Coaching voor organisaties

Voor de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van de mensen in uw organisatie

Coaching voor organisaties

Coaching voor organisaties

Coaching voor organisaties 

Iedere organisatie wil graag gemotiveerde en deskundige mensen. Collega's en leidinggevenden die zich met enthousiasme en professionaliteit inzetten om de doelen van de organisatie te helpen bereiken.

Mensen die verantwoordelijkheid nemen, effectief kunnen communiceren en samenwerken, proactief zijn, in oplossingen denken en zelfstandig kunnen denken en werken.

Coaching voor organisaties; Persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

Soms echter hebben zij nog niet genoeg vaardigheden voor hun functie, hebben te maken met een conflict of vinden het lastig om over drempels heen te stappen in het werk om meer ontspannen en effectiever te functioneren, te communiceren, samen te werken en/of leiding te geven.

U wilt uw organisatie krachtiger maken door de mensen in uw organisatie begeleiding aan te bieden om hen te helpen met hun persoonlijk leiderschap en de regie te pakken over hun eigen houding en gedrag.

Coaching voor organisaties; coachingstraject 

Een professioneel coach helpt u met een coachingstraject de mensen in uw organisatie op diverse functies en niveaus op een inlevende en resultaatgerichte manier te begeleiden in het behalen van hun leerdoelen. Het resultaat is dat zij zelfstandiger, krachtiger en effectiever de organisatie kunnen ondersteunen in het behalen van de doelstellingen.

Coaching voor organisaties on the job

Coaching on the job is een intensieve en effectieve vorm van coaching die op de werkplek plaatsvindt.

De coach observeert tijdens bijvoorbeeld een presentatie, een gesprek met een collega of een werkoverleg hoe de interactie en de onderlinge communicatie en samenwerking verloopt. Voordeel is dat de coach met de gecoachte direct kan bespreken wat de sterke punten zijn en welke vaardigheden verbeterd kunnen worden. De coach helpt de gecoachte te reflecteren op eigen gedrag, zelfkennis te vergroten en vooral nieuw gewenst gedrag te ontwikkelen.

Uitermate geschikte vragen voor coaching on the job zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik mijn communicatieve vaardigheden en het contact met met collega’s, medewerkers of klanten vergroten?
  • Ik wil mijn zichtbaarheid in een werkoverleg vergroten, hoe doe ik dat?
  • Hoe kan ik mijn overtuigingskracht  en invloed vergroten?
  • Ik wil mijn presentatievaardigheden vergroten.
  • Hoe kan ik mijn tijd effectiever besteden?
  • Ik wil meer zelfvertrouwen ontwikkelen en mijn zelfkennis vergroten, zodat ik meer ontspannen en krachtiger functioneer.

Coaching on the job is zeer geschikt voor de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van zowel de mensen in organisaties als leidinggevenden en wordt door de gecoachten vaak als prettig en effectief ervaren.

Coaching on the job (management) team

 Naast individuele begeleiding is coaching on the job een effectieve methode om te werken aan de onderlinge communicatie en samenwerking van teams (afdelingsteams, managementteam, projectteam, etc.).

Coaching voor organisaties bij verandering

De organisatie is in verandering en ook de werkwijzen veranderen. Personeelsleden voelen zich onzeker en wellicht ongemotiveerd. Ze hebben moeite om hun weg hierin te vinden en de veranderingen concreet door te voeren in hun werk.

Communiceren en samenwerken gaat moeizamer en leidinggevenden vinden het lastiger om hun teamleden te motiveren het beste uit hun mensen te halen.

U wilt dat de mensen en/of teams in de organisatie begeleid worden om de veranderingen in de organisatie en in de werkwijzen te accepteren en deze actief te integreren in hun functie. U wilt dat uw organisatie weer vooruit kan kijken en aan de doelstellingen kan gaan werken.

Een coach kan u hierbij helpen.

Coaching voor organisaties bij outplacement

In de organisatie wordt afscheid genomen van één of meerdere personeelsleden of een personeelslid besluit zelf afscheid te nemen. Vaak zijn dit ingrijpende gebeurtenissen voor de betrokkenen.

Coaching richt zich dan op verwerking van het ontslag of afscheid, persoonlijk leiderschap waaronder het vergroten van de zelfkennis en het omzetten van deze kennis in de praktijk, keuzes maken in de loopbaan en de juiste praktische acties te ondernemen om een nieuwe baan te vinden.

Coaching voor organisaties bij verzuim door spanningsklachten

Zowel kleine als grote organisaties hebben wel eens te maken met personeelsleden die last krijgen van spanningsklachten of stressverschijnselen. Ze voelen zich mentaal uitgeput en zijn niet meer in staat om energie te vinden voor hun werk. Spanningsklachten en werkstress hebben vele oorzaken. Het is belangrijk deze klachten serieus te nemen omdat het kan leiden tot overspannenheid of burn-out.

Een coach kan mensen helpen die te kampen hebben met spanningsklachten, stress of erger. Het is belangrijk dat zij leren om anders te denken over hun werk en hun leven en zich anders te gaan gedragen om de spanningsklachten en stress omlaag te brengen. Daarnaast speelt het in de toekomst voorkomen van deze klachten een belangrijke rol in coaching.

Uiteindelijk leren zij om weer op een ontspannen manier plezier en zelfvertrouwen in hun werk te hebben.

Coaching voor organisaties

Coaching voor organisaties is een doeltreffende, korte en krachtige manier om de mensen in uw organisatie te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

Zij leren regie te nemen over hun eigen professionele houding en gedrag, zodat zij weer een gemotiveerde en succesvolle bijdrage aan de organisatie kunnen leveren.

Coaching voor organisaties; vrijblijvende afspraak en contact

Heeft u interesse in een coachingstraject voor u zelf of één van uw collega's of medewerkers of wilt u een standaard aantal uren per periode afnemen, zodat u weet waaraan u toe bent? Een coachtraject binnen uw organisatie maak ik graag op maat.

Ik maak graag met u kennis en wil graag van u horen wat u wilt bereiken met coaching in uw organisatie. U bent van harte uitgenodigd om contact met me op te nemen.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en je professionele communicatieve vaardigheden!


Al meer dan 2.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

 

Testimonials

Als zelfstandig ondernemer ben ik bezig met mijn bedrijf. Personeel aansturen en begeleiden was voor mij nieuw. Ook de medewerkers zelf konden begeleiding gebruiken om hun werk effectiever te doen voor zichzelf en in relatie tot anderen. Ingrid begeleidt ons hierin en doet dit op een prettige, confronterende en doeltreffende manier. Je ziet in korte tijd iedereen groeien, beter in zijn vel zitten en effectiever functioneren. De werksfeer is verbeterd en ook onze klanten merken het verschil. 
Mark, ondernemer

Wij maken regelmatig gebruik van de diensten van Ingrid. Zij weet keer op een keer mensen in korte tijd te helpen hun leerdoelen te bereiken. Zij wordt als mens en als coach als prettig ervaren en haar reputatie in de organisatie is inmiddels zo opgebouwd dat mensen zich verheugen om door Ingrid gecoacht en getraind te worden. Ingrid denkt ook met ons als opdrachtgever mee. Wij weten dat wij erop kunnen vertrouwen dat zij een goed doordacht advies geeft over de beste manier om mensen te helpen zich te ontwikkelen. 
HRM-manager grote organisatie