mentale veerkracht van je medewerkers

Mentale veerkracht van je medewerkers

Waarom de mentale veerkracht van je medewerkers zo belangrijk is

Het leven zit vol met onzekerheden. Maar één ding is zeker, iedereen krijgt vroeg of laat te maken met tegenslag. Daar kun je kwaad of verdrietig van worden, maar op de lange termijn schiet je daar niets mee op. In veel gevallen kun je namelijk niets aan de situatie veranderen. Wat je wel zelf in de hand hebt is hoe je met die tegenslag omgaat. Kun je mentale veerkracht van je medewerkers trainen?

Hierover ben ik geïnterviewd door Hagar Jobse voor mt.nl.

Vitaal leiderschap

Mentale veerkracht is belangrijk niet alleen in je privéleven, ook op de werkvloer.

Hoe ga je om met tegenslagen in je werk? Een project dat niet goed afloopt, een promotie die niet doorgaat. Hoe gemakkelijker je deze situaties het hoofd kan bieden, hoe veerkrachtiger je bent.

Acceptatie

De situatie kun je niet veranderen. Hoe eerder je dit accepteert, hoe sneller er ruimte ontstaat voor nieuwe keuzes en stappen. Leidinggevenden kunnen hierin het voorbeeld geven door naar mogelijkheden te zoeken.

Dilemma’s delen

Praten over de situatie helpt je gedachten te ordenen en dat geeft je de mentale ruimte om te bedenken hoe je met de situatie om wilt gaan.’ ~Ingrid Bannink -van Doorn~

Fysieke gezondheid voor de mentale veerkracht van je medewerkers

Het versterken van de mentale veerkracht van je medewerkers kun je ook stimuleren door een steentje bij te dragen aan de fysieke gezondheid van je medewerkers.

Wil je het hele artikel lezen? Dat kan via deze link of via deze bijlage.

Contact

Benieuwd naar hoe jij jouw leiderschapsvaardigheden kan versterken? Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen voor leiderschapscoaching, teamcoaching of een training.


Was deze column interessant voor je?

Meld je dan ook aan en ontvang regelmatig gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei  naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in het werk.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Geplaatst in Columns, Ingrid in het nieuws, Leidinggeven en leiderschap, Professionele vaardigheden en getagd met , , .