Werkwijze Teamcoaching

Praktische stappen voor de teamcoaching van jouw team

Teamcoaching voor een ontspannen en effectieve samenwerking

Werkwijze teamcoaching om effectief te leren samenwerken en communiceren of om onderlinge conflicten op te lossen. coaching Leiden, coach Leiden, teamcoach in Leiden

Werkwijze teamcoaching

Het doel van teamcoaching is om het team als geheel en de teamleden afzonderlijk te ondersteunen in hun ontwikkeling voor een optimale communicatie en samenwerking. Wil je meer weten over de werkwijze teamcoaching? 

Kennismaken 

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek met de opdrachtgever: 

  • Inventariseren we samen welke situaties de opdrachtgever veranderd wil zien
  • wat het team ervan weerhoudt om de situaties zelf te veranderen om op een prettige en professionele manier samen te werken en de teamdoelen te halen
  • Formuleren we samen wat er nodig is om de persoonlijke en professionele doelen van het team te halen
  • Leg ik uitgebreid uit wat mijn werkwijze is  en maak ik, gebaseerd op dit gesprek, een offerte op maat voor een teamcoachingstraject.

Meer informatie over de werkwijze teamcoaching? Je bent van harte uitgenodigd om contact met me op te nemen.

Duur van een teamcoachingstraject

De duur van een teamcoachingstraject is afhankelijk van de leerdoelen van het team. Een teamcoachingstraject kan bestaan uit bijvoorbeeld:

  • één gemeenschappelijke bijeenkomst
  • meerdere teambijeenkomsten
  • trainingsbijeenkomsten voor de ontwikkeling van persoonlijke en professionele vaardigheden
  • intakegesprekken
  • individuele coachingsgesprekken voor de leidinggevende en/of de teamleden

Vaak gaat het bij een teamcoachingstraject om een combinatie van begeleidingsvormen die bijdragen aan het behalen van de leerdoelen.  De werkwijze teamcoaching gaat volledig in overleg met de opdrachtgever. 

Soms is het raadzaam om ook de leidinggevende te coachen om de resultaten na de teamcoaching te waarborgen of om één of meerdere teamleden individueel te coachen. Dat is afhankelijk van de situatie.

Methodieken

Het gesprek is de kern van het teamcoachingsproces. Om inzichten te verschaffen maak ik bovendien gebruik van verschillende praktische methodieken. Welke dat zijn, is afhankelijk van de situatie in het team. Verder deel ik graag mijn eigen ervaringen, kennis en kunde op het gebied van werkgerelateerde vragen, effectief communiceren, samenwerken en leidinggeven.

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis om een veilige sfeer te creëren, waarin de deelnemers van het teamcoachingstraject kunnen werken aan persoonlijke en professionele zaken. Alles wat besproken wordt tijdens een coachingssessie beschouw ik daarom als vertrouwelijk en zal tussen de gecoachten en mij blijven.

Hierop maak ik alleen een uitzondering als er sprake is van een wettelijke verplichting of in het kader van een klachtenregeling.

Klachtenregeling

Ik ben aangesloten bij de NVO2 (www.nvo2.nl) en daarmee gehouden aan haar beroepscode.

Contact

Wil je meer informatie over mijn werkwijze teamcoaching of wil je vrijblijvend kennismaken om je te oriënteren op een mogelijk teamcoachingstraject? Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van jou en het team


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Lees ook

Teamcoaching
Wanneer zet je teamcoaching in en wat gaat dit opleveren?

Coaching voor organisaties
Individuele begeleiding van de mensen in je organisatie

Columns 'Succes in je werk'
Gratis tips om met situaties uit de praktijk om te gaan.

Testimonials

"Ik wil je bedanken voor de respectvolle en warme manier waarop je ons begeleid hebt. Het heeft ons meer rust en ontspanning opgeleverd in roerige tijden. We zijn in staat om de onderlinge werksfeer tijdens de reorganisatie positief te houden. We kunnen beter onze grenzen aangeven naar elkaar toe en naar de rest van de organisatie. "
Daan, ICT-ontwikkelaar

"Het waren voor ons allemaal leerzame en prettige sessies. Het onderlinge contact is verstevigd, tussen mij en de rest van het team en tussen onze afdeling en andere afdelingen."
Loes, leidinggevende van afdeling Projectmanagement