Veel gestelde vragen coaching en training

Voor de persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van mensen, teams en organisaties

Coaching en Training

Wat is coaching? Ik wil als leidinggevende, projectleider of HR-manager een training op maat maken voor de organisatie. Wat is je werkwijze bij teamcoaching? Vanuit welke kernwaarden begeleid je? Vragen die geïnteresseerden en opdrachtgevers mij regelmatig stellen.

Voor diegenen die meer willen weten over mij en mijn werkwijze hieronder de veelgestelde vragen coaching en training op een rij.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met me op via het contactformulier of via 06 – 50921371. 

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van professionele begeleiding die bestaat uit individuele gesprekken in combinatie met oefeningen waarbij ik je als coach help je leerdoelen te behalen.

Het doel van coaching is je te begeleiden in je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei in je werk en in je leven. Het resultaat is om meer ontspannen en succesvol te leven, te werken, te communiceren, samen te werken en/of leiding te geven en je persoonlijke en zakelijke doelen te behalen.

Als gediplomeerd en ervaren coach ben ik opgeleid om je te begeleiden je zelfgekozen leerdoelen te behalen. Tijdens de gesprekken ontwikkel je nieuwe inzichten en handvatten, waarmee je zelfstandig en onafhankelijk in de praktijk aan de slag kan. Dit doe ik graag vanuit de kennis, kunde en motivatie die al bij jou aanwezig is. Daarnaast zal ik, als dit bijdraagt aan het positieve verloop van het coachingstraject, mijn eigen kennis en kunde en ervaring delen.

Coaching helpt je je zelfkennis en je zelfsturend vermogen te vergroten en meer regie te krijgen op de kwaliteit van je leven en je werk. Je gaat bewuster, effectiever en meer ontspannen om met (lastige) situaties in je werk en je leven.

Wat is het verschil tussen een coach en een psycholoog?

Een psycholoog begeleidt iemand met emotionele problemen.

Een coach begeleidt je vanuit het hier en nu en naar de toekomst toe met vragen die je hebt over je werk en je leven. Als coach help ik je je eigen oplossingen te vinden voor situaties waar je tegenaan loopt en/of om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ik help je met het ontwikkelen van inzichten, kennis, kunde en praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kan.

Waarin onderscheid Bannink Coaching & Consultancy zich?

Ik begeleid als coach, trainer, teamcoach, workshopbegeleider en spreker mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke ontwikkelingen professionele groei.

Op vriendelijke en resultaatgerichte wijze help ik vraagstukken en doelen in overzichtelijke stappen op te knippen en tools te ontwikkelen om deze te behalen. Ik help belemmerende gedachten te doorbreken en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en uit te breiden. Ik geef daarbij praktische handvatten die je direct kunt gebruiken in de praktijk. Ik gebruik een open, oprechte en directe communicatiestijl met respect voor mijn gesprekspartner(s).

Omdat ieder mens, team of organisatie uniek is met zijn eigen behoeften, ideeën, mening en wensen, is elk traject maatwerk. Ik bekijk samen met de opdrachtgever, de professional, het team en/of de organisatie welke aanpak nodig is voor het beste mogelijk resultaat.

De mensen die ik begeleid zijn professionals, zelfstandig ondernemers, leidinggevenden, teams, MT-leden en directieleden door middel van coaching, teamcoaching, training en workshops. Zij hebben gemeen dat zij zich op hun eigen niveau persoonlijk en professioneel willen ontwikkelen om ontspannen en succesvol te werken, samen te werken, te communiceren en/of leiding te geven in hun werk en leven.

Mijn kernwaarden hierbij zijn:

  • Inlevend
  • Resultaatgericht
  • Integer
  • Deskundig
  • Verbindend
  • Duidelijk

Ik zoek een coach voor een medewerker/collega. Hoe pak ik dit aan?

Ik coach, naast particulieren en ondernemers, veel voor organisaties in opdracht van werkgevers.

Een medewerker/collega is altijd van harte welkom om gratis en vrijblijvend te komen kennismaken.

In dit kennismakingsgesprek maken we persoonlijk kennis met elkaar. Tijdens dit gesprek wil ik graag wat meer weten over de leerdoelen, bekijken we of er een klik is en nodig ik je van harte uit om al je vragen over mij en/of mijn werkwijze aan mij te stellen.

Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer een half uur à drie kwartier. Je kunt hiervoor een afspraak maken via deze link of bellen naar 06 - 50921371.

Ook kom ik graag in contact met de opdrachtgever. Is de afstand, reistijd of agenda een drempel, dan kan dit ook telefonisch of via Skype.

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek maak ik een prijs- en werkwijzevoorstel op maat.

Hoe lang duurt een gemiddeld coachingstraject?

Een gemiddeld coachingstraject duurt gemiddeld 6 tot 10 sessies van 1,5 uur. Afhankelijk van de vraag zijn minder of meer gesprekken mogelijk.
Afhankelijk van je leervraag en je behoefte aan begeleiding is het ook mogelijk een eenmalig gesprek te voeren.
Daarnaast coach ik professionals die regelmatig een afspraak maken (bijvoorbeeld één keer per kwartaal) om te sparren over vaardigheden die ze verder willen ontwikkelen, om hun doelen scherp te zetten of om situaties te bespreken waar ze tegen aan lopen in hun leven en hun werk.
Tot slot is een dagdeel of dag mogelijk om te werken aan je persoonlijk leiderschap.

Waar vinden de coachingsgesprekken plaats?

Als coach ben ik gevestigd in Leiden. In principe vinden de gesprekken plaats in mijn praktijkruimte. Om geconcentreerd te kunnen werken aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei is het aan te raden om te kiezen voor een ontspannen locatie buiten je werk- en/of privésituatie. Hierover kunnen we afspraken maken. De keuze is aan jou of aan de opdrachtgever.

Daarnaast coach ik regelmatig via Skype als reistijd en/of de afstand een rol speelt. Ervaring is dat de gecoachte dit over het algemeen als prettig ervaart.

Ook een combinatie van locaties en/of Skype is een mogelijkheid.

Ik zoek een teamcoach, trainer, workshopbegeleider of spreker voor de organisatie. Hoe pak ik dat aan?

Tijdens een kennismakingsgesprek inventariseer ik graag samen met de opdrachtgever wat de leervragen zijn. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek maak ik een prijs- en werkwijzevoorstel op maat. De inhoud, de methode, de soort begeleiding en de oefeningen stem ik af op de leervraag en op de behoefte van de organisatie.

Interesse in een training, teamontwikkelingstraject, intervisie, lezing of teamcoachingstraject? Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen via:

Contact

ingrid <@>  Banninkcoaching.nl

06 - 50921371

Voor vragen over Coaching en training, teamcoaching, intervisie, sparring en teamontwikkeling.

Drijfverenscan

Verder ben ik gecertificeerd voor de Drijfverenscan van IntoDrives. De Drijfverenscan geeft inzicht in wat iemand motiveert, wat hij of zij logisch vindt en zijn denkkader is. Ook geeft de scan inzicht in wat iemand minder prettig vindt in het gedrag van anderen en in wat voor soort omgeving iemand het beste tot zijn recht komt. Kortom je leert jezelf beter kennen zowel als persoon als ook als professional. De drijfverenscan vormt een goede basis om snel tot de kern van het gesprek te komen en te werken aan je leerdoelen.

Contact

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken en alvast onderzoeken wat je leerdoelen zijn voor een mogelijk coachingstraject? Neem contact met me op en we plannen een afspraak.

Zijn de gesprekken en trainingssituaties vertrouwelijk?

Een belangrijke basis om resultaatgericht te kunnen werken aan persoonlijke en professionele groei is vertrouwen tijdens de coachingsgesprekken en in trainingssituaties. De inhoud van de gesprekken en trainingen is daarom van vertrouwelijke aard. Hierbij houd ik me aan de beroepscode van de NVO2.

Ben je lid van een beroepsorganisatie?

Ik ben aangesloten bij de NVO2, een vakorganisatie voor professionals die zich bezighouden met de ontwikkeling van mensen en organisaties. Ik ben daarmee gehouden aan de beroepscode van de NVO2 (www.nvo2.nl ).

Wil jij ook regelmatig inspirerende columns en tips ontvangen?

Voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei!


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Testimonials

"Jouw professionele en inspirerende begeleiding was nuttig, ontspannen en vertrouwd. Ik heb geleerd hoe je sterker kunt communiceren en mijn zelfkennis is vergroot. Je inlevingsvermogen en respectvolle manier van begeleiding heeft ons allemaal aan het denken gezet. Het was de training zoals ik die voor me zag en meer. Hartelijk dank hiervoor."
Teamleider Klantenservice

"We zagen er met zijn allen enorm tegenop, maar dankzij jouw kalme en veilige manier van begeleiden, zijn we als persoon en als groep snel gaan vertrouwen. Je vriendelijke opmerkzaamheid en je verhelderende vragen en opmerkingen hebben ons flink over onszelf laten nadenken. We gaan nu anders met elkaar en onze omgeving om, waardoor we andere reacties krijgen. Het onderlinge contact is verbeterd, we hebben het gevoel dat er meer naar ons geluisterd wordt en dat we er toe doen als mens en als professional. Dank je wel!"
(Juridisch team)

"Ingrid heb ik gedurende het gehele coachingstraject als zeer professioneel mogen ervaren, altijd goed voorbereid en werkende vanuit een sterke theoretische basis. Gedurende het gehele traject is Ingrid constant op respectvolle en integere wijze te werk gegaan, weet hierbij de juiste vragen te stellen en de vertaalslag naar de praktijk te maken. In korte tijd heb ik veel van Ingrid mogen leren, graag maak ik van deze gelegenheid gebruik Ingrid te bedanken als ook aan te bevelen!"
Michiel Boeve

Vrijblijvend adviesgesprek

Contact

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek over de mogelijkheden van persoonlijke ontwikkeling en professionele groei van mensen, teams en organisaties? 

Ook als spreker voor een lezing of korte workshop op bijvoorbeeld een afdelingsdag of congres.

Neem Contact met me op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.