Teamcoaching voor een succesvol team

Effectief, met plezier en ontspannen samenwerken

Teamcoaching voor een optimale onderlinge samenwerking en communicatie

Teamcoaching voor een ontspannen en succesvolle onderlinge communicatie en samenwerking. coaching Leiden, coach Leiden, teamcoach in LeidenTeamcoaching verbetert de communicatie en samenwerking in het team. Een succesvol team is een team dat constructief en met plezier samenwerkt en dat optimaal gebruik maakt van de unieke kwaliteiten en kracht van ieder teamlid. De teamleden zijn betrokken bij het team en beschikken over de juiste persoonlijke en professionele vaardigheden om de afdelings- of teamdoelstellingen te behalen. De onderlinge werksfeer is goed.

Teamcoaching voor een ontspannen en effectieve samenwerking en communicatie

Maar soms lukt dat (nog) niet en verloopt de samenwerking stroef, waardoor de effectiviteit en de productiviteit van een team te laag is en resultaten achterblijven. Wil je ook een team dat met plezier en succesvol samenwerkt? Waarin de neuzen van alle teamleden dezelfde kant op staan? Een team dat gezamenlijk werkt aan het behalen van de team- en organisatiedoelstellingen? Een teamcoach biedt uitkomst.

Teamcoaching als bijvoorbeeld:

  • Een nieuw team is opgericht, samengesteld uit teamleden die elkaar nog niet kennen en nog langs elkaar heen werken.
  • Er een reorganisatie geweest en de teamleden die afscheid hebben moeten nemen van hun oude collega's en/of hun oude functie nog last van 'oud zeer' hebben.
  • De organisatie in ontwikkeling is en de teamleden hiermee moeite hebben.
  • Een aantal teamleden regelmatig een conflict hebben, dat de sfeer beïnvloedt negatief.
  • De teamleden onvoldoende verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen functioneren.
  • De teamleden klagen over het gedrag van de leidinggevende.
  • Het team gaat werken vanuit een nieuwe visie.
  • De teamleden wel over kwaliteiten beschikken, maar niet weten hoe ze deze kunnen inzetten voor hun team en maken geen gebruik van elkaars kwaliteiten.
  • Doelstellingen, visie, missie en rollen van de afdeling zijn nog onbekend, waardoor de teamleden niet weten wat het gewenste resultaat is van hun werkzaamheden.

Teamcoaching om het team in beweging te brengen.

Teamcoaching is erop gericht te ontdekken wat nodig is om het team in beweging te krijgen. Hierbij wordt het gehele team gecoacht met als doel hen te helpen effectief en succesvol samen te werken, waarbij de individuele teamleden ontspannen en met plezier de gemeenschappelijke doelen halen.

Het resultaat van Teamcoachingsbijeenkomsten

Na het teamcoachingstraject is er bijna bij alle deelnemers meer onderling begrip en waardering voor elkaars verschillende karakters en communicatiestijlen. De mensen zoeken elkaar meer op en doen een beroep op elkaars kwaliteiten. Ze kunnen elkaar constructief feedback geven en ontvangen en lossen onderlinge irritaties sneller op. Het resultaat van de teamcoachingsbijeenkomsten is een succesvol team waarbij de individuele teamleden met plezier, ontspannen en daadkrachtig met elkaar samenwerken om de gemeenschappelijke team- of afdelingsdoelstellingen te behalen. Wil je ook een team dat effectief en succesvol functioneert en communiceert en waarin de individuele teamleden met plezier en ontspannen samenwerken om de teamdoelstellingen te behalen? Wil je meer weten over hoe teamcoaching werkt? Lees dan hier verder.

Contact

Je bent van harte uitgenodigd om mij te bellen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. We inventariseren dan samen het vraagstuk en ik doe een voorstel voor een effectieve aanpak voor een teamcoachingstraject.  Klik hier om contact met me op te nemen via e-mail.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei en dat van het team.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Lees ook

Werkwijze teamcoaching
Uitleg over de effectieve benadering van teamcoaching.

Coaching voor organisaties
Individuele begeleiding van de mensen in je organisatie

Columns 'Succes in je werk'
Gratis tips die je helpen met situaties uit de praktijk om te gaan.

Testimonials

"Door je oprechte en prettige manier van coachen heb je direct het vertrouwen van de groep gewonnen. Mijn complimenten. We hebben geleerd hoe we beter kunnen samenwerken door effectiever te communiceren. Je hebt ons aan het denken gezet."
Jan-Willem, leidinggevende

"Knap dat je op zo'n prettige manier ons kon spiegelen in ons gedrag. We hebben ontzettend veel van je geleerd. Ik zag in het begin tegen de bijeenkomsten op, maar de manier waarop je deze ontspannen en met droge humor hebt begeleid en ons in onze waarde hebt gelaten, heeft ervoor gezorgd dat ik me erop ging verheugen. Na elke sessie werd het probleem duidelijker en ook de oplossing."
Ron de Vries, accountant

Dank je wel voor je warme persoonlijkheid en veilige begeleiding. We hebben veel van je geleerd. Ik ga weer met plezier naar mijn werk en ik heb het gevoel dat we het weer samen doen.
Jan, werkvoorbereider