Online Coaching; verbindend en doeltreffend

Online coaching; prettig en effectief

online coachingSoms heb je geen tijd om te reizen of je woont in het buitenland. Dan is online coaching een goed alternatief.
Van online coaching wordt steeds vaker gebruik gemaakt, omdat afstand en reistijd geen rol meer spelen. Bovendien kun je ook met online coaching een prettig contact met elkaar hebben en een doeltreffend coachingsgesprek voeren. De gesprekken kunnen via Teams of Zoom gevoerd worden.

Online coaching; net zo prettig en effectief

Online coaching is een net zo prettig en effectieve manier om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Je voert de gesprekken in je zelfgekozen omgeving en werkt op deze manier aan je persoonlijke leerdoelen. Online coaching is misschien even wennen in het begin, omdat er geen fysieke nabijheid is. Tegelijkertijd is er online ook sprake van een prettig sociaal contact en een gevoel van verbinding. Deze manier van coachen levert je net zoveel inspirerende inzichten en praktische handvatten op om je leerdoelen te behalen. Daarnaast kun je online coaching gebruiken om te sparren over lastige situaties in je werk.

Hoe werkt online coaching?

Als gediplomeerd en ervaren coach ben ik opgeleid om je te begeleiden je zelfgekozen leerdoelen te behalen. Dankzij bijvoorbeeld Zoom of Microsoft Teams kunnen we elkaar zien en spreken. Ieder mens is uniek en daarom stem ik de gesprekken af op jou als persoon, je leerdoel(en) en jouw leertempo. Tijdens de online coachingsgesprekken creëer je bewustwording en ontwikkel je concrete handvatten, waarmee je aan de slag kunt in de praktijk. Ik help je bovendien met je eigen oplossingen voor lastige situaties te vinden.

Resultaat van online coaching

Ook online coaching helpt je op die manier je zelfkennis en je zelfsturend vermogen te vergroten. Je hebt het gevoel meer regie te hebben op je werk en maakt bewuster keuzes bij lastige situaties in je werk en je leven. Dankzij de online gesprekken heb je je gewenste vaardigheden ontwikkeld en kun je deze in de praktijk bewust en sterk inzetten. Je zit lekkerder in je vel en ontwikkelt daardoor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk. Uiteindelijk werken we samen aan jouw duurzame persoonlijke ontwikkeling. Het eindresultaat is een Persoonlijk Actie Plan waarmee je ook na het coachingstraject zelfstandig verder vorm kan geven aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

Mogelijke leerdoelen

Tijdens de online coachingsgesprekken kun je dezelfde leerdoelen bespreken als in een face to face gesprek.

Voorbeelden van leerdoelen zijn:

 • Vriendelijk en duidelijk (constructief) communiceren
 • Assertief communiceren
 • Meer regie op je werk krijgen
 • Leiderschap en leidinggeven (al dan niet op afstand)
 • Thuiswerken; hoe houd ik contact met mijn collega’s?
 • Prioriteiten stellen en het ontwikkelen van timemanagement
 • Vergroten van je zelfkennis en je persoonlijk leiderschap
 • Perfectionisme en faalangst verminderen
 • Spanningsklachten in je werk verminderen en ontspannen en effectief functioneren
 • Voorkomen van en omgaan met weerstand bij mijn collega’s
 • Lastige gesprekken voeren zoals confrontaties, weerstand, slechtnieuwsgesprekken)
 • Ondernemersplannen maken
 • Teamdoelen ontwikkelen en behalen
 • Constructief samenwerken

Online training en online intervisie

Het is daarnaast mogelijk om een online training (een webinar) te organiseren voor je team. Ook dan heb je het voordeel van interactie tussen de deelnemers zonder dat reistijd en afstand een rol spelen. Online kan het team op een prettige manier samenwerken aan het gemeenschappelijke doel. Ook is online intervisie een optie. De afwezigheid van fysieke nabijheid is geen belemmering voor een inspirerende en leerzame intervisiebijeenkomst. Ik heb hiermee inmiddels veel ervaring.

Ervaring online coaching

Inmiddels heb ik al meer dan 10 jaar goede ervaringen met online coaching. Het is een geweldige manier van coachen waarbij we afstand en reistijd digitaal overbruggen. Je wordt bovendien gecoacht in je zelfgekozen omgeving. Het onderlinge contact is net zo prettig en geeft dezelfde inzichten en oplossingen.

Contact

Wil je je gratis en vrijblijvend online oriënteren voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij Nobco De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische Gedragscode. Daarnaast ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives.

Drijfverenscan

Wil je meer inzicht in jezelf? Ik ben gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen. Een gesprek over jouw drijfveren is gemakkelijk online te voeren.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij de Nobco. De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische GedragscodeIngrid Bannink

Testimonials

"Ingrid heeft een praktische mentaliteit en is heel toegankelijk. De technieken die ze aanleert zijn echt direct toepasbaar omdat ze gebaseerd zijn op persoonlijke kernkwaliteiten en valkuilen. In eerste instantie kwam ik bij haar in de praktijk. Nu wekelijks een online coach gesprek in verband met de coronacrisis. Ontzettend veel houvast heb ik om leiding te kunnen geven op afstand."
Yvette de Loos, interim hoofd fondsenwerving en marketing- en communicatieadviseur

"Ingrid heeft mij bijzonder positief gecoacht tijdens mijn leerproces; door de inzet van goede tools en procesbegeleiding (drijfverenscan, kernkwaliteiten en kernwaarden) heb ik mijn waarden, kwaliteiten en drijfveren goed in zicht gekregen. Erg waardevol en motiverend voor de toekomst. Ingrid werkt heel professioneel. Zij stelt goede vragen, een veilige setting, toekomstgericht en met mogelijkheden. Online begeleiding heeft voor mij prima gewerkt.
Ingrid, je bent een topper met een prachtig bedrijf! Heel erg bedankt!"
Esther, leerkracht-trainer, 50 jaar

"Ik heb de gesprekken als warm en inspirerend ervaren en ik heb veel van je geleerd. Ik ben als leidinggevende enorm gegroeid en mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Dank je wel ook voor je flexibiliteit en de mogelijkheid om regelmatig online af te spreken. Dat scheelde mij reistijd en dat maakte het coachingstraject voor mij gemakkelijker te plannen."
Marc Jansen, leidinggevende bedrijfsvoering

"Dankzij het online coachingstraject sta ik een stuk steviger in mijn schoenen. Niet allen op het werk, ook in het dagelijkse leven. Ik vond de gesprekken fijn en leerzaam. Dank je wel hiervoor."
Mirjam (culturele instelling)

Meer informatie over coaching en teamontwikkeling? Kijk ook eens op: