Werkwijze teamcoaching

Praktische stappen om jouw team zichzelf optimaal te laten ontwikkelen

Teamcoaching om effectief en ontspannen samen te werken in teamverband

Teamcoaching om effectief te leren samenwerken en communiceren of om onderlinge conflicten op te lossen. coaching Leiden, coach Leiden, teamcoach in Leiden

Bij teamcoaching wordt het team in zijn geheel gecoacht met als doel de onderlinge samenwerking en de effectiviteit van het team te vergroten.

Op een constructieve manier worden situaties bespreekbaar gemaakt die de onderlinge samenwerking en communicatie mogelijk tegenhouden en juist kunnen versterken.

Kennismaken 

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek met de opdrachtgever: 

  • Inventariseren we samen welke situaties de opdrachtgever veranderd wil zien
  • wat het team ervan weerhoudt om de situaties zelf te veranderen om op een prettige en professionele manier samen te werken en de teamdoelen te halen
  • Formuleren we samen wat er nodig is om de persoonlijke en professionele doelen  van het team te halen
  • Leg ik uitgebreid uit wat mijn werkwijze is  en maak ik, gebaseerd op dit gesprek, een offerte op maat voor een teamcoachingstraject.

Duur van een teamcoachingstraject

De duur van een teamcoachingstraject is afhankelijk van wat het team wil bereiken. Een teamcoachingstraject kan uit één bijeenkomst bestaan van drie uur tot tien bijeenkomsten. Vaak gaan aan het teamcoachingstraject intakegesprekken met de leidinggevende en de medewerkers vooraf om inzicht te krijgen in hun individuele persoonlijkheden, wensen, belangen en meningen over het team.

Soms is het raadzaam om ook de leidinggevende te coachen om de resultaten na de teamcoaching te waarborgen of om één of meerdere teamleden individueel te coachen. Dat is afhankelijk van de situatie.

Methodieken

Het gesprek is de kern van het teamcoachingsproces. Om inzichten te verschaffen maak ik bovendien gebruik van verschillende praktische methodieken. Welke dat zijn, is afhankelijk van de situatie in het team. Verder deel ik graag mijn kennis en kunde op het gebied van werkgerelateerde vragen, effectief communiceren en samenwerken.

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis om een veilige sfeer te creëren, waarin de deelnemers van het teamcoachingstraject kunnen werken aan persoonlijke en professionele zaken. Alles wat besproken wordt tijdens een coachingssessie beschouw ik daarom als vertrouwelijk en zal tussen de gecoachten en mij blijven.

Hierop maak ik alleen een uitzondering als er sprake is van een wettelijke verplichting of in het kader van een klachtenregeling.

Klachtenregeling

Ik ben aangesloten bij de NVO2 (www.nvo2.nl) en daarmee gehouden aan haar beroepscode.

Contact

Wil je meer informatie over mijn werkwijze in teamcoaching of wil je vrijblijvend kennismaken om je te oriënteren op een mogelijk teamcoachingstraject? Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatieve vaardigheden.


Al meer dan 2.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Lees ook

Teamcoaching
Wanneer zet je teamcoaching in en wat gaat dit opleveren?

Columns 'Succes in je werk'
Gratis tips om met situaties uit de praktijk om te gaan.

Testimonials

"Ik wil je bedanken voor de respectvolle en warme manier waarop je ons begeleid hebt. Het heeft ons meer rust en ontspanning opgeleverd in roerige tijden. We zijn in staat om de onderlinge werksfeer tijdens de reorganisatie positief te houden. We kunnen beter onze grenzen aangeven naar elkaar toe en naar de rest van de organisatie. "
Daan, ICT-ontwikkelaar

"Het waren voor ons allemaal leerzame en prettige sessies. Het onderlinge contact is verstevigd, tussen mij en de rest van het team en tussen onze afdeling en andere afdelingen."
Loes, leidinggevende van afdeling Projectmanagement