Werkwijze en tarieven Coaching

Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

coaching werkwijze en tarieven

Een belangrijk uitgangspunt van een coachingstraject is dat ik, als coach, samen met jou werk aan het bereiken van je leerdoelen. Tijdens de gesprekken ontwikkel je nieuwe inzichten, vaardigheden en handvatten, waarmee je zelfstandig aan de slag kan. We werken samen aan oplossingen voor lastige situaties in je werk en ik help je met de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden die je graag wilt leren voor je werk.

Coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Dit doe ik graag vanuit de kennis, kwaliteiten, ervaring en motivatie die al bij jou aanwezig zijn. Bovendien zal ik, als dit bijdraagt aan het positieve verloop van het coachingstraject, mijn eigen kennis, kunde en ervaring delen.

Werkwijze en tarieven Coaching

Wil je meer weten over de werkwijze en tarieven coaching? In de coachingsgesprekken die 1,5 uur duren, maak ik regelmatig gebruik van relevante, beproefde en wetenschappelijk onderbouwde methodieken, testen en oefeningen. Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen leervraag. Ik stem daarom de methodieken en oefeningen af op de persoon en op zijn of haar leerdoelen.

Tijdens de gesprekken zullen de gecoachte en ik samen regelmatig stil staan bij de leerdoelen. In hoeverre zijn deze  bereikt.  Tot slot zullen we werken aan het borgen van de nieuw inzichten en vaardigheden.

Eigenaarschap

Ik zal mijn uiterste best doen je vanuit mijn deskundigheid en integriteit te helpen persoonlijk en professioneel te groeien om je leerdoelen te bereiken. Het is vervolgens aan jou om het geleerde in de praktijk te brengen.

Vertrouwen

Een belangrijke basis om resultaatgericht te kunnen werken aan persoonlijke ontwikkeling en professionele groei is vertrouwen tussen coach en gecoachte. De inhoud van de gesprekken is daarom van vertrouwelijke aard. Hierop maak ik alleen een uitzondering als er sprake is van een wettelijke verplichting of in het kader van een klachtenregeling.
Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij de Nobco. De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische GedragscodeIngrid Bannink

Hoe coach/begeleid ik?

Ik heb een coachende en resultaatgerichte stijl van begeleiden, waarbij ik veel vragen stel om je te laten nadenken over jezelf en je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Dit wissel ik af met het aanbieden van inzichten, kennis, kunde, praktische handvatten en oefeningen, allemaal beproefd of wetenschappelijk onderbouwd. Ik gebruik hierbij een oprechte, ontspannen, verbindende en duidelijke communicatiestijl met respect voor mijn gesprekspartner(s).

Uitgangspunt van mijn begeleiding

Een belangrijk uitgangspunt van een coachingstraject of een teamontwikkelingstraject is dat ik samen met de coachee of teamleden werk aan de ontwikkeling van de leerdoelen. Tijdens de sessies ontwikkelen zij nieuwe inzichten, vaardigheden en praktische handvatten, waarmee zij zelfstandig en onafhankelijk aan de slag kunnen. Dit doe ik graag vanuit de kennis, kwaliteiten, ervaring en motivatie die al bij hen aanwezig zijn. Tijdens de bijeenkomsten maak ik gebruik van relevante, beproefde en wetenschappelijk onderbouwde methodieken, testen en oefeningen. Ieder mens en team is uniek en heeft zijn of haar eigen leervraag. Ik vind het daarom belangrijk dat ik de methodieken en oefeningen op de coach of het team afstem en op de leerdoelen.

Methodieken, oefeningen en vragenlijsten

Ik ben, naast mijn coachingsopleiding, ook voor ACT (Acceptance and Commitment Therapy) – opgeleid en gebruik deze methode veel in de praktijk. Daarnaast maak ik veel gebruik van andere methodes en oefeningen om inzicht te geven en praktische handvatten. Een kleine greep uit mijn Toolbox: de Transactionele Analyse, Voice Dialogue, communicatiestijlen, de 5 frustraties van Lencioni, Belbin, leiderschapsmodellen zoals situationeel leiderschap, een gespreksmodel om assertief te communiceren (verbindend en doeltreffend) en diverse anderen methodieken. Ik ben bovendien gecertificeerd voor de drijfverenscan IntoDrives. De methodes pas ik aan aan de persoon of het team en de leerdoelen, waarbij vanzelfsprekend het gesprek met de coachee of de begeleiding van het team het belangrijkste uitgangspunt is.

Praktische informatie over werkwijze en tarieven coaching

De meeste coachingstrajecten bestaan uit 6 tot 10 gesprekken. Tussen de gesprekken door heb je de tijd en ruimte om met de nieuwe inzichten, handvatten en vaardigheden te gaan oefenen. Een gesprek duurt meestal 1,5 uur (op verzoek kunnen dit ook sessies van twee uur zijn). Afhankelijk van het aantal gesprekken duurt een coachingstraject tussen de 2 maanden en een halfjaar. Coaching kan plaatsvinden in mijn praktijkruimte, tijdens een wandeling, op locatie (afhankelijk van de afstand) en online.

Soms wordt na het traject gebruik gemaakt van onderhoudsgesprekken om scherp te blijven op je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

Kennismaken coachingstraject

In een vrijblijvend en gratis oriëntatiegesprek dat ongeveer 30 minuten duurt leren we elkaar kennen, ben ik benieuwd naar wat meer achtergrondinformatie over wat je wilt ontwikkelen en leg ik uitgebreid uit wat mijn werkwijze als coach is. We overleggen samen wat je nodig hebt om je persoonlijke en professionele leerdoelen te behalen.

Kennismaken kan persoonlijk bij mij in mijn praktijkruimte, via Zoom, Microsoft Teams of via een telefonisch consult.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

 

Tarieven Coaching

Coaching is een investering in de vorm van tijd, geld en energie. Maar vooral is het een investering in jezelf!

Ik maak onderscheid tussen tarieven voor particulieren, zelfstandig ondernemers en organisaties. Voor een organisatie maak ik altijd een offerte op maat.

Particulieren en beginnende zelfstandig ondernemers

Om ook voor particulieren en beginnende zelfstandig ondernemers (minder dan 2 jaar zelfstandig ondernemer) coaching mogelijk te maken, hanteer ik een aangepast tarief. De prijzen zijn exclusief btw.

Los coachingsgesprek (1,5 uur) € 155,00

Coachingspakket van   4 gesprekken (  6 uur coaching) €    592,00
Coachingspakket van   8 gesprekken (12 uur coaching) € 1.168,00
Coachingspakket van 10 gesprekken (15 uur coaching) € 1.440,00

Voor online coaching gelden dezelfde tarieven.

Dagdeel / Hele dag particulieren en beginnende zelfstandig ondernemers

Wil je liever een dagdeel aan de slag om je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei te ontwikkelen en te versterken?

Coaching Persoonlijk Leiderschap 1 dagdeel  € 396,00
Coaching Persoonlijk Leiderschap 1 dag:        € 768,00

De gesprekken vinden in principe in mijn praktijkruimte plaats. Ook coach ik regelmatig online, een prettige en effectieve manier van coaching! Heb je een voorkeur voor een andere locatie, dat kan. Ik bereken dan naast bovenstaande tarieven reistijd en –kosten.

Coaching voor organisaties, ervaren zelfstandig ondernemers en executives

Voor organisaties, ervaren zelfstandig ondernemers en executives kan gekozen worden voor een uurtarief of een uitgebreider pakket aan diensten. Hiervoor hanteer ik een apart zakelijk tarief. Ik maak graag een offerte op maat.

Contact

Wil je meer weten over het onderwerp 'Coaching werkwijze en tarieven'? Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen.

Vergoeding

Ben je in loondienst? Dan is er vaak de mogelijkheid dat de werkgever het coachingstraject vergoedt. Het gaat in dit geval veelal om coaching in het kader van loopbaanontwikkeling, ontwikkelen of versterken van vaardigheden of ziekteverzuimpreventie.

Contact

Ben je op zoek naar een coach en wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij de Nobco. De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische GedragscodeIngrid Bannink

Testimonials

"Ingrid heeft op zeer kundige en professionele wijze opgetreden als coach. Hierbij heeft ze zich opmerkelijk snel in de situatie ingeleefd, een groot inlevingsvermogen derhalve. Ze heeft als coach er vooral voor gezorgd dat je zelf over oplossingen gaat nadenken. Dagelijks heb ik profijt van haar tips en adviezen. Gesprekken verlopen constructief, effectief en kunnen zeer confronterend zijn. Kortom .. zeer tevreden over de coach en mens Ingrid."

John van der Zwet

"Ingrid leerde mij gevoelsmatige zaken concreet te benoemen zodat ik deze zaken daadwerkelijk in mijn werk kan gebruiken. Ik weet daardoor beter wat ik wil, ik weet beter te benoemen in welke omstandigheden ik productiever ben en is het plezier in mijn werk toegenomen. Ik heb veel aan haar sessies gehad!" Jasper Dalhuisen

Meer informatie over coaching? Kijk ook eens op: