Coaching werkwijze en tarieven

Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

coaching werkwijze en tarievenUitgangspunten coaching

Een belangrijk uitgangspunt van een coachingstraject is dat ik, als coach, samen met jou werk aan de ontwikkeling van je leerdoelen. Tijdens de gesprekken ontwikkel je nieuwe inzichten, vaardigheden en handvatten, waarmee  je zelfstandig en onafhankelijk aan de slag kan om het geleerde in de praktijk toe te passen. Dit doe ik graag vanuit de kennis, kwaliteiten, ervaring en motivatie die al bij jou aanwezig is. Bovendien zal ik, als dit bijdraagt aan het positieve verloop van het coachingstraject, mijn eigen kennis, kunde en ervaring delen.

Werkwijze coachingsgesprekken

In de face to face coachingsgesprekken maak ik regelmatig gebruik van relevante methodieken en oefeningen. Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen leervraag. Ik stem daarom de methodieken en oefeningen af op de persoon en op zijn of haar leerdoelen. Verder zullen we samen regelmatig stil staan bij de geformuleerde leerdoelen in hoeverre deze al dan niet bereikt zijn. Tot slot zullen we werken aan het borgen van de nieuw geleerde inzichten en vaardigheden.

Ik zal mijn uiterste best doen je te helpen persoonlijk en professioneel te groeien om je leerdoelen te bereiken. Het is vervolgens aan jou om het geleerde in de praktijk te brengen.

Coachingstrajecten; praktische informatie

De meeste coachingstrajecten bestaan uit vier tot tien gesprekken. Tussen de gesprekken door heb je de tijd en ruimte om met de nieuwe inzichten, handvatten en vaardigheden te gaan oefenen. Een gesprek duurt meestal anderhalf uur (op verzoek kunnen dit ook sessies van twee uur zijn). Afhankelijk van het aantal gesprekken duurt een coachingstraject tussen de 2 maanden en een jaar.

Coaching kan plaatsvinden in mijn praktijkruimte, op locatie (afhankelijk van de afstand) en via Skype.

Soms wordt na het traject gebruik gemaakt van onderhoudsgesprekken om scherp te blijven op je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Kennismaken coachingstraject

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek dat 30 tot maximaal 45 minuten duurt:

  • leren we elkaar kennen en leg ik uitgebreid uit wat mijn werkwijze als coach is
  • wil ik graag van je weten wat je wilt ontwikkelen en wat je leerdoelen zijn
  • onderzoeken we samen wat je er nu van weerhoudt om persoonlijk en professioneel te groeien
  • formuleren we samen wat je nodig hebt om je persoonlijke en professionele doelen te halen

Besluiten we samen dat het klikt en dat ik je kan helpen, dan worden in overleg, op basis van ket kennismakingsgesprek, het aantal coachingsgesprekken en de frequentie bepaald.

Kennismaken kan persoonlijk bij mij in mijn praktijkruimte, via Skype of via een telefonisch consult.

Vertrouwen tussen coach en gecoachte

Een belangrijke basis om resultaatgericht te kunnen werken aan persoonlijke en professionele groei is vertrouwen tussen coach en gecoachte. De inhoud van de gesprekken is daarom van vertrouwelijke aard. Hierop maak ik alleen een uitzondering als er sprake is van een wettelijke verplichting, mogelijk gevaar voor de gezondheid van de gecoachte of mijzelf of in het kader van een klachtenregeling.

Klachtenregeling

Ik ben aangesloten bij de NVO2 (www.nvo2.nl) en daarmee gehouden aan haar beroepscode.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Tarieven Coaching

Coaching is een investering in de vorm van tijd, geld en energie. Maar vooral is het een investering in jezelf!

Ik maak onderscheid tussen tarieven voor particulieren, zelfstandig ondernemers en organisaties.

Particulieren en beginnende zelfstandig ondernemers

Om ook voor particulieren en beginnende zelfstandig ondernemers (minder dan 3 jaar zelfstandig ondernemer) coaching mogelijk te maken, hanteer ik een aangepast tarief. De prijzen zijn exclusief BTW.

Los coachingsgesprek (1,5 uur) € 139,50

Coachingspakket van 4 gesprekken ( 6 uur coaching) € 539,00

Coachingspakket van 8 gesprekken (12 uur coaching) € 1.059,00

Coachingspakket van 10 gesprekken (15 uur coaching) € 1.299,00

Wil je liever een heel dagdeel achter elkaar aan de slag, waarin je uitgedaagd wordt om een Persoonlijk Actie Plan te maken waarmee je direct aan de slag kan om je doelen te behalen?

Coaching Persoonlijk Leiderschap 1 dagdeel  € 370,00

Coaching Persoonlijk Leiderschap 1 dag: € 720,00

De gesprekken vinden in principe in mijn praktijkruimte plaats. Heb je een voorkeur voor een andere locatie, dat kan. Ik bereken dan wel naast bovenstaande tarieven reistijd en –kosten.

Voor de coachingspakketten factureer ik de helft van het bedrag van het pakket in 1 keer nadat het eerste gesprek heeft plaatsgevonden. De betalingstermijn van de facturen is 14 dagen, tenzij anders is afgesproken.

Coaching voor organisaties en zelfstandig ondernemers (langer dan 3 jaar)

Voor organisaties en ervaren zelfstandig ondernemers hanteer ik een apart organisatietarief. Ik maak graag een offerte op maat. Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen.

Vergoeding

Ben je in loondienst? Dan is er vaak de mogelijkheid dat de werkgever de opleiding vergoedt. Het gaat in dit geval veelal om coaching in het kader van loopbaanontwikkeling, competentieontwikkeling of ziekteverzuimpreventie. Informeer bij de afdeling Personeelszaken of bij de arboarts naar de mogelijkheden. Ook worden regelmatig persoonlijke opleidingsbudgetten ingezet voor een coachingstraject.

In een aantal gevallen is er de mogelijkheid tot belastingaftrek. Voor meer informatie hierover, verwijs ik je naar de website van de Belastingdienst.

Verhinderd

Ben je verhinderd voor onze afspraak? Je kunt tot maximaal 2 werkdagen voor onze afspraak, de afspraak kosteloos verzetten. Daarna behoud ik mij het recht voor om het gesprek volledig door te berekenen.

Contact

Ben je op zoek naar een coach en wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en je professionele communicatieve vaardigheden!


Al meer dan 2.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Testimonials

Ingrid leerde mij gevoelsmatige zaken concreet te benoemen zodat ik deze zaken daadwerkelijk in mijn werk kan gebruiken. Ik weet daardoor beter wat ik wil, ik weet beter te benoemen in welke omstandigheden ik productiever ben en is het plezier in mijn werk toegenomen. Ik heb veel aan haar sessies gehad! Jasper Dalhuisen Ingrid heeft op zeer kundige en professionele wijze opgetreden als coach. Hierbij heeft ze zich opmerkelijk snel in de situatie ingeleefd, een groot inlevingsvermogen derhalve. Ze heeft als coach er vooral voor gezorgd dat je zelf over oplossingen gaat nadenken. Dagelijks heb ik profijt van haar tips en adviezen. Gesprekken verlopen constructief, effectief en kunnen zeer confronterend zijn. Kortom ..zeer tevreden over de coach en mens Ingrid. John van der Zwet

Meer informatie over coaching? Kijk ook eens op: