Coach voor zelfvertrouwen

Coaching voor het vergroten van je zelfvertrouwen

coach voor zelfvertrouwenAls je iemand bent met een gezonde dosis zelfvertrouwen, dan vertrouw je op jezelf, op wat je kunt en wie je bent. Je zit lekker in je vel en je kunt goed omgaan met lastige situaties in je werk en in je privéleven. Zelfvertrouwen hebben is echter niet zo vanzelfsprekend. Twijfel je regelmatig aan jezelf of maak je je zorgen om wat anderen van je vinden?

Voel je je onzeker en wil je werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen? Dan kan een coach voor zelfvertrouwen uitkomst bieden.

Een persoonlijke coach voor zelfvertrouwen; voor wie?

Als mensen om zich heen kijken, lijkt het alsof iedereen vol zelfvertrouwen is, behalve henzelf. Als coach voor zelfvertrouwen begeleid ik professionals, managers, executives en ondernemers één op één om hun zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten. Iedereen heeft wel eens te maken met innerlijke dilemma’s en gevoelens van onzekerheid. Vragen als ‘ben ik wel goed genoeg?’, ‘doe ik het wel goed genoeg?’ en/of ‘zit ik wel op het juiste spoor?’ zijn voor heel veel mensen herkenbaar. Vragen waarmee ik je als een coach voor zelfvertrouwen kan helpen.

Coach voor zelfvertrouwen; veelvoorkomende vragen

Veel mensen hebben te maken met gevoelens van onzekerheid, soms alleen in bepaalde situaties zoals bij het geven van een presentatie of bij het voeren van een gesprek. Anderen voelen zich behoorlijk onzeker over zichzelf. Hun eigenwaarde is laag. Vragen die mij als coach voor zelfvertrouwen veel gesteld worden en waaraan professionals, leidinggevenden en ondernemers willen werken, zijn bijvoorbeeld:

  • Ik voel me meestal onzeker. Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten?
  • Ik trek me veel aan wat anderen van me denken. Hoe kan ik daar beter mee omgaan?
  • Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen in het contact met mijn collega’s?
  • Het is bij mij nooit genoeg wat ik doe. Hoe ga ik daarmee om?
  • Mijn hoofd zit vol met negatieve gedachten die me onzeker maken, zoals: ‘het lukt me nooit’. Wat kan ik daaraan doen?
  • Wil ik wel doorgaan met wat ik nu doe in mijn werk. Past het wel bij me?
  • Ik wil leren omgaan met mijn faalangst, mijn perfectionisme en me zekerder voelen.
  • Ik laat regelmatig over me heen lopen en wil assertiever worden.
  • Streng zijn voor mezelf en alles van mezelf moeten, zit me in de weg. Wat kan ik hieraan doen?
  • Ik heb last van stress en spanningsklachten. Hoe kan ik me meer ontspannen werken?

Persoonlijke coaching voor je zelfvertrouwen; contact

Ben je benieuwd wat ik als coach voor zelfvertrouwen voor jou kan betekenen? Of wil je meer weten over persoonlijke coaching voor het vergroten van je zelfvertrouwen? Neem contact met me op.

contact coach voor zelfvertrouwen

Coach voor zelfvertrouwen; wat levert het je op?

Als coach voor zelfvertrouwen help ik je inzichten te ontwikkelen, vaardigheden en praktische tips waarmee jij je zelfvertrouwen en/of je eigenwaarde kunt vergroten. Deze kun je niet alleen in bestaande situaties toepassen, maar in de rest van je leven. Je zult letterlijk meer op jezelf vertrouwen, op je eigen mening en je eigen keuzes.  Het vergroten van je innerlijk zelfvertrouwen en je zelfvertrouwen in het contact met anderen maakt je veerkrachtiger, je staat positiever in het leven en je ontwikkelt het gevoel meer regie te hebben in je werk en je privéleven. Je zult energieker zijn, meer rust en balans ervaren en een prettiger en effectiever leven en werk.

Coaching voor het vergroten van je zelfvertrouwen; hoe coach ik?

Ik heb een coachende en resultaatgerichte stijl van begeleiden, waarbij ik veel vragen stel om je te laten nadenken over jezelf en je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Dit wissel ik af met het aanbieden van inzichten, kennis, kunde, praktische handvatten en oefeningen, allemaal beproefd of wetenschappelijk onderbouwd. Ik gebruik hierbij een oprechte, ontspannen, verbindende en duidelijke communicatiestijl met respect voor mijn gesprekspartner(s).

Wil je kennismaken voor coaching voor het vergroten van je zelfvertrouwen?

In een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek dat ongeveer 30 minuten duurt leren we elkaar kennen, ben ik benieuwd naar wat meer achtergrondinformatie over wat je wilt leren en ontwikkelen en leg ik uitgebreid uit wat mijn werkwijze als coach is. We overleggen samen wat je nodig hebt om je zelfvertrouwen te vergroten.

Kennismaken kan persoonlijk bij mij in mijn praktijkruimte in Leiden, via Microsoft Teams, Zoom of via een telefonisch consult.

Ik nodig je van harte uit contact met me op te nemen als je een vraag hebt of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.contact coach voor zelfvertrouwen

Gratis maandelijkse praktische tips en inspirerende inzichten

Meld je aan en ga direct aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling & professionele groei


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Kwaliteit en beroepsorganisatie

Ingrid Bannink

Als gediplomeerd coach ben ik geregistreerd bij de Nobco, de Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische Gedragscode. Daarnaast ben ik gecertifieerd voor de drijfverenscan van IntoDrives en ben ik geaccrediteerd ACT- coach.

De kwaliteit van de gesprekken is voor mij belangrijk. Ik heb een goede en gedegen coachings- en begeleidingsopleiding afgerond. Daarnaast volg ik elk jaar cursussen en opleidingen om mijzelf scherp te houden, neem ik deel aan een intervisiegroep en lees ik veel vakliteratuur. Dit om de kwaliteit van de coachingsgesprekken hoog te houden.

Testimonials

"Ingrid heeft een rustige uitstraling en neemt de tijd. Daardoor kon ik mezelf echt laten zien en mezelf openstellen. De gesprekken met haar hebben ervoor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen toegenomen is en ik zelfstandig de volgende stappen kan nemen. Ik ben heel tevreden over de coaching, ook vond ik de tips heel fijn tijdens de gesprekken en de tussentijdse opdrachten. Ik heb het ervaren als een zeer fijn traject, waarin ik meer zelfinzicht kreeg en daardoor lekkerder in mijn vel zit."

Lieke, manager backoffice

Dankzij de gesprekken met Ingrid heb ik meer zelfinzicht gekregen en meer zelfcompassie ontwikkeld. Ik heb geleerd hoe ik anders met situaties in de praktijk kan omgaan en evenwichtiger met triggers in contact met anderen om kan gaan. Ik ben blij dat ik deze stap gemaakt heb en Ingrid mijn vertrouwen heb gegeven en mij zelf de ruimte gaf zodat zij mij ook kon helpen. Mijn eigenwaarde is groter geworden en ik ben veel positiever over mezelf gaan denken. Ik heb het coachingstraject met Ingrid als prettig, constructief en nuttig ervaren.

Marleen van Heren, gemeentelijke managementassistent

Meer informatie over coaching? Kijk ook eens op:

Coaching Persoonlijke en professionele groei


Managementcoaching

(coaching voor beginnende en gevorderde leidinggevenden en MT-leden)


Veelgestelde vragen over coaching

& de 9 voordelen van coaching door Ingrid

Teamcoaching