Coaching effectief communiceren

Constructief communiceren en samenwerken met collega's voor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk

Coaching effectief communiceren en samenwerken

coaching effectief communiceren en samenwerken, coach Leiden

Het liefst wil je met al je collega’s, medewerkers of samenwerkingspartners prettig en effectief communiceren. Maar soms lopen de gesprekken stroef tussen jou en de ander of het team. Effectief kunnen communiceren bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van je werkplezier, zelfvertrouwen en succes in je werk. Coaching effectief communiceren kan je hierbij helpen.

Coaching effectief communiceren

In dagelijkse gesprekken merk je ongetwijfeld elke dag opnieuw dat iedereen anders is. Je gesprekspartners denken anders, werken en communiceren anders en hebben een andere mening. Dat maakt communiceren niet altijd gemakkelijk en kan leiden tot miscommunicatie en misverstanden. Herken je je bijvoorbeeld in onderstaande?
 • Je hebt het gevoel dat jouw mening en belangen niet voldoende aandacht krijgt bij collega’s, leidinggevende of medewerkers. Je hebt te weinig invloed.
 • Een dominante collega of opdrachtgever neemt zoveel ruimte in het gesprek dat je er nauwelijks tussen kan komen.
 • Collega’s vertellen je dat je niet prettig communiceert. Je komt bot, neerbuigend, beschuldigend, dwingend, afstandelijk of onhandig over. Je wilt werken aan je communicatieve of sociale vaardigheden.
 • Feedback geven en ontvangen vind je lastig. Omgaan met weerstand of confrontaties ga je uit de weg.
 • Soms weet je gewoon niet wat je moet zeggen of hoe je het beste kunt reageren.
 • Je wilt je assertiviteit ontwikkelen, omdat je niet goed bent in grenzen aangeven
 • Je vindt dat je te weinig zichtbaar bent in de organisatie. Vragen over jouw expertise worden aan collega’s gevraagd en niet aan jou.
 • Communiceren met (kritische) collega’s gaat je niet goed af of met collega's die hun mening ‘er door heen willen duwen’.
 • Je bent vaak emotioneel in gesprekken omdat je de situatie als persoonlijk ervaart. Je komt aanvallend of verdrietig over. Of je wordt regelmatig ronduit boos.

Coaching effectief communiceren; voor meer plezier, zelfvertrouwen en succes

Het versterken van je communicatieve vaardigheden helpt je om de relatie met anderen te versterken en je invloed te vergroten. Daardoor ontwikkel je meer werkplezier, zelfvertrouwen en succes in je werk. Samen met een ervaren, geregistreerd en gediplomeerd coach ga je hiermee aan de slag. Tijdens de gesprekken ontwikkel je inspirerende inzichten en krijg je praktische handvatten die je direct in je werk en ook in je privéleven kunt gebruiken.

Resultaten coaching effectief communiceren

Wat kan coaching effectief communiceren jou opleveren?
 • Versterken van je relatie met collega's, medewerkers of andere stakeholders dankzij het ontwikkelen van je communicatieve vaardigheden.
 • Meer ontspannen en effectiever omgaan met pittige discussies, confrontaties of conflicten.
 • Constructief feedback geven en ontvangen.
 • Met weerstand om kunnen gaan.
 • Assertief kunnen communiceren en je grenzen stellen
 • Je overtuigingskracht vergroten.
 • Prettig en duidelijk je mening, wensen en ideeën onder woorden brengen.
 • Ruimte voor jezelf en je ideeën creëren in gesprekken en vergaderingen, zodat je rustig en ontspannen je mening kan geven.
 • Je zichtbaarheid en uitstraling versterken.
 • Leren constructief vergaderen of krachtig presenteren.
 • Tactvol communiceren; vriendelijk en duidelijk je mening verwoorden en je invloed vergroten.
 • Regie op je emoties houden, zodat je prettige en effectieve gesprekken kunt voeren, zonder de uitspraken van je gesprekspartner persoonlijk op te nemen.
 • Actief en empathisch luisteren voor het voeren van constructieve gesprekken, zonder de ander of de situatie te veroordelen in een gesprek.

Met andere woorden:

Je wilt werken aan het versterken van je verbindende en doeltreffende communicatie, samenwerking en leiderschap. Voor meer invloed, betere werkrelaties, meer zelfvertrouwen en het behalen van je persoonlijke en professionele doelen.

Contact; Spreekt coaching effectief communiceren je aan?

Ik nodig je van harte uit contact met me op te nemen voor meer informatie of een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek bij mij in mijn praktijkruimte of online.

Voordelen van Coaching Effectief Communiceren zijn:

 • Op een ontspannen manier één op één met een ervaren, geregistreerd en gediplomeerd coach aan de slag gaan.
 • Coaching is op jouw als persoon en professional, op jouw leerdoelen en op jouw (werk)situatie gericht.
 • De gesprekken vinden plaats in een prettige en veilige omgeving waarin je alle ruimte krijgt om te oefenen met situaties die je lastig vindt.
 • Je leert nieuwe vaardigheden aangepast aan jouw behoefte en situaties die je direct in de praktijk kunt gebruiken.
 • Coaching is een continu proces waarbij je tussen de gesprekken door tijd hebt om inzichten te laten bezinken en in de praktijk te experimenteren met nieuwe vaardigheden.
 • Meer voordelen of uitleg over coaching?

Online coaching

Ik coach regelmatig online om reistijd en afstand te overbruggen. Met online coaching kun je ook een prettig contact met elkaar hebben en een doeltreffend coachingsgesprek voeren. Het is een prettige en effectieve manier van coaching om elkaar te zien en te spreken in je zelfgekozen omgeving.

Contact: Interesse in Coaching effectief communiceren?

Vraag je je af of coaching Effectief Communiceren geschikt is voor jou? Neem contact met me op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij mij in mijn praktijkruimte of online. Je bent van harte welkom!

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Praktische tips en inspirerende inzichten voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Meer informatie over coaching? Kijk ook eens op:

Testimonials

Dankzij de begeleiding van Ingrid sta ik een stuk steviger in mijn schoenen. Niet alleen op het werk, maar ook in het dagelijks leven. Hartelijk dank!
Erica, bestuurssecretaris, 50 jaar

"Ik kwam bij Ingrid omdat ik het gevoel had geen grip op bepaalde situaties op mijn werk te hebben. Door de rust en ontspanning die Ingrid uitstraalde, voelde ik me gelijk op mijn gemak en kon ik in de coachingsgesprekken die ik met haar gevoerd heb werken aan mijn leerdoelen. Het resultaat is dat ik een veel beter contact heb met mijn collega's, mijn invloed heb vergroot en meer grip op mijn werk heb. Ik heb ontdekt dat ik meer in mijn mars heb dan ik dacht en heb zelfs promotie gemaakt. Dank je wel Ingrid voor de prettige en leerzame gesprekken.
Martijn, projectleider en vertrouwenspersoon, 45 jaar

Ik heb het coachingstraject Als prettig, constructief en nuttig ervaren. Ik heb veel inzichten gekregen, ik kan wat milder naar mezelf toe zijn, heb geleerd even afstand te nemen als de situatie lastig wordt en te bedenken dat iedereen zijn eigen ervaringen heeft. Ik kan nu beter omgaan met de on- of juist bewuste dynamiek tussen mijzelf en anderen. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet met Ingrid.
Marieke, 45 jaar, gemeentelijk projectondersteuning

 

Testimonials

Drijfverenscan

Ik ben gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.