekspartner(s).

Voor wie is coaching bedoeld?

De mensen die ik als coach begeleid, zijn professionals op de werkvloer, leidinggevenden, MT-leden, directieleden en zelfstandig ondernemers. Zij hebben gemeen dat zij zich op hun eigen niveau en in hun eigen tempo persoonlijk en professioneel willen ontwikkelen om het beste uit zichzelf te halen en regie te nemen in hun werk. Zij willen ontspannen en succesvol functioneren in hun werk, communiceren, samenwerken en/of leidinggeven.

Coach / Sparringpartner

Ook mensen die niet zo zeer behoefte hebben om een coachingstraject te volgen, maar juist af en toe willen sparren over situaties in hun werk, zijn van harte welkom. Om scherp te blijven op je doelen of om drempels te bespreken waar je af en toe tegen aan loopt in je werk.

Coaching in Leiden en omstreken

Als coach werk ik in Leiden. Mijn praktijkruimte in Leiden is centraal gelegen in Zuid-Holland en gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en de auto. Hier ben je van harte welkom. Als ik voor een organisatie meerdere coachees begeleid, dan spreek ik vaak af dat ik op de locatie van de organisatie gesprekken voer.

Online coaching

Ik begeleid mensen die uit heel Nederland komen of soms ook in het buitenland wonen en werken. Dan kan het zijn dat de reisafstand en de reistijd een drempel is. Is voor jou de reistijd te groot of komt het net niet uit met andere afspraken, dan kunnen we online afspreken. Zeker voor mensen die verder weg wonen, zal een online coachingstraject de voorkeur hebben. Coachees ervaren online coaching als net zo prettig en effectief.

Wandelen in Leiden

Daarnaast coach ik regelmatig tijdens een wandeling. In Leiden zijn prachtige plekken om te wandelen. We kunnen de natuur in of een wandeling maken rondom het nieuwe Singelpark in Leiden. Een schitterende wandeling die je door parken voert en langs prachtige typisch Leidse plekjes brengt. Dankzij het wandelen krijg je letterlijk en figuurlijk een heldere blik op zaken. Dit kunnen we afwisselen met coachingsgesprekken in mijn praktijkruimte of online.

Spreekt coaching je aan?

Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. In dit gesprek leren we elkaar kennen en ben ik benieuwd naar wat meer achtergrondinformatie over wat je wilt ontwikkelen. Daarnaast leg ik uitgebreid uit wat mijn werkwijze als coach is. We overleggen samen wat je nodig hebt om je persoonlijke en professionele leerdoelen te behalen. Een kennismakingsgesprek duurt tussen de 30 en 45 minuten en vindt plaats in mijn praktijkruimte in Leiden of online.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Optie; Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Wil jij ook regelmatig inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij de Nobco. De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische GedragscodeIngrid Bannink

Testimonials

“Ik heb tien gesprekken met Ingrid gevoerd op een punt in mijn leven en in mijn carrière waarop bewustwording en richting nodig was. Zij deed dat op een prettige, rustige manier zonder te (ver)oordelen en bovendien stapsgewijs en gestructureerd. Ik ben écht aan het denken gezet over mijn eigen gedrag, mijn omgeving en mijn doelen. Daarbij is wel noodzakelijk dat je je actief en open opstelt en wat met de feedback van Ingrid wilt doen. Dus uit de comfortzone stappen zogezegd. Ik heb dat daadwerkelijk gedaan en nu een keuze gemaakt waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat zou gaan doen. Het resultaat van een denk- en coachingsproces waarvan Ingrid aan de basis stond. Dank je wel Ingrid voor de nuttige sessies en veel succes als coach.”
Caroline Ploeger

"Ik heb van Ingrid geleerd om op een andere manier naar zaken te kijken met deze positieve blik en zelfvertrouwen kan ik bewuste keuzes maken en duidelijk mijn keuzes uitspreken naar mensen om mij heen. Hiermee neem ik zelf de regie weer in handen.
Ingrid, ik wil je hartelijk bedanken voor de afgelopen periode. Het coachingstraject heeft mij heel erg geholpen om meer over mijzelf te leren en hoe ik te werk ga. In het begin vond ik dit spannend en moeilijk, maar naar mate het traject vorderde maakte dit plaats voor motivatie en een wil om aan de slag te gaan. Dankzij je aanpak werd het gemakkelijker om mij open te stellen en nieuw gedrag te oefenen in de praktijk. Heel erg bedankt!"
Timo, consultant

Testimonials

"Ingrid heb ik gedurende het gehele coachingstraject als zeer professioneel mogen ervaren, altijd goed voorbereid en werkende vanuit een sterke theoretische basis. Gedurende het gehele traject is Ingrid constant op respectvolle en integere wijze te werk gegaan, weet hierbij de juiste vragen te stellen en de vertaalslag naar de praktijk te maken. In korte tijd heb ik veel van Ingrid mogen leren, graag maak ik van deze gelegenheid gebruik Ingrid te bedanken als ook aan te bevelen!"
Michiel Boeve

 

 

"Ik heb Ingrid ervaren als een betrokken, oprechte en belangstellende coach die door haar plezierige en toegewijde aandacht een veilige sfeer weet te creëren. Ze had geduld en humor op zijn tijd en ondanks dat ze soms tussendoor persoonlijk werd, hield ze de nodige afstand. Tijdens onze gesprekken is ze in haar missie geslaagd en heeft ze mij als coach in alle rust en ruimte de vrijheid gegeven mijn eigen oplossingen te bedenken en mijn vaardigheden te ontwikkelen. Ik heb onze sessies als een prachtige reis ervaren."
Chris