Coaching Mens– en doelgericht leidinggeven

Individuele coaching mens- en doelgericht leidinggeven

coaching mens- en doelgericht leidinggeven Of je nu beginnend of gevorderd leidinggevende bent, je wilt als leidinggevende het beste uit jezelf en je medewerkers halen om als team het optimale resultaat te behalen. Je wilt meer energie halen uit leidinggeven en werken aan je persoonlijk en professioneel leiderschap als teamleider, manager of MT-lid.

Coaching leiderschap

Effectief leidinggeven en je afdeling en/of team vertegenwoordigen in de organisatie is maatwerk en niet altijd even gemakkelijk. Je wilt daarom je persoonlijk en professioneel leiderschap verder ontwikkelen. Je wilt vaardigheden ontwikkelen om je teamleden te inspireren, te motiveren een aan te sturen.  Wil je graag steviger mens- en doelgericht leidinggeven en voor de belangen van je afdeling opkomen in de organisatie, zodat je samen met het team op een plezierige en effectieve manier de team- en organisatiedoelstellingen behaalt?

Coaching Mens- en doelgericht leidinggeven

Herken je je hierin?
 • Je vindt het soms lastig helder en duidelijk visie en doelstellingen te communiceren aan de teamleden en hen in beweging brengen hieraan hun bijdrage te leveren
 • Gesprekken waarin je feedback moet geven aan je medewerkers lopen niet altijd zoals jij wilt
 • Je hebt wel eens het gevoel dat je niet genoeg controle hebt over wat er gebeurt binnen je afdeling of organisatie.
 • Teamleden reageren niet altijd zoals jij dat zou willen en vertonen regelmatig weerstand.
 • Delegeren van taken gaat je niet gemakkelijk af.
 • De medewerkers zijn onzeker en vragen veel van je. Je wilt ze leren meer op zichzelf te vertrouwen.
 • Je wilt je communicatieve vaardigheden vergroten om prettige en effectieve gesprekken met de personeelsleden en collega's in de organisatie te voeren en daarmee je invloed vergroten.
 • Het leidinggeven kost je veel tijd, je bent heel de dag door aan het schakelen en je hebt het gevoel dat dit effectiever en efficiënter kan.
 • Je vindt het lastig om je afdeling of team te vertegenwoordigen in de organisatie.
Coachingsgesprekken kunnen je helpen op een ontspannen en resultaatgerichte manier je leiderschapskwaliteiten te verstevigen.

Individuele coaching mens- en doelgericht leidinggeven omdat je je graag verder wilt ontwikkelen:

 • Teamdoelen vaststellen en deze bespreken binnen het team
 • Je eigen kwaliteiten en talenten en die van je teamleden optimaal gebruiken
 • Leren meerdere leiderschapsstijlen toepassen aangepast aan de mens en aan diverse situaties
 • Diverse gesprekken met medewerkers leren voeren (feedbackgesprekken, loopbaangesprekken)
 • Leren delegeren
 • Omgaan met weerstand
 • Van de afdeling een goed samenwerkend team maken waarin de teamleden met plezier, vertrouwen en succes werken aan het behalen van hun doelen
 • Groepsgericht communiceren, bijvoorbeeld in een werkoverleg
 • Je effectief en soepel door de organisatie bewegen voor een goede aansluiting tussen de diverse afdelingen, je organisatiesensiviteit vergroten en leren omgaan met kantoorpolitiek

Contact voor Coaching mens- en doelgericht leidinggeven: leren je team te motiveren

Interesse? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek voor een coachingstraject Mens- en Doelgericht Leidinggeven.  Ook online coaching is mogelijk.

Voordelen van coaching voor leidinggevenden:

 • Je gaat 1 op 1 aan de slag met jouw leerdoelen in een veilige omgeving
 • Je werkt met een ervaren en gediplomeerd coach die zelf 20 jaar leiding heeft gegeven
 • Het coachingstraject, bestaat uit een combinatie van zelf oplossingen vinden voor jouw vraagstukken en veel inspirerende inzichten, praktische kennis en praktische tips voor mens- en doelgericht leidinggeven.
 • Je kunt je leerdoelen tussentijds aanpassen als de situatie in je werk daarom vraagt
 • Na elk gesprek heb je nieuwe inzichten en praktische handvatten om verder te werken aan jouw persoonlijke en professionele doelen mens- en doelgericht leidinggeven.
 • Nadat we je persoonlijke en professionele leerdoelen geformuleerd hebben, gaan we direct aan de slag om je persoonlijk en professioneel leiderschap te verstevigen. Je leert met meer plezier, zelfvertrouwen en succes de teamleden te coachen, te motiveren en aan te sturen.

Coaching Mens- en Doelgericht leidinggeven in twee halve dagen of 1 dag

Werk je liever een halve dag of een hele dag aan het verstevigen van je persoonlijk en professioneel leiderschap? Dat kan! Lees hier verder.

Sparringpartner

Ook mensen die niet zo zeer behoefte hebben om een coachingstraject te volgen, maar juist af en toe willen sparren over leiderschapssituaties in hun werk, zijn van harte welkom. Om scherp te blijven op je doelen of om drempels te bespreken waar je af en toe tegen aan loopt.

Aanmelden of meer informatie?

Neem contact met me op voor meer informatie of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor coaching mens- en doelgericht leidinggeven.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Ben je op zoek naar een coach en wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei!


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

 

Testimonial Coaching Mens- en Doelgericht leidinggeven

"Ik heb van Ingrid geleerd dat iedere medewerker op een andere manier gemotiveerd en geïnspireerd wordt. Met haar hulp heb ik de doelen van mijn organisatie helder gekregen en weet ik hoe ik samen mijn medewerkers deze doelen op een effectieve en ontspannen manier kan behalen. Het mooie is dat Ingrid op een prettige manier mijzelf aan het werk heeft gezet en dat ik me daardoor krachtiger begon te voelen. De relatie met het team is sterk verbeterd, ik haal meer voldoening uit mijn baan en ik heb de doelen van de afdeling gehaald. "
Mark, partner en MT-lid, 43 jaar

Testimonial Coaching Mens- en Doelgericht Leidinggeven

"Het lastigste aan leidinggeven vond ik dat ik vaak tussen de mensen op de afdeling in zat en de rest van de organisatie. Ik wilde leren een echte team van de mensen op de afdeling te maken die beter samenwerken. Daarnaast wilde ik leren duidelijker te communiceren met mijn team en met collega's van andere afdelingen. Ik wilde leren zichtbaarder te worden om de afdeling beter te vertegenwoordigen in de organisatie en leren omgaan met verborgen kantoorpolitiek. Dat is gelukt, dankzij Ingrid. Ik doe mijn werk als leidinggevende met veel meer zelfvertrouwen, ik onderneem de juiste acties en ben meer zichtbaar in de organisatie. Het werk is gemakkelijker geworden, zowel voor mezelf als voor de mensen in mijn team, dankzij de coachingsessies van Ingrid."
Mira, afdelingshoofd Klantenservice 38 jaar

Meer informatie over coaching? Kijk ook eens op: