vakantie vragen op je werk

Vakantie vragen op je werk als het niet uitkomt

Op vakantie als het op werk eigenlijk niet kan? ‘Kom met argumenten’

Vakantie vragen op je werk als het niet uitkomt. Het is een lastig dilemma op de werkvloer.

Tijdens mijn vakantie in Frankrijk 😉 ben ik geïnterviewd om tips te geven hoe je het beste hiermee om kunt gaan.

Vakantie vragen op je werk als het niet uitkomt

Het dilemma: Martijn werkt bij een middelgroot bedrijf waar het negen maanden van het jaar hoogseizoen is; de andere drie maanden zijn relatief rustig. De werkgever heeft aangegeven dat Martijn en zijn collega’s alleen in die rustige maanden op vakantie mogen, al staat dat niet vastgelegd in hun contracten.

De Kenner: ,,Ah, de vakantieplanning, altijd lastig”, reageert coach Ingrid Bannink, die met haar bedrijf Bannink Coaching veel teams coacht om beter met elkaar te leren communiceren. ,,Als ik teamsessies doe, hoef ik het onderwerp maar in de groep te gooien en er komen gelijk een hoop reacties en ervaringen naar boven.” Schoolvakanties zijn zo’n heikel onderwerp, zegt Bannink. ,,Iedereen wil tegelijk op vakantie en collega’s zonder kinderen worden geacht buiten die tijden op vakantie te gaan. Wie krijgt dan zijn zin? Dat kan best wat spanning binnen een team opleveren.”

De oplossing is cliché, maar waar: blijf met elkaar in gesprek.

Tip 1: Kom met goede argumenten

Wil je meer tips voor vakantie vragen op je werk ook als het niet uitkomt? Lees dan hier verder: Op vakantie als de baas het niet wil

of ga naar: AD online 


Was deze column interessant voor je?

Meld je dan ook aan en ontvang regelmatig gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei  naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in het werk.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Geplaatst in Columns, Ingrid in het nieuws en getagd met , .