Managementcoaching voor managers, teamleiders en ondernemers

managementcoachingOf je nu beginnend of gevorderd leidinggevende of projectmanager bent, je wilt het beste uit jezelf en je medewerkers halen om als team het optimale resultaat te behalen. Je wilt meer impact hebben in je rol van leidinggevende. Of je zoekt een betere balans in energie, aandacht en tijd in het leiden van je team. Je wilt werken aan je persoonlijk en professioneel leiderschap als teamleider, projectmanager, manager of ondernemer. Managementcoaching kan jou daarmee helpen.

Managementcoaching

Effectief leidinggeven aan je team en je afdeling vertegenwoordigen in de organisatie is maatwerk. Je hebt heel de dag door te maken met verschillende mensen in verschillende situaties. Mensen in verschillende functies die anders werken, reageren en samenwerken. Je wilt daarom je persoonlijk en professioneel leiderschap verder ontwikkelen en zoekt hiervoor ondersteuning in de vorm van managementcoaching.

Managementcoaching; mens- en doelgericht leidinggeven

Je wilt als manager, teamleider of Mt-lid vaardigheden ontwikkelen om je teamleden te inspireren, te motiveren en aan te sturen. Meer impact te ontwikkelen en samen met je team de teamdoelstellingen realiseren. Je zoekt regelmatig naar een evenwicht tussen de mensen met wie je werkt en het behalen van de doelen. Je wilt meer plezier, zelfvertrouwen en succes in je werk ervaren. Managementcoaching is één-op- één begeleiding voor leidinggevenden, projectleiders en coördinatoren. In onze coachingsgesprekken kan ik me volledig richten op jouw persoonlijke leerdoelen en jouw werksituatie.

Managementcoaching; waarmee kan ik jou verder helpen?

Een managementcoach kan jou helpen met vragen en leerdoelen bijvoorbeeld als:

 • Hoe kan ik bewust mijn kwaliteiten inzetten en mijn valkuilen vermijden?
 • Welke verschillende leiderschapsstijlen kan ik ontwikkelen en inzetten?
 • Ik ben heel de dag aan het schakelen en verlies het overzicht. Waar ligt mijn balans in tijd, energie en aandacht in mijn werk?
 • Hoe kan ik helder en duidelijk een teamvisie en teamdoelstellingen ontwikkelen en communiceren?
 • Wat kan ik doen om het team te motiveren en te inspireren?
 • Hoe geef ik verbindend en doeltreffend feedback en ga ik om met weerstand?
 • Welke verschillende manieren van communiceren zijn er? Hoe kan ik dat inzetten in gesprekken met medewerkers, collega’s en stakeholders?
 • Hoe kan ik beter delegeren?
 • Ik wil mijn overtuigingskracht en mijn toegevoegde waarde versterken. Hoe kan ik mijn impact vergroten?
 • Hoe coach ik anderen om hen te helpen zichzelf te ontwikkelen?
 • Ik wil dat het team op een prettige manier effectief samenwerkt. Hoe kan ik een goede samenwerking stimuleren?
 • Hoe kan ik het team effectief aansturen, niet alleen één-op-één, maar ook als team als geheel?
 • Ik merk dat ik het moeilijk vind om met kantoorpolitiek om te gaan. Hoe kan ik mijn organisatiesensitiviteit vergroten en me effectief en soepel door de organisatie bewegen?

Contact voor managementcoaching

Interesse? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek voor een managementcoachingstraject. Ook online coaching is mogelijk.

Voordelen van managementcoaching

 • Je gaat 1 op 1 aan de slag met jouw leerdoelen in een veilige omgeving
 • Je werkt met een ervaren en gediplomeerd coach die zelf 20 jaar leiding heeft gegeven
 • Het managementcoachingstraject, bestaat uit een combinatie van zelf oplossingen vinden voor jouw vraagstukken en veel inspirerende inzichten en praktische handvatten om het beste uit jezelf te halen.
 • Je kunt je leerdoelen tussentijds aanpassen als de situatie in je werk daarom vraagt
 • Nadat we je persoonlijke en professionele leerdoelen geformuleerd hebben, gaan we direct aan de slag om je persoonlijk en professioneel leiderschap te verstevigen. Je leert met meer plezier, zelfvertrouwen en succes de teamleden te coachen, te motiveren en aan te sturen.

Managementcoaching in twee halve dagen of 1 dag

Werk je liever een halve dag of een hele dag aan het verstevigen van je persoonlijk en professioneel leiderschap? Dat kan! Lees hier verder.

Sparringpartner / coaching

Ook mensen die niet zo zeer behoefte hebben om een managementcoachingstraject te volgen, maar juist af en toe willen sparren over leiderschapssituaties in hun werk, zijn van harte welkom. Om scherp te blijven op je doelen of om drempels te bespreken waar je af en toe tegen aan loopt.

Managementcoaching. Aanmelden of meer informatie?

Neem contact met me op voor meer informatie over managementcoaching of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek voor managementcoaching.

Optie; Drijfverenscan

Wil je jezelf beter leren kennen om je leiderschap effectiever te maken? Als coach ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Ben je op zoek naar een managementcoach en wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn? Neem contact met me op en we plannen een afspraak. Als coach in Leiden ben je van harte welkom in mijn praktijkruimte of we kunnen online afspreken. Wil je de reistijd vermijden? Dan kunnen we het coachingstraject online laten plaatsvinden. De coachees ervaren dit als net zo prettig en effectief.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van mensen en teams!


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Beroepsorganisatie

Als gediplomeerd coach ben ik aangesloten bij de Nobco . De Nederlandse Orde voor beroepscoaches en volg hierbij haar Ethische GedragscodeIngrid Bannink

Testimonial Managementcoaching

"Ik heb van Ingrid geleerd dat iedere medewerker op een andere manier gemotiveerd en geïnspireerd wordt. Met haar hulp heb ik de doelen van mijn organisatie helder gekregen en weet ik hoe ik samen mijn medewerkers deze doelen op een effectieve en ontspannen manier kan behalen. Het mooie is dat Ingrid op een prettige manier mijzelf aan het werk heeft gezet en dat ik me daardoor krachtiger begon te voelen. De relatie met het team is sterk verbeterd, ik haal meer voldoening uit mijn baan en ik heb de doelen van de afdeling gehaald."
Mark, partner en MT-lid, 43 jaar

 

Testimonial managementcoaching

Het lastigste aan leidinggeven vond ik dat ik het gevoel had vaak tussen de mensen op de afdeling en de rest van de organisatie in te zitten. Ik wilde leren een echte team van de mensen op de afdeling te maken die hun verantwoordelijkheid nemen en beter samenwerken. Daarnaast wilde ik leren duidelijker te communiceren met mijn team en met collega's van andere afdelingen. Ik wilde leren zichtbaarder te worden om de afdeling beter te vertegenwoordigen in de organisatie en leren omgaan met verborgen kantoorpolitiek. Dat is gelukt. Ik doe mijn werk als leidinggevende met veel meer zelfvertrouwen, ik onderneem de juiste acties en ben meer zichtbaar in de organisatie. Het werk is gemakkelijker geworden, zowel voor mezelf als voor de mensen in mijn team, dankzij de coachingsessies van Ingrid."
Mira, afdelingshoofd Klantenservice 38 jaar

Meer informatie over coaching? Kijk ook eens op: