Overleggen met collega's over de vakantieplanning

Overleggen met collega’s over de vakantieplanning

Zo worden 25 vrije dagen er opeens 52

Het vraagt wat puzzelwerk, maar wie zijn vakantiedagen volgend jaar zorgvuldig plant rond de feestdagen kan dubbel zo lang op vakantie. Al heb je veel goede wil van je werkgever nodig. Overleggen met collega’s over de vakantieplanning.

Overleggen met collega’s over de vakantieplanning; lastig

“Ah, de vakantieplanning, altijd lastig”, reageert coach Ingrid Bannink, die met haar bedrijf Bannink Coaching veel teams leert om beter met elkaar te communiceren. “Als ik teamsessies doe, hoef ik het onderwerp maar in de groep te gooien of er komen meteen een hoop reacties en ervaringen naar boven.”

In het artikel geeft Ingrid een aantal tips hoe je dit het beste in het team kunt aanpakken.

In gesprek blijven met je collega’s is het toverwoord

Zo’n gesprek kan best wat spanning opleveren als veel collega’s tegelijkertijd op vakantie gaan. De oplossing is cliché, maar waar. blijf met elkaar in gesprek.

Toon begrip voor elkaar

Iedereen wil tegelijkertijd op vakantie als er veel collega’s met schoolgaande kinderen zijn. Toon begrip voor elkaars situatie. Blijf overleggen met je collega’s over de vakantieplanning.

Het is belangrijk dat je als werknemer ook begrip toont voor de situatie van de baas die voor een goede bezetting moet zorgen.

Wil je het hele artikel lezen? Dat kan via deze bijlage.

Contact

Benieuwd naar hoe jij prettig en effectief kan overleggen in het team? Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen voor coaching, teamcoaching, teamontwikkeling of een training.


Was deze column interessant voor je?

Meld je dan ook aan en ontvang regelmatig gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei  naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in het werk.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Geplaatst in Columns, Ingrid in het nieuws, Teamontwikkeling en getagd met , , .