Training Leidinggeven; Mens- en Doelgericht Leidinggeven

Het beste uit de mensen in uw team of organisatie halen en de doelen bereiken

training leidinggeven Bent u op zoek naar een inspirerende en leerzame training leidinggeven voor beginnende of ervaren leidinggevenden? Voor het ontwikkelen van mens- en doelgerichte leidinggevende vaardigheden om de mensen in het team of organisatie te motiveren, op een prettige en doelgerichte manier aan te sturen, samen te laten werken om gemeenschappelijke doelen te behalen.    

Training Leidinggeven; mens- en doelgericht

Effectief leidinggeven aan een team of organisatie is niet altijd gemakkelijk. In deze training leidinggeven leren beginnende of gevorderde leidinggevenden om op inspirerende en effectieve manier leiding te geven aan individuele teamleden en aan het team als geheel. Hierbij leren zij gebruik te maken van de diverse leidersschapsstijlen en communicatiestijlen en deze in de praktijk in te zetten.

 Training leidinggeven

Om mensen te motiveren en in beweging te brengen, de afdelings- en/ of de organisatiedoelstellingen te behalen en te blijven investeren in de werkrelatie en werksfeer met de individuele teamleden en met het team als geheel.

Leren mens- en doelgericht leidinggeven

In deze training leidinggeven die op maat gemaakt is voor uw organisatie leren de deelnemers afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en deelnemers de volgende leiderschapsvaardigheden:
 • De verschillende leiderschapsstijlen en deze flexibel in te zetten
 • Vergroten van zelfsturing; Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen in het leidinggeven
 • Het vergroten van hun gespreksvaardigheden (diverse gesprekken zoals functioneringsgesprek, slecht nieuwsgesprek, feedback geven en ontvangen aan medewerkers, omgaan met weerstand )
 • Mens- en doelgerichte coachingsvaardigheden
 • Leidinggeven aan individuele medewerkers
 • Effectief leidinggeven aan het team als geheel
 • Invloed vergroten in het team en in de gehele organisatie
 • Motiveren en inspireren van de mensen op de werkvloer
 • Delegeren van werkzaamheden
 • Timemanagement
 • Omgaan met kantoorpolitiek en het vergroten van de organisatiesensitiviteit

Voor effectief leidinggeven en investeren in de werkrelatie en de werksfeer

Het resultaat van de training leidinggeven is dat de leidinggevenden in uw organisatie:
 • Op een mens- en doelgerichte manier leiding geeft aan het team of aan de teams
 • Zich bewust zijn van hun persoonlijke leiderschapsstijl en hun kwaliteiten en hun valkuilen in het leidinggeven
 • Geleerd hebben de diverse leiderschapsstijlen toe te passen
 • De mensen op de werkvloer kunnen motiveren en stimuleren
 • Hun communicatieve vaardigheden als leidinggevende versterken
 • Om leren gaan met verschillende karakters en situaties.
 • Constructief feedback kunnen geven en ontvangen en om kunnen gaan met weerstand.
 • Om kunnen gaan met kantoorpolitiek, constructief gesprekken kunnen voeren, kunnen overleggen met belanghebbenden van andere teams, afdelingen of organisaties en hun organisatiesensitiviteit vergroten.
 • Een Persoonlijk Actie Plan hebben gemaakt waarmee na de training in de praktijk mee aan de slag kunnen

Effectieve leiderschapsvaardigheden inzetten bij het aansturen van mensen en bij het team als geheel

Deze training Leidinggeven is bijvoorbeeld bedoeld voor:
 • Beginnende leidinggevenden binnen een team of organisatie die hun professionele leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen
 • Gevorderde leidinggevenden binnen een team of organisatie die hun professionele vaardigheden willen versterken
 • Eigenaren en leidinggevenden binnen het MKB bedrijven die graag willen leren effectiever en succesvoller leiding te geven om de resultaten van hun onderneming effectiever te behalen.

Contact

Heeft u interesse in een inspirerende en doelgerichte training Leidinggeven voor uw organisatie? Neem contact met me op en vraag naar de mogelijkheden om Mens- en doelgericht leiding te geven.

Training Leidinggeven voor betere teamresultaten en een plezierige werksfeer

De training wordt gemiddeld beoordeeld met een 8,25!

Webinar

Wil je liever een online interactieve training Leidinggeven? Een interactief webinar is een inspirerende en leerzame manier om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen vanaf elke werkplek.

Praktijkgerichte training Leidinggeven

Het programma van een inspirerende en leerzame training Leidinggeven wordt in overleg met de opdrachtgever samengesteld. In de training wisselen theoretische kennis en oefeningen elkaar af. De oefeningen worden in een veilige en ontspannen omgeving aangeboden. Tijdens de oefeningen wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van cases van de deelnemers zelf en zullen zowel de deelnemers elkaar als de trainer op een constructieve manier feedback geven. Ook is er voldoende ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen om van elkaar te leren.

Resultaat van de mens- en doelgerichte training Leidinggeven

Het resultaat van de training Leidinggeven zal een Persoonlijk Actie Plan Mens- en doelgericht Leidinggeven zijn waarmee ze na de training direct in de praktijk aan de slag kunnen.

Coaching

Voor een optimaal resultaat van de training kan er voor de deelnemers na afloop van de training een aanvullend persoonlijk coachingsgesprek plaatsvinden. Hierin worden de persoonlijke leerdoelen en het Persoonlijk Actieplan besproken. Wat gaat goed en wat wil je beter doen? Dit is een optionele aanvulling.

Contact

Heeft u interesse in een training Mens- en doelgericht Leidinggeven voor uw organisatie? Neem contact  met me op en vraag naar de mogelijkheden.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Wil jij ook regelmatig gratis inspirerende tips en columns ontvangen?

Voor het versterken van je persoonlijke ontwikkeling en je professionele groei


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Ook interessant

Teamcoaching
Wanneer zet je teamcoaching in en wat gaat dit opleveren?

Coaching Mens- en Doelgericht Leidinggeven Door coaching leren mens- en doelgericht leidinggeven op een plezierige en effectieve manier

Trainingen
Ontwikkelen van inzichten en vaardigheden voor de mensen in uw organisatie om hen met meer plezier en succes te leren functioneren, communiceren, samenwerken en leidinggeven

Webinar Een online interactieve training om nieuwe vaardigheden te leren vanaf elke werkplek

Testimonials

“Ik gaf al een aantal jaren leiding een afdeling Projecten, maar vond het nog steeds lastig mensen te motiveren aan hun individuele en teamdoelstellingen te werken. Ik had niet het gevoel dat ik voldoende grip had op de situatie op de afdeling. Dankzij deze training heb ik geleerd ontspannen en doelgericht leiding te geven. Toen ik voorzichtig het geleerde in de praktijk ging brengen, bleken de mensen er heel goed op te reageren.  Niet bereiken we effectiever onze doelstellingen, de onderlinge sfeer is  verbeterd tussen mij en het team.“ ~Hans, Manager Projecten~

Gesprekken met de mensen op de afdeling gingen me goed af. Het team als geheel in beweging brengen, omgaan met weerstand en ontspannen met leidinggevenden van andere afdelingen te overleggen waren mijn leerdoelen. Ik heb veel geleerd van Ingrid. Ik kan nu op een constructieve manier de diverse teams op de afdeling met allemaal verschillende mensen en culturen aansturen en langzamerhand staan alle neuzen de goede kant op. Ook is mijn invloed vergroot in de organisatie en kan ik beter mijn grenzen aangeven. Dank je wel. ~Inge, Manager Klantenservice~