teamverband

In teamverband werken doe je zo

In teamverband werken doe je zo

Interview over in teamverband werken gepubliceerd op: http://www.streekpersoneel.be/blog/groepswerk-op-kantoor-zo-pak-je-het-aan

Groepswerkjes doen je misschien denken aan je schooltijd, maar ook op kantoor moet je regelmatig in teamverband werken. Hoe ga je in groep om met collega’s, communicatie en conflicten? Een korte handleiding.

(Noot van Ingrid: voor het woord ‘groepswerk’ wordt in Nederland vaker het woord ‘teamverband’ of ‘samenwerking’ gebruikt. )

COLLEGA’S

Stel je voor: samen met je 4 lievelingscollega’s werk je gezwind aan een project. Jullie delen over alles dezelfde mening en het groepswerk is in een mum van een tijd afgerond. “De realiteit is wel even anders”, zegt teamcoach Ingrid Bannink. “9 kansen op 10 zal je met mensen moeten werken die andere karakters, overtuigingen en communicatiestijlen hebben.” Maar dat hoeft geen struikelblok te zijn, integendeel. “De kans op een succesvol groepswerk wordt zelfs groter als de teamleden van elkaar verschillen”, meent Bannink. “Dankzij uiteenlopende invalshoeken en inzichten kan het team creatievere oplossingen voorleggen. Omarm dus de verschillen in de groep!” Wel is het aangewezen om 1 iemand de leiding te laten nemen. Deze persoon moet de planning in de gaten houden, de vergaderingen leiden, de deadlines controleren,… Het overzicht bewaren, kortom.

In Teamverband werken

COMMUNICATIE

Les twee om een groepswerk te doen slagen: communicatie. “Reken erop dat je in een teamproject nog meer energie in je communicatie zal moeten steken.

CONFLICTEN

Ontstaan er conflicten? Praat ze meteen uit. Een conflict heeft snel de neiging om te gaan sudderen, en een uitbarsting is veel lastiger op te lossen. Bannink: “Merk je dat er spanning in de groep sluipt, ga dat dan niet uit de weg.

Wil je het hele artikel lezen over in teamverband werken? Wil je een aantal tips die de samenwerking verbetert? Lees dan hier verder: Streekpersoneel.be~Groepswerk op kantoor

Geplaatst in Ingrid in het nieuws en getagd met .