Intervisie; Professionele deskundigheid vergroten met gelijkgestemden

Intervisie, intervisiegroep, intervisiebijeenkomst, Ingrid Bannink Coach Leiden

Intervisie is een inspirerende en succesvolle methode voor de ontwikkeling van de professionele deskundigheid.

In een kleine groep professionals kunnen de deelnemers dankzij intervisie op een prettige en gestructureerde manier lastige situaties en uitdagingen met elkaar delen.

 

Professionals ontdekken dat het georganiseerde gesprek een veilige en laagdrempelige omgeving biedt. In dit gesprek zullen zij verhalen van elkaar herkennen en denken zij met elkaar mee over een oplossing.

Intervisie voor het versterken van persoonlijke en professionele deskundigheid

De kern van intervisie is dat gelijkgestemde deelnemers in een georganiseerd gesprek lastige werk gerelateerde situaties inbrengen en daardoor van en met elkaar leren. Dankzij de inbreng en bespreking van de situatie ontwikkelt de inbrenger nieuwe inzichten en krijgt bruikbare oplossingen aangereikt van de andere deelnemers. De deelnemers stimuleren en inspireren de inbrenger om vanuit een andere invalshoek naar de werksituatie te kijken. Zij leren bovendien tegelijkertijd mee.  Ze ondersteunen elkaar, denken met elkaar mee en komen vaak met vernieuwende inzichten die bijdragen aan de uiteindelijke oplossing.

Doel van intervisie

Het doel van intervisie is dat de de persoonlijke en professionele deskundigheid versterkt wordt. De deelnemers vragen door op de ingebrachte situatie, geven elkaar op een constructieve manier feedback en stimuleren elkaar om inhoudelijk, procesmatig, professioneel en persoonlijk te groeien. Daarnaast is er vaak een gevoel van saamhorigheid en zoeken de deelnemers elkaar in het dagelijks werkleven vaker op om zaken met elkaar te bespreken.

Intervisie voor het vergroten van de motivatie, collegialiteit en samenwerking

De deelnemers zijn na een intervisiebijeenkomst vaak enthousiaster, gemotiveerder en collegialer en hun persoonlijke en professionele deskundigheid is groter geworden. De onderlinge samenwerking is versterker geworden en ze worden effectiever in hun werk.

De begeleiding van de intervisie wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,5!

Contact met Ingrid Bannink

Intervisiebijeenkomsten

De samenstelling van de intervisiebijeenkomsten wordt in overleg met de opdrachtgever samengesteld. Vaak zijn dit ongeveer 4 tot 6 begeleide bijeenkomsten van 2 uur met 4 tot 8 deelnemers. Na deze bijeenkomsten kunnen de deelnemers zelfstandig de intervisiebijeenkomsten organiseren en leiden.

Ik bied de deelnemers een veilige en ontspannen omgeving waarbij op gestructureerde wijze lastige situaties besproken en oplossingen aangeboden kunnen worden. Zowel de deelnemers als ik zelf zullen op een constructieve manier feedback geven. Ook zal ik, als dat bijdraagt aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de deelnemers oefeningen en methoden aanbieden.

Online intervisie

Is afstand een probleem of de locatie? Intervisie is ook online mogelijk en net zo prettig en effectief.  Meer informatie?

Actief deelnemen aan professioneel begeleide gesprekken

Intervisie is bijvoorbeeld bedoeld voor:

  • Professionals verspreid over meerdere teams met ongeveer gelijkwaardige functies in de organisatie. Zij willen in een veilige omgeving hun vaardigheden vergroten, lastige situaties bespreken en van elkaar leren. Dit kunnen taakinhoudelijke situaties zijn of over de lastige samenwerking met een collega of de communicatie met een leidinggevende.
  • Leidinggevenden van verschillende afdelingen die hun leiderschapsvaardigheden samen met gelijkgestemden willen versterken op respectvolle wijze.
  • Projectleiders die projectsituaties willen bespreken en ervan willen leren, zoals hoe breng ik projectleden in beweging en zorg ik ervoor dat ze zich aan afspraken houden, hoe communiceer ik over het project?
  • Professionals die anderen functioneel aansturen met vragen over collega’s die niet goed functioneren, over verdeling van verantwoordelijkheden, etc.
  • Professionals met gelijksoortige functies uit verschillende organisaties die lastige situaties en uitdagingen met elkaar willen bespreken om van te leren.

Vrijblijvende afspraak en Contact

Heeft u interesse in een intervisietraject voor uw organisatie? Ik maak graag met u kennis.

U bent van harte uitgenodigd om contact met me op te nemen.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en inspiratie ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Meer informatie?

Coaching

Voor persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van uw medewerkers naar meer plezier en succes in het werk.


Teamontwikkeling

Voor een optimale communicatie en samenwerking voor het effectief behalen van de  teamresultaten


Persoonlijk Leiderschapsontwikkeling in 1 dag


Coaching voor organisaties


 

Testimonials

"De intervisiebijeenkomsten vond ik erg leuk en leerzaam. Ingrid heeft de interactie goed gestimuleerd en ons echt laten nadenken. Ik voelde me veilig en vertrouwd waardoor ik me gemakkelijker kwetsbaar kon opstellen en daarom veel geleerd heb van de bijeenkomsten."
Inge, Sr directiesecretaresse Consultancybureau

"Ik ben verbaasd dat intervisie zo’n prettige, nuttige en leerzame manier van leren is. Ingrid heeft veel gedaan aan het ontwikkelen van het onderlinge vertrouwen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ze heeft ons met veel geduld, rust en enthousiasme geleerd hoe we zelf intervisie kunnen oppakken. We zoeken elkaar nu niet alleen gemakkelijker op in de organisatie, we komen regelmatig bij elkaar voor  intervisiebijeenkomsten."
Frans, Leidinggevende Goede Doelenorganisatie

"Ik wil je bedanken voor je geduld, je kennis, je inzichten en je tijdig kritisch ingrijpen. Het onderlinge vertrouwen en de onderlinge saamhorigheid is vergroot, waardoor we beter van elkaar kunnen leren op professioneel vlak. Intervisie levert ons heel veel op."
Projectleider ICT