Online Coaching; verbindend en doeltreffend

Online coaching; prettig en effectief

Online coaching is coaching via het internet. Met online coaching kun je een prettig contact met elkaar hebben en een doeltreffend coachingsgesprek voeren. Het is een fijne manier van coaching om elkaar te zien en te spreken in je zelfgekozen omgeving.

Afstand en reistijd spelen geen rol meer. Online coaching kan bijvoorbeeld via Skype of Microsoft Teams en WhatsApp.

Online coaching; prettig en effectief

Online coaching is even wennen in het begin, omdat er geen fysieke nabijheid is. Tegelijkertijd is er een prettig sociaal contact en een gevoel van verbinding. Ook online coaching levert je veel inspirerende inzichten en praktische handvatten op om je leerdoelen te behalen.

Online coaching; hoe werkt het?

Dankzij bijvoorbeeld Skype of Microsoft Teams kunnen we elkaar zien en spreken. We voeren samen het gesprek over je leervragen. Via het beeldscherm geef ik uitleg, werk ik samen met jou aan je eigen oplossingen en laat ik je methodieken zien (die ik vervolgens direct naar je opstuur). Op deze manier ontwikkel je tijdens de coachingsgesprekken nieuwe inzichten en handvatten, waarmee je zelf in de praktijk aan de slag kan.

Resultaat van online coaching

Als gediplomeerd coach ben ik opgeleid om je te begeleiden je zelfgekozen leerdoelen te behalen. Ieder mens is uniek en daarom stem ik de gesprekken af op jou als persoon, je leerdoel(en) en jouw leertempo. Tijdens de coachingsgesprekken creëer je bewustwording en krijg je praktische tips waarmee je aan de slag kunt in de praktijk. Ik help je bovendien met het vinden van je eigen oplossingen voor lastige situaties. Coaching helpt je op die manier je zelfkennis en je zelfsturend vermogen te vergroten. Je hebt het gevoel meer regie te hebben op je werk en maakt bewuster keuzes bij lastige situaties in je werk en je leven. Je hebt je gewenste vaardigheden ontwikkeld en kan deze in de praktijk bewust en sterk inzetten. Je ontwikkelt daardoor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk.

Mogelijke leerdoelen

Tijdens online coachingsgesprekken kun je dezelfde leerdoelen bespreken als die in een gesprek waarbij we tegenover elkaar zitten. Voorbeelden van leerdoelen zijn:
 • Vriendelijk en duidelijk (constructief) communiceren
 • Assertief communiceren
 • Meer regie op je werk krijgen
 • Leiderschap en leidinggeven
 • Leidinggeven op afstand
 • Thuiswerken; hoe houd ik contact met mijn collega’s?
 • Ontwikkelen van adviesvaardigheden
 • Prioriteiten stellen en het ontwikkelen van timemanagement
 • Vergroten van je zelfkennis en je persoonlijk leiderschap
 • Perfectionisme en faalangst verminderen
 • Spanningsklachten in je werk verminderen
 • Voorkomen van en omgaan met weerstand bij mijn collega’s
 • Lastige gesprekken voeren
 • Ondernemersplannen maken
 • Teamdoelen ontwikkel en behalen
 • Constructief samenwerken
 • Omgaan met confrontaties en reacties van anderen leren opvangen

Online training en online intervisie

Ook is het mogelijk om een korte online training voor bijvoorbeeld 4 tot 6 mensen te geven. Ook dan heb je het voordeel van interactie tussen de deelnemers en kunnen ze op een prettige manier werken aan het leerdoel. Daarnaast is online intervisie een optie. De afwezigheid van fysieke nabijheid is ook hierin geen enkele belemmering.

Ervaring online coaching

Inmiddels heb ik al 10 jaar goede ervaringen met online coaching. Het is een geweldige manier van coachen waarbij we afstand en reistijd digitaal overbruggen en je gecoacht wordt in je eigen omgeving. Het onderlinge contact en verbinding is net zo prettig en geeft dezelfde inzichten en oplossingen.

Contact

Wil je je gratis en vrijblijvend online oriënteren en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Drijfverenscan

Ik ben gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen. Een gesprek over jouw drijfveren is gemakkelijk online te voeren.  Net zo prettig en effectief.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Testimonials

"Ingrid heeft een praktische mentaliteit en is heel toegankelijk. De technieken die ze aanleert zijn echt direct toepasbaar omdat ze gebaseerd zijn op persoonlijke kernkwaliteiten en valkuilen. In eerste instantie kwam ik bij haar in de praktijk. Nu wekelijks een online coach gesprek in verband met de coronacrisis. Ontzettend veel houvast heb ik om leiding te kunnen geven op afstand."
Yvette de Loos, interim hoofd fondsenwerving en marketing- en communicatieadviseur

"Ingrid heeft mij bijzonder positief gecoacht tijdens mijn leerproces; door de inzet van goede tools en procesbegeleiding (drijfverenscan, kernkwaliteiten en kernwaarden) heb ik mijn waarden, kwaliteiten en drijfveren goed in zicht gekregen. Erg waardevol en motiverend voor de toekomst. Ingrid werkt heel professioneel. Zij stelt goede vragen, een veilige setting, toekomstgericht en met mogelijkheden. Online begeleiding heeft voor mij prima gewerkt.
Ingrid, je bent een topper met een prachtig bedrijf! Heel erg bedankt!"
Esther, leerkracht-trainer, 50 jaar

"Ik heb de gesprekken als warm en inspirerend ervaren en ik heb veel van je geleerd. Ik ben als leidinggevende enorm gegroeid en mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Dank je wel ook voor je flexibiliteit en de mogelijkheid om regelmatig online af te spreken. Dat scheelde mij reistijd en dat maakte het coachingstraject voor mij gemakkelijker te plannen."
Marc Jansen, leidinggevende bedrijfsvoering

"Dankzij het online coachingstraject sta ik een stuk steviger in mijn schoenen. Niet allen op het werk, ook in het dagelijkse leven. Ik vond de gesprekken fijn en leerzaam. Dank je wel hiervoor."
Mirjam (culturele instelling)

Meer informatie over coaching en teamontwikkeling? Kijk ook eens op: