omgaan met emoties op de werkvloer

Omgaan met emoties op de werkvloer

Omgaan met emoties op de werkvloer

Je mag best een keer boos worden op je collega, maar stampvoeten of huilen is not done. Toch kan het tonen van emotie heel professioneel worden gevonden, mits het op de juiste manier gebeurt. Hoe omgaan met emoties op de werkvloer kun je zijn in dit filmpje.

Emoties horen op de werkvloer thuis. Volgens coach persoonlijke ontwikkeling Ingrid Bannink komen alle soorten emoties op de werkvloer voor. ‘Als je uitgaat van de basisemoties – boos, bedroefd, blij, bang en beschaamd – dan worden al die gevoelens  tijdens het werk ervaren.’

Emoties op de werkvloer; dat mag best

Hetzelfde geldt voor leiderschap: tonen leiders op het juiste moment de juiste gevoelens, dan verhoogt dat de motivatie en presteren werknemers beter.

Ik word in dit filmpje geciteerd en geef tips hoe je het beste met je emoties op de werkvloer om kunt gaan. Een aantal tips zijn:

Tip 1: Choose your battles

Laat de dingen die er niet toe doen voor wat ze zijn. Ga alleen de confrontatie aan als het ten koste gaat van de samenwerking.

Tip 2: Koop tijd

Als je het moeilijk vindt om regie te hebben over je emoties. Word je bijvoorbeeld snel boos? Koop dan tijd.

Tip 3: Ga het gesprek aan

Als de situatie je frustreert.

Tip 4: Waardeer het als iemand moeite doet om jou feedback geeft

Mensen vinden het vaak lastig om kritiek te uiten. Waardeer dit.

Emoties horen op de werkvloer thuis.

“Het tonen van emotie op het werk kan juist heel professioneel zijn, mits het op de juiste manier gebeurt.” ~Ingrid Bannink ~

Hoe kun je nu het beste omgaan met emoties op de werkvloer? Bekijk de video van de Intermediair.

En vind je het lastig om goed om te gaan met emoties op de werkvloer? Wil je leren je emoties goed in te zetten in je werk? Ik help je graag! Ik hoop van harte dat je contact met mij opneemt om vrijblijvend te inventariseren hoe ik je het beste kan helpen.


Was deze column interessant voor je?

Meld je dan ook aan en ontvang regelmatig gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei  naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in het werk.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Geplaatst in Communiceren met collega's, Ingrid in het nieuws, Persoonlijke ontwikkeling, Professionele vaardigheden en getagd met , , .