Training werkwijze

Voor een training persoonlijke ontwikkeling en professionele groei

werkwijze trainingIn een training over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei leren de deelnemers nieuwe vaardigheden en krijgen zij handvatten die zij direct in de praktijk kunnen gebruiken.  Leerzame en inspirerende trainingen voor effectief werken, communiceren, samenwerken en leidinggeven. Voor meer plezier, zelfvertrouwen en succes in het werk.

Kennismaking en intake voor een training

In een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek met de opdrachtgever:
  • Inventariseren we samen welke vaardigheden en competenties de opdrachtgever en de deelnemers willen leren en/of ontwikkelen in de training
  • Welke concrete verandering in het gedrag en de houding de deelnemers willen bereiken?
  • Leg ik uitgebreid uit wat mijn visie op training en werkwijze is en maak ik, gebaseerd op dit gesprek, een offerte voor een training op maat.

Werkwijze Training

In de training wissel ik theorie af met oefeningen. Ik probeer een ontspannen en veilige sfeer te scheppen, waardoor mensen meer open staan voor de geleerde kennis en kunde en voor de aangeboden inzichten. Ik heb een coachende, duidelijke en resultaatgerichte stijl van trainen, waarbij ik veel vragen stel om de deelnemers zelf te laten nadenken over hun oplossingen in hun werksituatie, afgewisseld met het aanbieden van kennis en kunde en oefeningen om het geleerde in de praktijk te brengen.

Bijeenkomsten

Een training duurt bij voorkeur meerdere bijeenkomsten, zodat tussen de bijeenkomsten door er ruimte is om het geleerde bewust in de praktijk te oefenen voor een optimaal resultaat van de leerdoelen. In overleg met de opdrachtgever geef ik de deelnemers voorafgaande aan de training een oefening met daarin een aantal vragen over hun persoonlijke leerdoelen. Doel hiervan is hen alvast te laten nadenken over de inhoud van de training. Tussen de bijeenkomsten door krijgen de deelnemers praktische oefeningen mee om het geleerde te gaan toepassen, zodat de training zo optimaal mogelijk aansluit op de praktijk.

Coaching na de training

Het behoort tot de mogelijkheden om na afloop van de training met de deelnemers een individueel coachingsgesprek te voeren als onderdeel van de training. Dit gesprek is bedoeld om de persoonlijke puntjes op de i te zetten. Uit ervaring blijkt dat dit tot een optimaal trainingsresultaat te leiden voor elke deelnemer.

Oefeningen

Tijdens de training maak ik gebruik van diverse soorten oefeningen, rollenspellen, relevante casuïstiek en daag ik de deelnemers uit zelf met situaties te komen die ze willen oefenen. Daarnaast krijgen de individuele leerdoelen van de deelnemers veel aandacht en kunnen deze geoefend worden. Tijdens de oefeningen krijgen de deelnemers op een prettige en constructieve manier feedback en tips waarmee ze direct in de praktijk aan de slag kunnen. Op deze manier zullen de deelnemers sneller de nieuwe houding en het nieuwe gedrag in de praktijk gaan toepassen.

Contact voor een training op maat gemaakt

Wil je meer informatie over mijn werkwijze tijdens een training, workshop of lezing? Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen.

Werkwijze - Workshop of lezing

Dankzij een inspirerende, ontspannen en leerzame workshop of lezing voor een afdelingsdag, teamuitje of klantendag of om te inventariseren waar het team nu staat en wat er nodig is om de team- en of afdelingddoelen te halen, zullen de deelnemers na afloop een aantal inzichten en praktische handvatten hebben om direct in de praktijk toe te passen. In kennismakingsgesprek met de opdrachtgever:
  • Inventariseren we samen wat het doel van de workshop of lezing is en hoe je dit wilt bereiken.
  • Leg ik uitgebreid uit wat mijn werkwijze is en maak ik, gebaseerd op dit gesprek, een offerte voor een workshop of lezing op maat.

Webinar

Wil je liever een online interactieve training Succesvol Samenwerken? Een interactief webinar is een inspirerende en leerzame manier om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen vanaf elke werkplek.

Contact

Wil je meer informatie over mijn werkwijze tijdens een training, workshop of lezing? Dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te nemen.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis om een veilige sfeer te creëren, waarin de deelnemers van de trainingen kunnen werken aan persoonlijke en professionele zaken. Situaties die besproken worden tijdens de trainingsbijeenkomsten beschouw ik daarom als vertrouwelijk, tenzij anders afgesproken met de deelnemers. Hierop maak ik alleen een uitzondering als er sprake is van een wettelijke verplichting of in het kader van een klachtenregeling.

Klachtenregeling

Ik ben als professional aangesloten bij de beroepsorganisatie Develhub (www.develhub.nl) en daarmee gehouden aan haar beroepscode.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Lees ook:

Teamcoaching Wanneer zet je teamcoaching in en wat gaat dit opleveren?

Training effectief communiceren Ontwikkel je assertiviteit en vergroot je zelfvertrouwen

Trainingen Ontwikkel de vaardigheden van je collega's en medewerkers

Webinar Een online interactieve training om nieuwe vaardigheden te leren vanaf elke werkplek

Testimonials

"Ingrid heeft voor ons managementteam een training gegeven. De bedoeling was om te inventariseren waar we stonden met het bedrijf en wat onze doelstellingen zouden worden voor de komende jaar en jaren. Een dag met Ingrid heeft dat duidelijk gemaakt. Ze heeft op prettige en rustige wijze niet alleen ons geholpen onze doelstellingen te bepalen, ze heeft ook met ons geïnventariseerd wat nodig is om er te komen. Iedereen weet wat hij moet doen. Eerlijk gezegd waren we geen gemakkelijke groep, maar Ingrid heeft op een constructieve en krachtige manier de groep uitstekend begeleid."  Ruud van Doorn, directeur

"Het was belangrijk dat onze medewerkers beter leerden samenwerken en met elkaar leerden communiceren op een effectieve manier. Ingrid heeft op haar enthousiaste en ontspannen manier de mensen hierin getraind. Tussen de trainingsdagen door zag ik dat de mensen hard bezig waren met oefenen en dit ook benoemden. Na de training zag ik een duidelijk verschil in gedrag. Ik ben heel bij dat we voor Ingrid gekozen hebben, ook omdat de samenwerking met haarzelf heel prettig verliep."  Mieke de Groot, HR manager