Veel gestelde vragen over coaching en training

Voor de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van mensen, teams en organisaties

Veelgestelde vragen over coaching en Training

Coaching en trainingStaat je vraag er niet tussen?

Neem contact met me op

Wat is coaching en wat is het verschil met een training? Hoe coach je en train je? Wat is je werkwijze bij teamcoaching? Vanuit welke kernwaardes begeleid je? Vragen over coaching en training die geïnteresseerden en opdrachtgevers mij regelmatig stellen.

 

Veelgestelde vragen over coaching en training

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van professionele begeleiding. Dankzij individuele gesprekken in combinatie met oefeningen help ik je als coach je leerdoelen te behalen. Leerdoelen kunnen situaties zijn die je lastig vindt om mee om te gaan en vaardigheden die je (verder) wilt ontwikkelen.

Het doel van coaching is je op een duurzame manier te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Het resultaat is om met meer zelfvertrouwen, ontspanning en succes te leven, te werken, te communiceren, samen te werken en/of leiding te geven.

Hoe coach ik?

Als gediplomeerd en ervaren coach (sinds 2008 werkzaam als coach) ben ik opgeleid om je te begeleiden je leerdoelen te behalen. Tijdens de gesprekken ontwikkel je nieuwe inzichten en handvatten, waarmee je zelfstandig in jouw praktijksituatie aan de slag kan. Dit doe ik graag vanuit de kennis, vaardigheden, ervaring en motivatie die al bij jou aanwezig is. Daarnaast zal ik, als dit bijdraagt aan het positieve verloop van het coachingstraject, mijn eigen kennis, vaardigheden en ervaring delen.

Coaching; ontspannen en effectief

Ik maak gebruik van relevante, beproefde en wetenschappelijk onderbouwde methodieken, vragenlijsten en oefeningen. Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar eigen leervraag. Ik stem daarom de methodieken en oefeningen af op de persoon en op zijn of haar leerdoelen. Tijdens de gesprekken zullen de coachee en ik samen regelmatig evalueren. In hoeverre zijn de leerdoelen bereikt en wat is er nog nodig? Tot slot zullen we werken aan het borgen van de nieuw geleerde inzichten en vaardigheden voor een duurzaam resultaat.

Meer regie

Coaching helpt je je zelfkennis en je zelfsturend vermogen te vergroten en meer regie te krijgen op de kwaliteit van je leven en je werk. Je gaat daardoor bewuster, effectiever en meer ontspannen om met (lastige) situaties in je werk en je leven.

Wat is het verschil tussen een coach en een psycholoog?

Een psycholoog begeleidt iemand met emotionele problemen of met het verwerken van traumatische gebeurtenissen.

Een coach begeleidt je vanuit het hier en nu en naar de toekomst toe met vragen die je hebt over je werk en je leven. Als coach help ik je je eigen keuzes te maken en je eigen oplossingen te vinden voor situaties waar je tegenaan loopt en/of om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Je ontwikkelt nieuwe inzichten en praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kan.

Waarin onderscheid Ingrid zich in coaching en training?

Ik begeleid als coach, trainer, teamcoach en gespreksbegeleider van bijeenkomsten mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke ontwikkelingen professionele groei.

Oprecht, inlevend en duidelijk

Op vriendelijke en resultaatgerichte wijze help ik vraagstukken en doelen in overzichtelijke stappen op te knippen en tools te ontwikkelen om deze te behalen. Ik help belemmerende gedachten te doorbreken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden. Je krijgt daarbij praktische handvatten die je direct kunt gebruiken. Hierbij gebruik ik een oprechte, ontspannen, verbindende en duidelijk communicatiestijl met respect voor mijn gesprekspartner(s).

Coaching en training; maatwerk

Omdat ieder mens, team of organisatie uniek is met zijn eigen behoeften, ideeën, mening en wensen, is elk traject maatwerk. Ik bekijk samen met de opdrachtgever, de professional, het team en/of de organisatie welke aanpak nodig is voor het beste mogelijk resultaat.

Wie begeleid ik?

De mensen die ik begeleid zijn professionals, zelfstandig ondernemers, leidinggevenden, teams, MT-leden en directieleden. Zij hebben gemeen dat zij zich op hun eigen niveau persoonlijk en professioneel willen ontwikkelen om ontspannen en succesvol te werken, samen te werken, te communiceren en/of leiding te geven in hun werk en leven.

Kernwaarden

Mijn kernwaarden hierbij zijn:

  • Inlevend
  • Doeltreffend
  • Integer
  • Deskundig
  • Verbindend
  • Duidelijk
  • Rustig

Ik zoek een coach voor een medewerker/collega. Hoe pak ik dit aan?

Ik coach, naast particulieren en ondernemers, veel voor organisaties in opdracht van werkgevers.

Een medewerker/collega is altijd van harte welkom om gratis en vrijblijvend te komen kennismaken.

In dit kennismakingsgesprek maken we persoonlijk kennis met elkaar. Tijdens dit gesprek wil ik graag wat meer weten over de leerdoelen en leren we elkaar kennen. Bovendien nodig ik je van harte uit om al je vragen over mij en/of mijn werkwijze aan mij te stellen.

Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer een half uur. Je kunt hiervoor een afspraak maken via deze link , mailen naar info @ banninkcoaching.nl of bellen naar 06 - 50921371.

Online coaching

Ook coach ik online, voor mensen die reistijd en afstand willen vermijden, zoals mensen die lang moeten reizen in Nederland, in het buitenland wonen of files willen vermijden.

Ik kom graag in contact met de opdrachtgever. Is de afstand, reistijd of agenda een drempel, dan kan dit ook telefonisch, via Teams of Zoom.

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek maak ik een prijs- en werkwijzevoorstel op maat.

Hoe lang duurt een gemiddeld coachingstraject?

Een gemiddeld coachingstraject duurt gemiddeld 4 tot 10 sessies van 1,5 uur. Het aantal gesprekken hangt af van de leerdoelen van de coachee. Daarnaast coach ik professionals die regelmatig een afspraak maken (bijvoorbeeld één keer per kwartaal) om te sparren over vaardigheden die ze verder willen ontwikkelen, over welke acties ze kunnen ondernemen om hun doelen in hun werk te halen of om situaties te bespreken waar ze tegen aan lopen in hun leven en hun werk. Tot slot is het mogelijk om een dagdeel of dag te werken aan je persoonlijk leiderschap.

Waar vinden de coachingsgesprekken plaats?

Als coach ben ik gevestigd in Leiden. In principe vinden de gesprekken plaats in mijn praktijkruimte. Om geconcentreerd te kunnen werken aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei is het aan te raden om te kiezen voor een ontspannen locatie buiten je werk- en/of privésituatie. Hierover kunnen we afspraken maken. De keuze is aan jou of aan de opdrachtgever. Daarnaast wandel ik regelmatig met cliënten in Leiden en coach ik online. Alle vormen zijn prettig en effectief.

Coach je online?

Daarnaast coach ik regelmatig via Zoom of Teams als reistijd en/of de afstand een rol speelt. Ervaring is dat de gecoachte dit over het algemeen als prettig en effectief ervaart. Regelmatig combineren cliënten face to face contact en/of online contact. Meer informatie over online coaching

Ik zoek een teamcoach, trainer, gespreksbegeleider of spreker voor de organisatie. Hoe pak ik dat aan?

Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseer ik graag samen met de opdrachtgever wat de leervragen zijn. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek maak ik een prijs- en werkwijzevoorstel op maat. De inhoud, de methode, de soort begeleiding en de oefeningen stem ik af op de leervraag en op de behoefte van de organisatie.

Interesse in een training, teamontwikkelingstraject, intervisie, lezing of teamcoachingstraject? Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen via:

Contact over Coaching en Training

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen. Ook dit is goed mogelijk via online coaching. En zowel mogelijk om in te zetten voor coaching en training (teamontwikkeling).

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Vertrouwelijkheid in coaching en training

Zijn de gesprekken en trainingssituaties vertrouwelijk?

Een belangrijke basis om resultaatgericht te kunnen werken aan persoonlijke en professionele groei is vertrouwen tijdens de coachingsgesprekken en in trainingssituaties. De inhoud van de gesprekken en trainingen is daarom van vertrouwelijke aard. Hierbij houd ik me aan de Ethische Code van de Nobco.

Ben je lid van een beroepsorganisatie voor coaching en training?

Ik ben geregistreerd bij de Nobco, de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches. Ingrid Bannink

Gratis maandelijkse praktische tips en inspirerende inzichten

Meld je aan en ga direct aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling & professionele groei


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Wil je meer informatie? 

Mail naar info @ banninkcoaching.nl,      via het contactformulier of via: 06-50921371

Testimonials

"Jouw professionele en inspirerende begeleiding was nuttig, ontspannen en vertrouwd. Ik heb geleerd hoe je sterker kunt communiceren en mijn zelfkennis is vergroot. Je inlevingsvermogen en respectvolle manier van begeleiding heeft ons allemaal aan het denken gezet. Het was de training zoals ik die voor me zag en meer. Hartelijk dank hiervoor."
Teamleider Klantenservice

"We zagen er met zijn allen enorm tegenop, maar dankzij jouw kalme en veilige manier van begeleiden, zijn we als persoon en als groep snel gaan vertrouwen. Je vriendelijke opmerkzaamheid en je verhelderende vragen en opmerkingen hebben ons flink over onszelf laten nadenken. We gaan nu anders met elkaar en onze omgeving om, waardoor we andere reacties krijgen. Het onderlinge contact is verbeterd, we hebben het gevoel dat er meer naar ons geluisterd wordt en dat we er toe doen als mens en als professional. Dank je wel!"
(Juridisch team)

"Ingrid heb ik gedurende het gehele coachingstraject als zeer professioneel mogen ervaren, altijd goed voorbereid en werkende vanuit een sterke theoretische basis. Gedurende het gehele traject is Ingrid constant op respectvolle en integere wijze te werk gegaan, weet hierbij de juiste vragen te stellen en de vertaalslag naar de praktijk te maken. In korte tijd heb ik veel van Ingrid mogen leren, graag maak ik van deze gelegenheid gebruik Ingrid te bedanken als ook aan te bevelen!"
Michiel Boeve

Vrijblijvend adviesgesprek

Contact

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek over de mogelijkheden van persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van mensen, teams en organisaties? 

Ook als spreker voor een lezing of korte workshop op bijvoorbeeld een afdelingsdag of congres.

Neem Contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.