Training effectief communiceren

Effectief en overtuigend communiceren en je invloed vergroten

effectief communiceren, overtuigend communicerenEen training voor het vergroten van je communicatieve vaardigheden voor meer professionele invloed, overtuigingskracht en zichtbaarheid Veel professionals hebben het gevoel dat hun invloed beperkt is in professionele gesprekken zoals vergaderingen met collega’s of overleggen met belanghebbenden. Zij willen zich meer zichtbaar maken op de werkvloer en hun invloed en overtuigingskracht vergroten.

Training effectief communiceren om je invloed en zichtbaarheid te vergroten

In deze training Effectief Communiceren op maat gemaakt voor de organisatie leren de deelnemers afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en deelnemers:
 • De diverse communicatiestijlen herkennen en daarop afstemmen
 • Communicatievaardigheden vergroten als contact maken en houden, inleven, actief luisteren, juist interpreteren van de bedoeling van de gesprekspartner, duidelijk en helder communiceren, verbale en non-verbale communicatie
 • Op overtuigende wijze eigen standpunten en ideeën communiceren
 • Het vergroten van het gewenste effect van de communicatie op respectvolle wijze
 • Effectief feedback geven en ontvangen en met weerstand omgaan
 • Vergroten van eigen zichtbaarheid en krachtig en zelfbewust professionele gesprekken voeren.

Effectief en overtuigend communiceren met minder moeite

Het resultaat van de training Effectief Communiceren:
 • De deelnemers kunnen aansluiten op de communicatiestijlen van hun gesprekspartners en de geleerde communicatievaardigheden in de praktijk brengen.
 • Zij hebben geleerd krachtig, effectief en ontspannen te communiceren
 • En kunnen gemakkelijker hun gesprekspartners overtuigen in professionele gesprekken
 • Zij communiceren helder en duidelijk hun ideeën, meningen en wensen, rekening houdend met die van anderen
 • De deelnemers kunnen op een respectvolle manier feedback geven en ontvangen en omgaan met weerstand.
 • Zij hebben hun zichtbaarheid in de organisatie vergroot en hebben meer invloed en overtuigingskracht in professionele gesprekken als werkoverleggen, presentaties, klantbezoeken, etc.
 • Zij vergroten hiermee hun professionele effectiviteit in hun werk.

Contact

Heb je interesse in een training Effectief Communiceren voor jouw organisatie? Neem contact met me op en vraag naar de mogelijkheden.

Vergroten van je invloed in professionele gesprekken

De training wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,5!

Praktijkgerichte training Effectief Communiceren

Het programma van de training wordt in overleg met de opdrachtgever samengesteld en op maat gemaakt. De inhoud, de leerdoelen en de duur van de training worden aangepast aan de vraag van de opdrachtgever en de deelnemers. In de training wisselen theoretische kennis en oefeningen elkaar af. De oefeningen worden in een veilige en ontspannen omgeving aangeboden. Tijdens de oefeningen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van cases van de deelnemers zelf en zullen zowel de deelnemers elkaar als de trainer op een constructieve manier feedback geven. Ook is er voldoende ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen om van elkaar te leren. Het resultaat van de training Effectief Communiceren zal een Persoonlijk Actie Plan zijn Voor een optimaal resultaat van de training kan er voor de deelnemers na afloop van de training een persoonlijk coachingsgesprek plaatsvinden. Hierin worden de persoonlijke leerdoelen en het Persoonlijk Actieplan besproken. Wat gaat goed en wat wil je beter doen?

Webinar

Wil je liever een online interactieve training Effectief Communiceren? Een interactief webinar is een inspirerende en leerzame manier om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen vanaf elke werkplek.

Vergroten van je communicatieve vaardigheden

Deze training is bijvoorbeeld bedoeld voor:
 • Teamleden van een afdeling die tegen de zelfde lastige situaties in hun werk op lopen.
 • Professionals verspreid over meerdere teams in organisaties om hen te leren op een assertieve manier te communiceren richting collega’s, klanten en andere mensen waarmee ze professioneel gesprekken voeren.
 • Medewerkers van MKB bedrijven die graag willen leren effectiever en overtuigender te communiceren.
Denk ook eens aan een ludieke lezing tijdens een afdelingsuitje of een special voor uw klanten!

Contact

Heb je interesse in een training Effectief Communiceren voor jouw organisatie? Neem contact met me op en vraag naar de mogelijkheden.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en je professionele communicatieve vaardigheden!


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Kijk ook naar

Teamcoaching Wanneer zet je teamcoaching in en wat gaat dit opleveren?

Training assertief communiceren Ontwikkel je assertiviteit en vergroot je zelfvertrouwen

Trainingen Ontwikkel de vaardigheden van uw collega's en medewerkers

Webinar Een online interactieve training om nieuwe vaardigheden te leren vanaf elke werkplek

Testimonials

"In de training heb ik geleerd om mijn communicatievaardigheden zelfbewuster en effectiever in te zetten. Ik durf nu meer voor mijn eigen standpunten op te komen en ben als professional meer zichtbaar. Ik heb handvatten gekregen om met moeilijke situaties in mijn werk om te gaan. Ik dank Ingrid voor haar oprechte, enthousiaste en rustige manier van trainen. Zij is zelf het absolute voorbeeld van wat zij traint." Mirthe de Vries, directie-assistent

"De training was voor mij leerzaam dankzij de praktijkgerichte, rustige en geduldige benadering van Ingrid. Ik voelde me direct bij haar op mijn gemak. Ik heb veel geleerd en kan het geleerde direct in de praktijk toepassen. Mijn communicatie is effectiever geworden, de sfeer en de samenwerking op de afdeling zijn verbeterd. Ik ga met meer plezier naar mijn werk." Bart van Hagen, beleidsadviseur

Ik maak verschillende teams mee en als ik me realiseer waar dit team qua communicatie vandaan komt, is het echt spectaculair en geeft het team ook veel enthousiasme en werkplezier, dankzij de training Constructief Vergaderen die Ingrid gegeven heeft aan het team en de bijbehorende begeleiding. Vergaderingen duurden eerst drie uur en nu nog maar ongeveer een uur. In die vergadering wordt het zelfde aantal onderwerpen besproken en mensen houden elkaar scherp op actiepunten en stellen meer vragen aan elkaar over de inhoud van de vergaderpunten. Bart Brands, manager Zorg van meerdere zelfsturende teams