Ingrid Bannink

Ervaren en gediplomeerd coach, teamcoach, gespreksbegeleider en trainer

Ingrid BanninkMensen, teams en organisaties die ontspannen en effectief werken, communiceren, samenwerken of leidinggeven hebben betere onderlinge werkrelaties en behalen gemakkelijker hun doelstellingen. Zij ervaren bovendien meer plezier, zelfvertrouwen, voldoening en succes in hun werk.

 

Sinds 2008 werk ik als gediplomeerd en ervaren coach, teamcoach, gespreksbegeleider en trainer en doe ik wat ik het allerliefste doe! Met mijn oprechte betrokkenheid, inlevingsvermogen en resultaatgerichtheid begeleid ik op professionele en integere wijze mensen, teams en organisaties. Ik werk met hen aan hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei om hun leerdoelen te halen.

Ervaring

Ik heb 20 jaar lang leiding gegeven aan een verscheidenheid aan afdelingen; van commercieel ondersteunde afdelingen tot grote front-office afdelingen (klantenservice, winkels, klachtenafdeling). In deze functies heb ik veel ervaring opgedaan met de ontwikkeling van persoonlijk en professioneel leiderschap, het vergroten van zelfkennis en het (team)coachen en trainen van de beste professionele versie van mensen, teams en organisaties. Ook het begeleiden van bijeenkomsten en het geven van workshops, lezingen en trainingen deed ik al met veel plezier.

Testimonial

“Ik heb tien gesprekken met Ingrid Bannink gevoerd op een punt in mijn leven en in mijn carrière waarop bewustwording en richting nodig was. Zij deed dat op een prettige, rustige manier zonder te (ver)oordelen en bovendien stapsgewijs en gestructureerd. Ik ben écht aan het denken gezet over mijn eigen gedrag, mijn omgeving en mijn doelen. Daarbij is wel noodzakelijk dat je je actief en open opstelt en wat met de feedback van Ingrid wilt doen.

Dus uit de comfortzone stappen zogezegd. Ik heb dat daadwerkelijk gedaan en nu een keuze gemaakt waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat zou gaan doen. Het resultaat van een denk- en coachingsproces waarvan Ingrid aan de basis stond. Dank je wel Ingrid voor de nuttige sessies en veel succes als coach.”  ~Caroline Ploeger~

Opleidingen

Om mezelf verder te bekwamen in het begeleiden van mensen, teams en organisaties heb ik de afgelopen jaren diverse opleidingen afgerond; een opleiding post-hbo bedrijfskunde, HBO personeelsmanagement, post-hbo mediation en post-hbo Coaching en Begeleiding. Ik ben gecertificeerd voor IntoDrives en ben ACT -gecerificeerd (Acceptance and Commitment Training). Verder houd ik mezelf scherp door regelmatig vakgerichte trainingen te volgen en ben ik actief lid van de werkgroep ‘Ontwikkelen en Opleiden’ in de regio Leiden.

Specialismen Ingrid Bannink

Als betrokken coach, teamcoach, gespreksbegeleider van bijeenkomsten en trainer help ik mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Dit doe ik door vraagstukken en doelen in overzichtelijke stappen op te knippen en tools te helpen ontwikkelen om deze te behalen. Ik help hen hun zelfkennis te vergroten, anders te kijken naar belemmerende gedachtenpatronen en hun gedragsrepertoire uit te breiden. Hiermee ontwikkelen zij een prettige, waardevolle en effectieve (professionele) versie van zichzelf en van het team. Ik gebruik hierbij een ontspannen, oprechte, verbindende en duidelijke communicatiestijl met respect voor mijn gesprekspartner(s).

Uitgangspunt van mijn begeleiding

Een belangrijk uitgangspunt van een coachingstraject of een teamontwikkelingstraject is dat ik samen met de coachee of teamleden werk aan de ontwikkeling van de leerdoelen. Tijdens de sessies ontwikkelen zij nieuwe inzichten, vaardigheden en praktische handvatten, waarmee zij zelfstandig en onafhankelijk aan de slag kunnen. Dit doe ik graag vanuit de kennis, kwaliteiten, ervaring en motivatie die al bij hen aanwezig zijn. Tijdens de bijeenkomsten maak ik gebruik van relevante, beproefde en wetenschappelijk onderbouwde methodieken, testen en oefeningen. Ieder mens en team is uniek en heeft zijn of haar eigen leervraag. Ik vind het daarom belangrijk dat ik de methodieken en oefeningen op de coach of het team afstem en op de leerdoelen.

Methodieken, oefeningen en vragenlijsten

Ik ben, naast mijn basiscoachingsopleiding, ook ACT voor coaching (Acceptance and Commitment Therapy) opgeleid en gebruik deze methode veel in de praktijk. Daarnaast maak ik veel gebruik van andere methodes en oefeningen om inzicht te geven en praktische handvatten. Een kleine greep uit mijn Toolbox: de Transactionele Analyse, Voice Dialogue, communicatiestijlen, de 5 frustraties van Lencioni, Belbin, leiderschapsmodellen zoals situationeel leiderschap, een gespreksmodel om assertief te communiceren (verbindend en doeltreffend) en diverse anderen methodieken. Ik ben bovendien gecertificeerd voor de drijfverenscan IntoDrives. De methodes pas ik aan aan de persoon of het team en de leerdoelen, waarbij vanzelfsprekend het gesprek met de coachee of de begeleiding van het team het belangrijkste uitgangspunt is.

Wil jij, het team of de organisatie onder meer leren:

 • Versterken van je persoonlijk leiderschap
 • De onderlinge werksfeer en werkrelatie kan verbeteren
 • Ontdekken van jouw kwaliteiten of die van het team of de organisatie en deze bewust inzetten in de praktijk
 • Hoe ontspannen en effectief werken, communiceren en samenwerken en/of leidinggeven
 • Effectief mens- en doelgericht leidinggeven
 • Assertief communiceren
 • Je loopbaan en carrière ontwikkelen
 • Constructief feedback geven en ontvangen en omgaan met weerstand
 • Je invloed en zichtbaarheid vergroten en je effectief profileren
 • Hoe je om gaat met valkuilen, zoals faalangst, perfectionisme, conflictvermijdend gedrag, botheid
 • Omgaat met spanningsklachten als werkdruk en werkstress
 • Hoe je constructief (samen) jouw doelen of die van het team kunt halen
 • Vergroten van je zelfvertrouwen, je vitaliteit, ontspanning in je werk en leven, zingevingsvragen
 • Timemanagement en prioriteiten stellen
 • Versterken van de teamcommunicatie en teamsamenwerking zoals omgaan met conflicten en constructief vergaderen

Testimonials

“Dank je wel voor de prettige en leerzame gesprekken. Je rustige en deskundige manier waarop je met mij de gesprekken hebt gevoerd, hebben mij veel inzichten en handvatten opgeleverd. Af en toe heb je me gespiegeld en dat was soms slikken. Maar je deed dit zonder oordeel en op een manier die veilig voelde en ik voelde gewaardeerd. Ik beveel Ingrid Bannink van harte aan. Nogmaals dank. Ik heb veel om op terug te kijken.”  ~Marion, strategisch projectleider~

"Ingrid is een doortastende coach waar ik veel aan heb gehad!"
~Tom Beek~

Begeleidingsvormen

De begeleidingsvormen die ik vaak inzet zijn: coaching, teamcoaching, intervisie, teamontwikkeling, een interactieve lezing of een (online) training . Voor de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van mensen, teams en organisaties voor meer plezier, voldoening en succes in hun werk en hun leven. Bovendien heb ik veel ervaring met online coaching voor mensen die reistijd en afstand willen overbruggen.

Ook als spreker voor lezingen, gespreksbegeleiding van bijeenkomsten en korte en krachtige workshops voor bijvoorbeeld congressen, interne en externe bijeenkomsten van professionals en afdelingsuitjes kan Ingrid Bannink in uw organisatie een rol spelen.

Contact met Ingrid Bannink

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem contact op met Ingrid Bannink voor het plannen van een vrijblijvend adviesgesprek.

E-book 'Versterken van je professionele communicatie'

Ingrid Bannink is de auteur van het E-book ‘Versterken van je professionele communicatie – Vergroten van je invloed en samenwerking in gesprekken’. Het E-book is gepubliceerd op de website van online uitgeverij Bookboon.com en is te downloaden via deze link.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij de Nobco , De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en commiteer mij aan de Internationale Ethische Gedragscode voor Beroepscoaches  en het klachtenreglement van de Nobco. Daarnaast vind ik diversiteit en inclusie belangrijk, ook binnen coaching. Ik ondersteun daarom de EMCC Diversiteit- en Inclusieverklaring. Ingrid Bannink


 

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei en dat van het team


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Testimonials

"Je gedrag en je gedachten zomaar veranderen is niet gemakkelijk. Ingrid heeft echter mij als leidinggevende en mijn team geholpen om een aantal oude patronen te doorbreken en voor ons een veilige omgeving gecreëerd waarin we ontspannen konden oefenen met nieuwe inzichten, kennis en gedrag. We ontwikkelden meer lef, zelfvertrouwen en begrip voor elkaar en voor anderen, waardoor we met elkaar betere teamresultaten kregen en de werksfeer verbeterde. Haar ontspannen, vriendelijke en heldere manier van begeleiden heeft mij en mijn team geholpen ons persoonlijk en zakelijk te ontwikkelen." ~Mariska, leidinggevende klantcontactafdeling~
"Je enthousiaste, integere en leerzame wijze waarop je de deelnemers aan het denken hebt gezet en aan de slag hebt gezet, heeft ze gestimuleerd in de praktijk aan de slag te gaan. Na de bijeenkomst hebben we veel enthousiaste reacties gekregen. Je bent een mooi mens met een deskundige en waardevolle boodschap." ~Peter, directeur van een zorginstelling~

“Ik heb de afgelopen jaren Ingrid leren kennen als een warme, doortastende persoonlijkheid die integer te werk gaat. Ze weet snel en grondig situaties in te schatten en gaat op een respectvolle manier met mensen om door de aanpak aan te passen aan het type mens. Ik denk dat dit ook de kracht is van Ingrid. Zij is in staat om door haar ’tailored’ werkwijze snel en goed kwaliteit te leveren!”
~Monique Rohrman~

“Ingrid Bannink bezit het uitzonderlijke vermogen om strak aansturen te combineren met het scheppen van een bijzonder prettige, persoonlijke werksfeer. Haar empathisch vermogen én haar resultaatgerichtheid maken haar zeer succesvol in het begeleiden van mensen, waarbij ze een goed oog heeft voor de individuele situatie.”~Pim Kik~

Verder lezen?

Coaching; voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei
Online coaching; prettig en net zo effectief en reistijd en afstand spelen geen rol
Teamcoaching; voor het versterken een constructieve communicatie en een prettige samenwerking zodat teamdoelen op een effectieve manier gehaald worden
Trainingen; voor de ontwikkeling van vaardigheden
Gespreksbegeleider van bijeenkomsten; voor het begeleiden van een bijeenkomst over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei voor uw organisatie
Columns: Succes in je werk Lees hier de columns met gratis tips en inspiratie!
Abonneer je op gratis tips en inspiratie Regelmatig gratis tips en inspiratie voor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk
Ingrid in het nieuws

Vrijblijvend adviesgesprek

Contact

Heb je interesse en wil je verder praten over hoe ik jou, het team of organisatie kan helpen met persoonlijke ontwikkeling en professionele groei in de vorm van coaching en training of een andere begeleidingsvorming?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier of via 06-50921371.

Ook als spreker voor een lezing of korte workshop op bijvoorbeeld een afdelingsdag of congres.

Coaching / Online coaching

Coaching voor meer zelfvertrouwen, plezier en succes in je werk

 

Zoek je een gediplomeerd en ervaren coach om je te helpen met je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei? Wil je ook krachtiger, doelgerichter en meer ontspannen werken, communiceren, samenwerken en/of leidinggeven? Je persoonlijke en zakelijke doelen halen en genieten van het proces ernaar toe? Coaching om je zelfkennis te vergroten, vaardigheden te ontwikkelen en voor de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap in je werk en je leven. Ook online!  

Lees verder over coaching

Teamcoaching

Teamcoaching

 

Is de sfeer goed in het team? Geven de teamleden elkaar op een effectieve manier feedback? Worden de afdelingsdoelstellingen gezamenlijk gehaald? Heeft ieder teamlid dezelfde belangen? Is het een team zonder interne conflicten of misverstanden? Maakt ieder teamlid op een ontspannen manier gebruik van zijn kwaliteiten? Of kun je hulp gebruiken om dit te bereiken door middel van teamcoaching?  Teamcoaching voor een ontspannen en doelgerichte communicatie en samenwerking.

Lees verder over teamcoaching

Trainingen

Banninkcoaching Trainingen

 

Soms lopen mensen, teams of organisaties tegen drempels aan of willen vaardigheden ontwikkelen voor een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Wil je je team of organisatie laten werken aan hun persoonlijke en professionele vaardigheden om met meer plezier en succes de doelstellingen te behalen? Ontspannen en doelgericht werken, communiceren, samenwerken of leidinggeven door training, of intervisie, lezing, begeleiding van een bijeenkomst in uw organisatie.

Lees verder over trainingen