Over Ingrid Bannink

Ervaren en gediplomeerd coach, teamcoach, spreker en trainer

Over Ingrid BanninkMensen, teams en organisaties die ontspannen en effectief functioneren, communiceren, samenwerken of leidinggeven hebben betere werkrelaties en behalen gemakkelijker hun doelstellingen. Zij ervaren meer zelfvertrouwen, voldoening en succes in hun werk.

Sinds 2008 werk ik als gediplomeerd coach, teamcoach, interactieve spreker en trainer en doe ik wat ik het allerliefste doe! Met mijn oprechte betrokkenheid, inlevingsvermogen en resultaatgerichtheid begeleid ik op professionele en integere wijze mensen, teams en organisaties om met hen te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei om hun doelen te halen.

Ervaring

Ik heb 20 jaar lang leiding gegeven aan een verscheidenheid aan afdelingen; van commercieel ondersteunde afdelingen tot grote front-office afdelingen (klantenservice, winkels, helpdesk, fulfilment, klachtenafdeling). In deze functies heb ik veel ervaring opgedaan met de ontwikkeling van persoonlijk en professioneel leiderschap, het vergroten van zelfkennis en het (team)coachen en trainen van de beste professionele versie van mensen, teams en organisaties. Ook het begeleiden van bijeenkomsten en het geven van workshops, lezingen en trainingen deed ik al met veel plezier.

“Ik heb tien gesprekken met Ingrid Bannink gevoerd op een punt in mijn leven en in mijn carrière waarop bewustwording en richting nodig was. Zij deed dat op een prettige, rustige manier zonder te (ver)oordelen en bovendien stapsgewijs en gestructureerd. Ik ben écht aan het denken gezet over mijn eigen gedrag, mijn omgeving en mijn doelen. Daarbij is wel noodzakelijk dat je je actief en open opstelt en wat met de feedback van Ingrid wilt doen. Dus uit de comfortzone stappen zogezegd. Ik heb dat daadwerkelijk gedaan en nu een keuze gemaakt waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat zou gaan doen. Het resultaat van een denk- en coachingsproces waarvan Ingrid aan de basis stond. Dank je wel Ingrid voor de nuttige sessies en veel succes als coach.” ~Caroline Ploeger~

“Ingrid Bannink bezit het uitzonderlijke vermogen om strak aansturen te combineren met het scheppen van een bijzonder prettige, persoonlijke werksfeer. Haar empathisch vermogen én haar resultaatgerichtheid maken haar zeer succesvol in het begeleiden van mensen, waarbij ze een goed oog heeft voor de individuele situatie.” ~Pim Kik~

Opleiding

Om mezelf verder te bekwamen in het begeleiden van mensen, teams en organisaties heb ik de afgelopen jaren diverse opleidingen afgerond; een opleiding post-hbo bedrijfskunde, HBO personeelsmanagement, post-hbo mediation en post-hbo Coaching en Begeleiding. Verder houd ik mezelf scherp door regelmatig vakgerichte trainingen te volgen en ben ik actief lid van de werkgroep ‘Ontwikkelen en Opleiden’ in de regio Leiden van de vakorganisatie NVO2.

Specialismen Ingrid Bannink

Als betrokken coach, teamcoach, sparringpartner en trainer help ik mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Die doe ik door vraagstukken en doelen in overzichtelijke stappen op te knippen en tools te helpen ontwikkelen om deze te behalen. Ik help hen hun zelfkennis te vergroten, belemmerende gedachtenpatronen te doorbreken en hun gedragsrepertoire uit te breiden. Hiermee ontwikkelen zij de beste (professionele) versie van zichzelf en van het team. Ik gebruik hierbij een ontspannen, oprechte, verbindende en duidelijke communicatiestijl met respect voor mijn gesprekspartner(s).

Wil jij, het team of de organisatie onder meer leren:

 • Hoe je de beste professionele versie van jezelf kunt ontwikkelen
 • De onderlinge werksfeer en werkrelatie kan verbeteren
 • Ontdekken van jouw kwaliteiten of die van het team of de organisatie en deze bewust inzetten in de praktijk
 • Omgaan met teamconflicten
 • Hoe ontspannen en effectief functioneren, communiceren en samenwerken
 • Effectief mens- en doelgericht leidinggeven
 • Assertief communiceren
 • Je loopbaan en carrière ontwikkelen
 • Constructief feedback geven en ontvangen en omgaan met weerstand
 • Je invloed en zichtbaarheid vergroten en je effectief profileren
 • Hoe je om gaat met valkuilen, zoals faalangst, perfectionisme, conflictvermijdend gedrag, botheid
 • Omgaat met spanningsklachten als werkdruk en werkstress
 • Hoe je constructief (samen) jouw doelen of die van het team kunt halen
 • Kracht en besluitvaardigheid te ontwikkelen
 • Eeffectief en constructief vergaderen
 • Timemanagement en prioriteiten stellen
 • Versterken van de teamcommunicatie en teamsamenwerking zoals omgaan met conflicten en constructief vergaderen

“Dank je wel voor de prettige en leerzame gesprekken. Je rustige en deskundige manier waarop je met mij de gesprekken hebt gevoerd, hebben mij veel inzichten en handvatten opgeleverd. Af en toe heb je me gespiegeld en dat was soms slikken. Maar je deed dit zonder oordeel en op een manier die veilig voelde en ik voelde gewaardeerd. Nogmaals dank. Ik heb veel om op terug te kijken.”  ~Marion, strategisch projectleider~

De begeleidingsvormen die ik vaak inzet zijn: coaching, teamcoaching, intervisie, teamontwikkeling, een interactieve lezing of een training . Voor de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van mensen, teams en organisaties voor meer plezier, voldoening en succes in hun werk en hun leven.

"Je enthousiaste, integere en leerzame wijze waarop je de deelnemers aan het denken hebt gezet en aan de slag hebt gezet, heeft ze gestimuleerd in de praktijk aan de slag te gaan. Na de bijeenkomst hebben we veel enthousiaste reacties gekregen. Je bent een mooi mens met een deskundige en waardevolle boodschap." ~Peter, directeur van een zorginstelling~

Ook als spreker voor lezingen, begeleiding van bijeenkomsten en korte en krachtige workshops voor bijvoorbeeld congressen, interne en externe bijeenkomsten van professionals en afdelingsuitjes.

Contact met Ingrid Bannink

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Neem contact op met Ingrid Bannink voor het plannen van een vrijblijvend adviesgesprek.

E-book 'Versterken van je professionele communicatie'

Ingrid Bannink is de auteur van het E-book ‘Versterken van je professionele communicatie – Vergroten van je invloed en samenwerking in gesprekken’. Het E-book is gepubliceerd op de website van online uitgeverij Bookboon.com en is te downloaden via deze link.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de NVO2 en is daarmee gehouden aan de beroepscode van de NVO2 (www.nvo2.nl).

 

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele communicatieve vaardigheden.


Al meer dan 2.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Testimonials

"Je gedrag en je gedachten zomaar veranderen is niet gemakkelijk. Ingrid heeft echter mij als leidinggevende en mijn team geholpen om een aantal oude patronen te doorbreken en voor ons een veilige omgeving gecreëerd waarin we ontspannen konden oefenen met nieuwe inzichten, kennis en gedrag. We ontwikkelden meer lef, zelfvertrouwen en begrip voor elkaar en voor anderen, waardoor we met elkaar betere teamresultaten kregen en de werksfeer verbeterde. Haar ontspannen, vriendelijke en heldere manier van begeleiden heeft mij en mijn team geholpen ons persoonlijk en zakelijk te ontwikkelen."
Mariska, leidinggevende klantcontactafdeling

“Ik heb de afgelopen jaren Ingrid leren kennen als een warme, doortastende persoonlijkheid die integer te werk gaat. Ze weet snel en grondig situaties in te schatten en gaat op een respectvolle manier met mensen om door de aanpak aan te passen aan het type mens. Ik denk dat dit ook de kracht is van Ingrid. Zij is in staat om door haar ’tailored’ werkwijze snel en goed kwaliteit te leveren!”
Monique Rohrman

"Ingrid is een doortastende coach waar ik veel aan heb gehad!"
Tom Beek


 

Verder lezen?

Columns: Succes in je werk
Lees hier de columns met gratis tips en inspiratie!


Abonneer je op gratis tips en inspiratie
Regelmatig gratis tips en inspiratie voor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk 


Ingrid in het nieuws


 

Vrijblijvend adviesgesprek

Contact

Heb je interesse en wil je verder praten over hoe ik jou, het team of organisatie kan helpen met persoonlijke ontwikkeling en professionele groei in de vorm van coaching en training of een andere begeleidingsvorming?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier of via 06-50921371.

Ook als spreker voor een lezing of korte workshop op bijvoorbeeld een afdelingsdag of congres.

Coaching

Coaching voor meer zelfvertrouwen, plezier en succes in je werk

 

 

 

 

 

Zoek je een gediplomeerd en ervaren coach om je te helpen met je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei? Wil je ook krachtiger, doelgerichter en meer ontspannen functioneren, communiceren, samenwerken en/of leidinggeven? Je persoonlijke en zakelijke doelen halen en genieten van het proces ernaar toe? Coaching om je zelfkennis te vergroten, vaardigheden te ontwikkelen en voor de ontwikkeling van je persoonlijk leiderschap in je werk en je leven. 

Lees verder over coaching

Teamcoaching

Teamcoaching

 

 

 

 

 

Is de sfeer goed in het team? Geven de teamleden elkaar op een effectieve manier feedback? Worden de afdelingsdoelstellingen gezamenlijk gehaald? Heeft ieder teamlid dezelfde belangen? Is het een team zonder interne conflicten of misverstanden? Maakt ieder teamlid op een ontspannen manier gebruik van zijn kwaliteiten? Of kun je hulp gebruiken om dit te bereiken door middel van teamcoaching?  Teamcoaching voor een ontspannen en doelgerichte communicatie en samenwerking. 

Lees verder over teamcoaching 

Trainingen

Banninkcoaching Trainingen

 

 

 

 

 

Soms lopen mensen, teams of organisaties tegen drempels aan of willen vaardigheden ontwikkelen voor een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Wil je je team of organisatie laten werken aan hun persoonlijke en professionele vaardigheden om met meer plezier en succes de doelstellingen te behalen? Ontspannen en doelgericht functioneren, communiceren, samenwerken of leidinggeven door training, teamontwikkeling, intervisie, lezing of workshop. 

Lees verder over trainingen