Coaching Persoonlijke en Professionele groei

Naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk

coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groeiSoms loop je tegen drempels aan in je werk of in je onderneming die je ervan weerhouden ontspannen en succesvol te werken. Of je vindt het lastig om met bepaalde situaties in je werk om te gaan. Wellicht wil je graag nieuwe vaardigheden leren of ze verder ontwikkelen voor meer plezier en succes in je werk of voor een volgende stap in je carrière en/of onderneming. Je wilt graag het beste uit jezelf halen door je zelfkennis en je zelfmanagement in je carrière te verstevigen.

Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Wil je bijvoorbeeld werken aan:
 • Het ontdekken wat jij wilt in je carrière en hoe je je verder wilt ontwikkelen. Om het beste uit jezelf te halen.
 • Meer grip krijgen op lastige situaties in je werk.
 • Het versterken van je communicatieve vaardigheden en de werkrelaties met je collega’s en medewerkers door te leren constructief communiceren en samenwerken.
 • Mens- en doelgericht leidinggeven zodat je als beginnende en gevorderde leidinggevende een beter contact met je medewerkers hebt en samen met je team de doelen kunt behalen.
 • Het vergroten van je zelfvertrouwen in je werk.
 • Omgaan met werkdruk en werkstress en leren meer ontspannen en effectiever te werken.
 • Prioriteiten stellen, timemanagement en zelfmanagement zodat je met plezier, voldoening en succes op de werkdag terug kan krijgen.
 • Je hebt last van uitstelgedrag, faalangst, bovenmatig behoefte aan controle of perfectionisme en wilt leren hoe je je gedrag juist ontspannen kunt inzetten in je werk.
 • Omgaan met ongeschreven omgangsregels op je werk en met het ontspannen benaderen van collega’s. Je wilt je sociale vaardigheden en je organisatiesensitiviteit ontwikkelen.
 • Assertief communiceren; dat wil zeggen op een vriendelijke en duidelijke manier je grenzen stellen. Leren constructief feedback geven en ontvangen.
 • Je zichtbaarheid vergroten in het team en in de organisatie en gemakkelijker omgaan met kantoorpolitiek
Als gediplomeerd en ervaren coach kan ik je daarmee helpen.

Hoe kan ik je helpen?

 • Ik maak je bewust van je huidige gedrag, houding en je denkpatronen, effectief of niet effectief.
 • Ik help je je talenten, kwaliteiten en je kernwaarden te ontdekken en deze bewust in de praktijk te gebruiken.
 • Ik begeleid je in het ontdekken van gedrag, houding en gedachten die effectief zijn in jouw praktijksituatie en bijdragen aan je leerdoelen.
 • Ik ondersteun je in het bepalen wat jij belangrijk vindt in je werk, in het behalen van jouw ontwikkelingsdoelen en ik daag je uit duidelijke keuzes te maken.

Resultaat van coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Tijdens de coachingsgesprekken werken we samen aan het behalen van je zelfgekozen leerdoelen. Ieder mens is uniek en daarom stem ik de gesprekken af op jou als persoon, je leerdoel(en) en jouw leertempo. Je ontwikkelt nieuwe inzichten en handvatten, waarmee je zelfstandig en onafhankelijk in de praktijk aan de slag kan. Dit doe ik graag vanuit de kennis, ervaring en motivatie die al bij jou aanwezig is. Daarnaast zal ik, als dit bijdraagt aan het positieve verloop van het coachingstraject, mijn eigen kennis, kunde en ervaring delen. Coaching helpt je op die manier je zelfkennis en je zelfsturend vermogen te vergroten. Je versterkt je persoonlijk leiderschap. Je hebt hierdoor meer regie en maakt bewust keuzes bij lastige situaties in je werk. Je hebt je gewenste vaardigheden ontwikkeld en kan deze in de praktijk bewust en sterk inzetten.

Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei zorgt voor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk. Je zult effectiever functioneren in je werk, communiceren, samenwerken of leidinggeven.

Sparren met een coach voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Ook voor mensen die af en toe eens willen sparren met een professioneel coach over lastige situaties in je werk of om scherp te blijven op je doelen zijn van harte welkom.

Spreekt coaching je aan?

Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bij mij in mijn praktijkruimte, via Skype of voor een telefonisch consult.

Werkwijze en tarieven coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Meer praktische informatie over mijn werkwijze of de tarieven voor coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei? Die kun je hier vinden.

Programma coaching persoonlijk leiderschap

Wil je liever een dagdeel of hele dag werken aan je leerdoelen in plaats van losse gesprekken? Ook dit is mogelijk. Heb je hierin interesse? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatieve vaardigheden.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

 

Testimonial Coaching Persoonlijke ontwikkeling en Professionele groei

"Ik kwam bij Ingrid omdat ik het gevoel had geen grip op bepaalde situaties op mijn werk te hebben. Door de rust en ontspanning die Ingrid uitstraalde, voelde ik me gelijk op mijn gemak en kon ik in de coachingsgesprekken die ik met haar gevoerd heb werken aan mijn leerdoelen. Het resultaat is dat ik een veel beter contact heb met mijn collega's, mijn invloed heb vergroot en meer grip op mijn werk heb. Ik heb ontdekt dat ik meer in mijn mars heb dan ik dacht en heb zelfs promotie gemaakt. Dank je wel Ingrid voor de prettige en leerzame gesprekken.
Martijn, projectleider en vertrouwenspersoon, 45 jaar

Testimonial Coaching Persoonlijke ontwikkeling en Professionele groei

"Mijn telefoontje naar Ingrid, met het intakegesprek en 8 coachingsgesprekken, als gevolg is een belangrijk omslagpunt in mijn loopbaan en privéleven geworden. De balans tussen werk en privé was bij aanvang van het traject behoorlijk zoek. Niet kunnen stoppen en met een rustig gevoel het kantoor 's avonds verlaten was de voornaamste aanleiding om contact met haar op te nemen. Vol vertrouwen kan ik nu zeggen dat Ingrid mij met haar levens- en werkervaring, inzichten, (boeken)tips , adviezen  en methodes weer grip op mijn werk heeft gegeven. Ze heeft me een spiegel voor gehouden en sterker doen beseffen dat ik aan het roer sta om de juiste keuzes te maken".
Tamara, HR Manager (36 jaar)

"Ik heb Ingrid benaderd omdat ik erachter kwam dat ik niet meer in actie kwam vanwege alle gedachten en ideeën die door mijn hoofd heen tolden. Ingrid heeft me geholpen deze te structureren, gedachten die me tegen hielden om te zetten in positieve overtuigingen en geholpen realistische stappen te definiëren om in actie te komen en mijn doelen te halen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, voel me krachtiger en het gaat nu heel goed met mij en mijn onderneming."
Hanneke, Zelfstandig onderneemster

 

 

Meer informatie over coaching? Kijk ook eens op: