delegeren, leidinggeven

Intermediair; Delegeren is te leren

Delegeren is te leren

Ingrid is in maart 2014 geïnterviewd over ‘Delegeren is te leren’ voor het Magazine van Intermediair.nl. Het is een prettig en leesbaar artikel geworden. Vind jij het ook moeilijk om werk uit handen te geven aan anderen? Lees dan het artikel of onderstaande korte tips uit het artikel. 

Hoe voorkom je dat het werk je boven het hoofd groeit? Leer delegeren! Je krijgt meer tijd voor de dingen waarmee jij je kunt onderscheiden. En jouw medewerkers kunnen ook hun capaciteiten tonen. Dat komt het werk en de sfeer ten goede.

Delegeren is voor sommigen erg moeilijk. Werk overdragen vinden ze lastig en het gebeurt nooit precies zoals zij het willen. Gezien de voordelen is het toch de moeite waard.

Tips om werk uit handen te geven

  1. Bepaal welke taken je wilt delegeren; Bereid dit goed voor en overleg met de medewerker wat hij zou willen doen.
  2. Het eerste gesprek; hoe voer je dat? Maak duidelijke afspraken over het resultaat, de tijdsplanning en de begeleiding.
  3. Liefdevol controleren; Vraag regelmatig naar de voortgang van het werk dat je uit handen hebt gegeven. Niet alleen wil je weten wat de voortgang is, maar je toont ook belangstelling.
  4. Realiseer je dat het werk anders wordt gedaan jijzelf zou doen. Hoe goed je het werk ook omschrijft, iedereen werkt anders. Hou voor ogen dat het gaat om het resultaat.
  5. Overzicht houden. Hou voor jezelf een overzicht bij van de taken die je gedelegeerd hebt.

Wil je de tips over ‘Delegeren is te leren’ uitgebreid lezen? Klik dan op deze link. of lees het artikel hier: Intermediair~Delegeren is te leren

 

Geplaatst in Ingrid in het nieuws en getagd met .