Training Assertief Communiceren

Ontwikkel je assertiviteit en vergroot je zelfvertrouwen

assertief communicerenTraining Assertief Communiceren; vriendelijk en duidelijk je eigen mening en ideeën onder woorden brengen. Veel mensen vinden het lastig hun mening, ideeën en wensen onder woorden te brengen, op te komen voor zichzelf en om te zeggen dat ze iets niet willen doen of juist wel. Ze zijn bang dat anderen hen niet meer aardig vinden, voelen zich schuldig als ze de ander niet helpen of denken dat ze onprofessioneel overkomen in hun werk.  

Assertief Communiceren; vriendelijk en duidelijk communiceren

Ze vinden het moeilijk om hun grenzen te stellen aan zichzelf en aan hun omgeving. Ze hebben het gevoel dat anderen controle hebben over hun tijd en over wat zij wel en niet doen. Een training assertief communiceren leert je collega's of medewerkers vriendelijk en duidelijk voor zichzelf op te komen op een manier die de werkrelatie met de ander goed houdt en zelfs verstevigt.

Leren grenzen herkennen, grenzen stellen, assertief communiceren en effectief feedback geven

In deze training op maat gemaakt voor de organisatie leren de deelnemers afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en deelnemers:
 • Het verschil tussen subassertief, assertief en agressief gedrag
 • Wat mensen tegen kan houden om voor zichzelf op te komen en hoe zij er ook tegenaan kunnen kijken
 • Eigen grenzen te herkennen en regie te nemen over eigen houding en gedrag
 • Het vergroten van hun communicatieve vaardigheden en daarmee het versterken van hun assertiviteit
 • Assertief communiceren door helder en duidelijk eigen mening, standpunten, ideeën en wensen communiceren
 • Effectief feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met weerstand
 • Vergroten van eigen zichtbaarheid en krachtig en zelfbewust professionele gesprekken voeren.

Assertief communiceren is meer dan alleen maar 'nee' zeggen!

"Na jouw training assertiviteit ben ik totaal iemand anders geworden. Ik ben krachtiger en assertiever geworden en word serieus genomen door mijn collega's. Mijn gesprekken zijn nu gericht. En het allerbelangrijkste is dat ik meerdere projecten begeleid en zelfstandig afgerond heb. Ook op de afdeling spreek ik collega's aan als ze hun werk bijvoorbeeld slordig doen. Dank je wel hiervoor." Azimzadeh, Bahram, Servicepunt71/gemeente Leiden Het resultaat van de training:
 • Het zelfvertrouwen van de deelnemers is gegroeid, zij communiceren vanuit hun eigen kracht, kennis en kunde
 • De deelnemers stellen hun grenzen op een assertieve manier
 • Zij communiceren helder en duidelijk hun ideeën, meningen en wensen, rekening houdend met die van anderen
 • De deelnemers kunnen op een respectvolle manier feedback geven en ontvangen en omgaan met weerstand.
 • Zij zijn beter zichtbaar in de organisatie en actiever in professionele gesprekken als werkoverleggen, presentaties, klantbezoeken, etc.
 • Zij vergroten hiermee hun professionele effectiviteit in hun werk.

Contact

Heb je interesse in een training Assertief Communiceren voor jouw organisatie? Neem contact met me op en vraag naar de mogelijkheden.

Effectief feedback geven en ontvangen en omgaan met weerstand

De training wordt gemiddeld beoordeeld met een 9+ 

Een inspirerende en leerzame training

Het programma van de training wordt in overleg met de opdrachtgever samengesteld. In de training wisselen theoretische kennis en oefeningen elkaar af. De oefeningen worden in een veilige en ontspannen omgeving aangeboden. Tijdens de oefeningen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van cases van de deelnemers zelf en zullen zowel de deelnemers elkaar als de trainer op een constructieve manier feedback geven. Ook is er voldoende ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen om van elkaar te leren.

Het resultaat van de training Assertief Communiceren

Het resultaat van de training assertief communiceren zal een Persoonlijk Actie Plan zijn waarmee de deelnemers direct in de praktijk aan de slag kunnen.

Coaching Assertief Communiceren

Voor een optimaal resultaat van de training kan er voor de deelnemers na afloop van de training een persoonlijk coachingsgesprek plaatsvinden. Hierin worden de persoonlijke leerdoelen en het Persoonlijk Actieplan besproken. Wat gaat goed en wat wil je beter doen? Dit is een optionele aanvulling.

Webinar

Wil je liever een online interactieve training Succesvol Samenwerken? Een interactief webinar is een inspirerende en leerzame manier om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen vanaf elke werkplek.

Actief deelnemen aan professionele gesprekken

Deze training is bijvoorbeeld bedoeld voor:
 • Teamleden van een afdeling die tegen de zelfde lastige situaties in hun werk op lopen.
 • Professionals verspreid over meerdere teams in organisaties om hen te leren op een assertieve manier te communiceren richting collega’s, klanten en andere mensen waarmee ze professioneel gesprekken voeren.
 • Medewerkers van MKB bedrijven die graag willen leren assertiever te communiceren.

Contact

Heb je interesse in een training Assertief Communiceren voor jouw organisatie? Neem contact met me op en vraag naar de mogelijkheden.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en je professionele communicatieve vaardigheden!


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Lees ook

Teamcoaching
Wanneer zet je teamcoaching in en wat gaat dit opleveren?

Training effectief communiceren
Ontwikkel je assertiviteit en vergroot je zelfvertrouwen

Trainingen Ontwikkel de vaardigheden van uw collega's en medewerkers

Webinar Een online interactieve training om nieuwe vaardigheden te leren vanaf elke werkplek

Testimonials

"Ik volgde bij Ingrid de training Assertief Communiceren. Tijdens de trainingen en het afsluitende gesprek heb ik veel inzichten en tips gekregen over communicatie in verschillende situaties. Het werd nooit zweverig, maar bleef juist concreet en praktisch. Ik heb inzichten opgedaan die ik meteen zelf in praktijk kan brengen. Dankzij de training Assertief Communiceren heb ik een aantal stevige handvaten gekregen waardoor ik in voor mij lastige (werk)situaties communicatief een stuk beter uit de voeten kan.” Marissa Driesprong

"Leuke en nuttige training voor iedereen. Herkenbare situaties besproken, waarbij bovendien praktische tips worden gegeven. Ook grenzen aanvoelen was een waardevolle oefening." Dick, 39 jaar

"Ik vond de training heel praktisch en goed te volgen, erg laagdrempelig waardoor ik me op mijn gemak voelde. Ik heb prima handvatten gekregen om e.e.a. toe te passen in de praktijk. Vooral de praktijkoefeningen kwamen dicht bij de werkelijkheid en waren prettig om te doen." Miranda Verschuren

"Ingrid heeft me doen inzien dat ik mijn eigen keuzes mag maken, ik me zelf mag begrenzen en mijn grenzen mag aangeven op een prettige manier. Dank je wel, Ingrid!" Esther, 32 jaar