Coaching Persoonlijke en Professionele groei

Naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk en je leven

coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groeiSoms loop je tegen drempels aan in je werk die je ervan weerhouden ontspannen, met zelfvertrouwen en succesvol te werken. Of je vindt het lastig om met bepaalde situaties in je werk om te gaan. Wellicht wil je graag bestaande of nieuwe vaardigheden ontwikkelen voor een nieuwe stap in je carrière. Je wilt graag het beste uit jezelf halen en meer een gevoel van regie in je werk ontwikkelen.    

Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Waarmee kan coaching voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei jou helpen? Voorbeelden van ontwikkelvragen zijn:
 • Carrière- en loopbaanontwikkeling
 • Meer grip krijgen op lastige situaties in je werk.
 • Ik heb last van spanningsklachten, werkdruk en werkstress. Hoe kan ik weer ontspannen en effectief functioneren? Mijn balans tussen werk en privé herstellen?
 • Het versterken van je communicatieve vaardigheden en het verstevigen van de werkrelaties met je collega’s en medewerkers. Je wilt leren constructief communiceren en samenwerken.
 • Mens- en doelgericht leidinggeven zodat je als beginnende en gevorderde leidinggevende een beter contact met je medewerkers hebt en samen met je team de doelen kunt behalen.
 • Het vergroten van je zelfvertrouwen in je werk.
 • Omgaan met werkdruk en werkstress en leren meer ontspannen en effectiever te werken.
 • Prioriteiten stellen, timemanagement en zelfmanagement zodat je met plezier, voldoening en succes op de werkdag terug kunt kijken.
 • Je hebt last van uitstelgedrag, faalangst, bovenmatig behoefte aan controle of perfectionisme en wilt leren hoe je je gedrag juist ontspannen kunt inzetten in je werk.
 • Omgaan met ongeschreven omgangsregels op je werk en met het ontspannen benaderen van collega’s. Je wilt je sociale vaardigheden en je organisatiesensitiviteit ontwikkelen.
 • Assertief communiceren; dat wil zeggen op een vriendelijke en duidelijke manier je grenzen stellen.
 • Leren constructief feedback geven en ontvangen en lastige gesprekken voeren.
 • Met confrontaties en weerstand omgaan.
 • Je zichtbaarheid vergroten in het team en in de organisatie en gemakkelijker omgaan met kantoorpolitiek.

Coach persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Heb je ook een ontwikkeldoel waarmee je aan de slag wilt? Als gediplomeerd en ervaren coach in Leiden kan ik je helpen deze te bereiken. Ook via online coaching.

Hoe kan ik je als coach helpen?

In een zoveel mogelijk ontspanning omgeving maak ik je bewust van je huidige gedrag, je houding en je denkpatronen. Tegelijkertijd help ik je je talenten, kwaliteiten en je kernwaarden te ontdekken en deze bewust in de praktijk in te zetten. Ik begeleid je in het ontdekken van je gedrag, houding en gedachten die prettig en effectief zijn in jouw praktijksituatie en bijdragen aan jouw leerdoelen. Samen vinden we oplossingen voor lastige situaties in je werk en ik daag je uit duidelijke keuzes te maken.

Hoe coach ik en werken we samen aan je leerdoelen?

Tijdens de coachingsgesprekken werken we samen aan het behalen van je zelfgekozen leerdoelen. Ieder mens is uniek en daarom stem ik de gesprekken af op jou als persoon en je leerdoel(en). Je ontwikkelt nieuwe inspirerende inzichten en praktische handvatten, waarmee je zelf in de praktijk aan de slag kan. Dit doe ik graag vanuit de kennis, ervaring en motivatie die al bij jou aanwezig is. Daarnaast zal ik, als dit bijdraagt aan het positieve verloop van het coachingstraject, mijn eigen kennis, kunde en ervaring delen.

Wat is het resultaat van een coachingstraject?

Je zult merken dat coaching je helpt je zelfkennis en je zelfsturend vermogen te vergroten. Hierdoor heb je meer een gevoel van regie in je werk en maak je bewuste keuzes bij lastige en nieuwe situaties over hoe jij hiermee om wilt gaan. Je hebt je gewenste vaardigheden ontwikkeld en kan deze in de praktijk bewust en sterk inzetten. Uiteindelijk zorgt coaching voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei voor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk. Je zult meer ontspannen, steviger en effectiever functioneren, communiceren, samenwerken of leidinggeven.

Sparringpartner / coach voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Ook voor mensen die niet een zozeer een coachingstraject willen volgen, maar af en toe willen sparren met een professionele coach. Heb je soms te maken met lastige situaties in je werk of wil je scherp blijven op je doelen? Je bent van harte welkom.

Spreekt coaching je aan?

Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bij mij in mijn praktijkruimte of online via Teams of Zoom.

Liever online coaching?

Ik coach regelmatig online om de reistijd en afstand te overbruggen. Met online coaching kun je ook een prettig contact met elkaar hebben en een doeltreffend coachingsgesprek voeren. Het is een fijne manier van coaching om elkaar te zien en te spreken in je zelfgekozen omgeving.

Praktische informatie; coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Meer praktische informatie over mijn werkwijze of de tarieven voor coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei? Die kun je hier vinden.

Programma coaching persoonlijk leiderschap

Wil je liever een dagdeel of hele dag werken aan je leerdoelen in plaats van losse gesprekken? Kies dan voor het programma coaching persoonlijk leiderschap. Heb je hierin interesse? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Optie; Drijfverenscan

Wil je jezelf beter leren kennen? Ik ben gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen. Een prettig en effectief gesprek over de uitslag van je drijfverenscan kan ook heel goed online gevoerd worden.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij de Nobco. De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische GedragscodeIngrid Bannink

Testimonials Coaching Persoonlijke ontwikkeling en Professionele groei

"Ik kwam bij Ingrid omdat ik het gevoel had geen grip op bepaalde situaties op mijn werk te hebben. Door de rust en ontspanning die Ingrid uitstraalde, voelde ik me gelijk op mijn gemak en kon ik in de coachingsgesprekken die ik met haar gevoerd heb werken aan mijn leerdoelen. Het resultaat is dat ik een veel beter contact heb met mijn collega's, mijn invloed heb vergroot en meer grip op mijn werk heb. Ik heb ontdekt dat ik meer in mijn mars heb dan ik dacht en heb zelfs promotie gemaakt. Dank je wel Ingrid voor de prettige en leerzame gesprekken.
Martijn, projectleider en vertrouwenspersoon, 45 jaar

Testimonial

"Mijn telefoontje naar Ingrid, met het intakegesprek en 8 coachingsgesprekken, als gevolg is een belangrijk omslagpunt in mijn loopbaan en privéleven geworden. De balans tussen werk en privé was bij aanvang van het traject behoorlijk zoek. Niet kunnen stoppen en met een rustig gevoel het kantoor 's avonds verlaten was de voornaamste aanleiding om contact met haar op te nemen. Vol vertrouwen kan ik nu zeggen dat Ingrid mij met haar levens- en werkervaring, inzichten, (boeken)tips , adviezen  en methodes weer grip op mijn werk heeft gegeven. Ze heeft me een spiegel voor gehouden en sterker doen beseffen dat ik aan het roer sta om de juiste keuzes te maken".
Tamara, HR Manager (36 jaar)

"Ik heb Ingrid benaderd omdat ik erachter kwam dat ik niet meer in actie kwam vanwege alle gedachten en ideeën die door mijn hoofd heen tolden. Ingrid heeft me geholpen deze te structureren, gedachten die me tegen hielden om te zetten in positieve overtuigingen en geholpen realistische stappen te definiëren om in actie te komen en mijn doelen te halen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen, voel me krachtiger en het gaat nu heel goed met mij en mijn onderneming."
Hanneke, Zelfstandig onderneemster