Ontwikkeling van soft skills

Zet je zachte kwaliteiten in; ontwikkeling van soft skills

Zonder soft skills kom je de ladder niet op

Maakte je vroeger de blits met je technische vaardigheden, nu helpen vooral soft skills als positivisme, doorvragen en strategisch denken je de carrièreladder op. Een coach legt uit hoe je ze kunt ontwikkelen.

Interview in Managementsupport met Ingrid Bannink over waarom het zo belangrijk is om je zachte kwaliteiten te ontwikkelen en hoe je deze soft skills kunt ontwikkelen.

Hoe goed je ook je werk doet, zonder soft skills kom je de ladder niet op. De technische aspecten van je vak beheersen, is een voorwaarde, net als het hebben van sociale vaardigheden. Ook organisatietalent, is veelgevraagd, Kritisch meedenken, kunnen anticiperen, oplossingsgericht denken, zelfstandig werken, tactisch communiceren en assertief zijn.

Ontwikkeling van soft skills

Krachtiger communiceren voor effectief werkoverleg, het effectief voeren van een opbouwend gesprek, omgaan met lastig gedrag; dat zijn de meest gevraagde kwaliteiten in mijn praktijk. ~Ingrid Bannink ~

Tip: Wees je bewust van waar je goed in bent en etaleer dat.

Wil je ook tips om je zachte kwaliteiten verder te ontwikkelen? Lees hier verder. Managementsupport~softskills~2018 april


Was deze column interessant voor je?

Meld je dan ook aan en ontvang regelmatig gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei  naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in het werk.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Geplaatst in Ingrid in het nieuws en getagd met , , , , .