zakelijker worden in je werk

Zakelijker worden in je werk

Hoe kun je zakelijker worden in je werk?

Tegen je baas zeggen dat je niet kan overwerken. En tegen een opdrachtgever dat je niet onderhandelt over je tarief. Hoe zeg je dat op een vriendelijke en duidelijke manier?

Zakelijker worden in je werk; lastig of gemakkelijk?

Niet iedereen vindt het gemakkelijk om tegen een leidinggevende te zeggen dat je niet kan overwerken of tegen een opdrachtgever dat je die extra opdracht echt niet erbij kan hebben.  En als je toch ‘nee’ hebt gezegd, dan baal je misschien wel van jezelf. Dadelijk is je baas geïrriteerd of je opdrachtgever geeft je geen nieuwe opdrachten meer.

—————————— Lees ook:  ———————————

12 vaardigheden om je zelfsturend vermogen bewust te ontwikkelen

—————————————————————————

Waar ligt die grens?

“We hebben er moeite mee om een boodschapt te brengen waarvan we denken dat de ander die niet leuk vindt”, zegt coach Ingrid Bannink, die teams en organisaties helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. “De meeste mensen willen aardig gevonden worden.”  Bovendien heeft aardig gevonden worden een functie, omdat als je elkaar aardig vindt, de samenwerking beter gaat. Dus waar ligt de grens tussen aardig gevonden worden en zakelijker worden in je werk?

—————————— Lees ook:  ———————————

Grenzen aangeven; meer dan alleen ‘nee’ zeggen; 3 tips

—————————————————————————

Grenzen aangeven om je professionaliteit te vergroten

Grenzen aangeven lijkt vaak ingewikkeld, omdat mensen vaak denken dat het antwoord of ‘nee’ is of ‘ja’. Maar zo zwart-wit is het niet. ” Je kunt het ook zo zien: je geeft ermee aan hoe jij werkt en wat je belangrijk vindt.”, zegt Ingrid Bannink.  Het kan ook anders.

“Grenzen stellen betekent niet mensen en situaties buitensluiten, maar ze op jouw voorwaarden binnenlaten.”  ~Ingrid Bannink – van Doorn~

Wil je tips om zakelijker te worden op je werk? Om je te kunnen houden aan je werktijden, voorkomen dat je werkdruk te hoog wordt of je tarief te laag? Die kun je vinden op de website van Eva Jinek.

Contact coaching

Vind je het ook lastig om zakelijker te worden in je werk? Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Was deze column interessant voor je?

Meld je ook aan en ontvang maandelijks gratis praktische tips en inspirerende inzichten

voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in het werk


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Geplaatst in Assertiviteit - Grenzen stellen, Carrière - loopbaan, Ingrid in het nieuws, Professionele vaardigheden, Zelfvertrouwen vergroten en getagd met , , , , .