Coaching effectief communiceren

Constructief communiceren en samenwerken met collega's voor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk

Coaching effectief communiceren en samenwerken met collega’s

coaching effectief communiceren en samenwerken, coach Leiden

Het liefst wil je met al je collega’s, klanten, medewerkers of samenwerkingspartners ontspannen kunnen communiceren. Soms echter loopt de onderlinge interactie stroef met als gevolg een moeizame samenwerking en minder werkplezier.

Coaching effectief communiceren kan je hierbij helpen.

Coaching effectief communiceren

Als je een functie hebt waarbij je veel met mensen in gesprek bent, merk je ongetwijfeld elke dag opnieuw dat iedereen anders in elkaar zit. Je gesprekspartners denken anders, werken en communiceren anders. Jouw manier van werken en jouw belangen zijn niet altijd dezelfde als die van anderen. Daarom vind je het soms lastig om een effectief gesprek te voeren met één gesprekspartner of in een vergadering met meerdere mensen.

Coaching effectief communiceren; verbindend en doeltreffend

Het versterken van je communicatieve vaardigheden helpt je om je zelfverzekerder te voelen in gesprekken en je invloed te vergroten. Herken je je in onderstaande?
 • Je hebt soms het gevoel dat jouw mening niet altijd voldoende aandacht krijgt bij collega’s. Je hebt weinig invloed.
 • Een dominante collega of opdrachtgever neemt zoveel ruimte in in het gesprek dat je er nauwelijks tussen kan komen.
 • Collega’s vertellen je dat je niet prettig communiceert. Je komt bot, neerbuigend, beschuldigend, dwingend, afstandelijk of onhandig over. Je wilt werken aan je communicatieve of sociale vaardigheden.
 • Je hebt goede bedoelingen, maar de samenwerking gaat niet altijd goed.
 • Feedback geven en ontvangen vind je lastig. Omgaan met weerstand of confrontaties ga je uit de weg.
 • Soms weet je gewoon niet wat je moet zeggen of hoe je het beste kunt reageren.
 • Je vindt dat je te weinig zichtbaar bent in de organisatie. Vragen over jouw expertise worden aan collega’s gevraagd en niet aan jou.
 • Communiceren met (kritische) collega’s gaat je niet goed af of met collega's die hun mening ‘er door heen willen duwen’.
 • Je bent vaak emotioneel in gesprekken omdat je de situatie als persoonlijk ervaart. Je komt aanvallend of verdrietig over. Of je wordt regelmatig ronduit boos.

Coaching effectief communiceren

Samen met een ervaren en gediplomeerd coach ga je aan de slag. Tijdens de gesprekken ontwikkel je inspirerende inzichten en praktische handvatten voor constructief communiceren en samenwerken die je direct kunt gebruiken.

Met coaching effectief communiceren aan de slag

Wil je bijvoorbeeld leren:
 • Verbeteren van de werkrelatie met je collega's, klanten of medewerkers dankzij het versterken van je communicatieve vaardigheden.
 • Meer ontspannen en effectiever omgaan met pittige discussies, confrontaties of conflicten.
 • Constructief feedback geven en ontvangen.
 • Met weerstand om te gaan.
 • Je overtuigingskracht vergroten.
 • Prettig en duidelijk je mening, wensen en ideeën onder woorden brengen.
 • Ruimte voor jezelf en je ideeën creëren in gesprekken en vergaderingen, zodat je rustig en ontspannen je mening kan geven.
 • Je zichtbaarheid en uitstraling versterken.
 • Leren constructief vergaderen of krachtig presenteren.
 • Tactvol communiceren; vriendelijk en duidelijk je mening verwoorden en je invloed vergroten.
 • Regie op je emoties houden, zodat je prettige en effectieve gesprekken kunt voeren, zonder de uitspraken van je gesprekspartner persoonlijk op te pakken.
 • Actief en empathisch luisteren voor het voeren van constructieve gesprekken, zonder de ander of de situatie te veroordelen in een gesprek.

Met andere woorden:

Je wilt werken aan het versterken van je verbindende en doeltreffende communicatie en samenwerking. Voor meer invloed, betere werkrelaties en het behalen van je persoonlijke en professionele doelen.

Spreekt coaching je aan?

Ik nodig je van harte uit contact met me op te nemen voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bij mij in mijn praktijkruimte, online via Skype of voor een telefonisch consult.

Online coaching

Ik coach regelmatig online om reistijd en afstand te overbruggen. Met online coaching kun je een prettig contact met elkaar hebben en een doeltreffend coachingsgesprek voeren. Het is een fijne manier van coaching om elkaar te zien en te spreken in je zelfgekozen omgeving.

Voordelen Coaching Effectief Communiceren zijn:

 • Op een ontspannen manier één op één met een ervaren en gediplomeerd coach aan de slag gaan.
 • Coaching is op jouw situatie gericht. De inhoud van de gesprekken zijn gericht op jouw leerdoelen en de situaties waarin jij je beweegt.
 • De gesprekken vinden plaats in een veilige omgeving waarin je alle ruimte krijgt om te oefenen met situaties die je lastig vindt.
 • Werken vanuit jouw kwaliteiten om je effectieve communicatie te versterken.
 • Coaching is een continu proces waarbij je tussen de gesprekken door tijd hebt om inzichten te laten bezinken en in de praktijk te experimenteren met nieuwe vaardigheden.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Werkwijze en tarieven coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Meer praktische informatie over mijn werkwijze of de tarieven voor coaching persoonlijke ontwikkeling en professionele groei? Die kun je hier vinden.

Programma coaching persoonlijk leiderschap

Wil je liever een dagdeel of hele dag werken aan je leerdoelen in plaats van losse gesprekken? Ook dit is mogelijk. Heb je hierin interesse? Dan kun je hier meer informatie vinden.

Interesse in Coaching effectief communiceren?

Vraag je je af of coaching Effectief Communiceren geschikt is voor jou? Neem contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, via Skype of telefonisch.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Meer informatie over coaching? Kijk ook eens op:

Testimonials

Dankzij de begeleiding van Ingrid sta ik een stuk steviger in mijn schoenen. Niet alleen op het werk, maar ook in het dagelijks leven. Hartelijk dank!
Erica, bestuurssecretaris, 50 jaar

"Ik kwam bij Ingrid omdat ik het gevoel had geen grip op bepaalde situaties op mijn werk te hebben. Door de rust en ontspanning die Ingrid uitstraalde, voelde ik me gelijk op mijn gemak en kon ik in de coachingsgesprekken die ik met haar gevoerd heb werken aan mijn leerdoelen. Het resultaat is dat ik een veel beter contact heb met mijn collega's, mijn invloed heb vergroot en meer grip op mijn werk heb. Ik heb ontdekt dat ik meer in mijn mars heb dan ik dacht en heb zelfs promotie gemaakt. Dank je wel Ingrid voor de prettige en leerzame gesprekken.
Martijn, projectleider en vertrouwenspersoon, 45 jaar