Overwerken

Zoveel invloed heeft overwerken op ons sociale leven

Grenzen stellen is o zo belangrijk

De invloed van overwerken op onszelf en op ons sociaal leven, is groot. Zo geven werknemers aan dat ze door overwerken ongezonder gaan leven en het de nachtrust bovendien verstoort. En daar stopt het niet bij: 39 procent geeft aan dat de relatie met hun partner en andere sociale contacten wordt belemmerd door overwerken. Ook gaf 44 procent aan dat ook de kinderen er de dupe van worden, doordat irritaties op hen botgevierd worden, maar ze ook het gevoel hebben als ouder tekort te schieten.

Herkenbaar?

—————————— Lees ook:  ———————————

Te druk in je werk? Hoe doorbreek je de waan van de dag?

—————————————————————————

Voorkom teveel invloed overwerken; Grenzen stellen

Niet zulke beste resultaten, dus. Maar hoe leer je je grenzen te bewaken? Volgens Bannink Coaching kun je een aantal dingen meenemen. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van het ‘ja’ zeggen tegen overwerken, het opsommen van je prioriteiten en redenen bedenken waarom het goed is om juist ‘nee’ te zeggen.

Prioriteiten stellen en nee zeggen

Ook helpt het om je grenzen met anderen te bespreken. Als jouw collega’s op de hoogte zijn en weten dat ze jou na een bepaald niet hoeven te benaderen, schept dat duidelijkheid en voorkomt het daarbij teleurstellingen. Voor zowel je collega’s als jezelf.

—————————— Lees ook:  ———————————

5 symptomen van een te hoge werkdruk; 8 tips om hiermee om te gaan

—————————————————————————

Invloed overwerken

Op de website van Glamour.nl (die helaas offline is gehaald) stond een artikel over de invloed van overwerken op ons sociaal leven. Ik mocht hieraan een bijdrage leveren. Benieuwd? Je kunt hieronder de tekst vinden.

Wil je het hele artikel lezen over de invloed van overwerken? Invloed overwerken op sociaal leven.

Denk je dat deze column voor iemand anders interessant of nuttig is? Dan zou ik het fijn vinden als je de link naar deze column doorstuurt.

Contact Coaching

Wil je leren meer grip te krijgen op overwerk en leren hoe je grenzen kunt aangeven? Ik nodig je van harte uit om contact met me op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geplaatst in Assertiviteit - Grenzen stellen, Carrière - loopbaan, Ingrid in het nieuws, Werkdruk en werkstress, Werkplezier en werksfeer en getagd met , , , , , , .