podcast grenzen stellen

Podcast Grenzen Stellen

Grenzen stellen voor meer werkplezier en om een burn-out te voorkomen

Bijna iedereen krijgt wel eens een verzoek van een collega waar je eigenlijk liever ‘nee’ op zegt. Wat voor werk je ook doet, iedereen voelt wel eens werkdruk. Misschien omdat je hoge eisen aan jezelf stelt of omdat anderen (te) hoge verwachtingen van jou hebben.

Hoge verwachtingen aan jezelf

Mensen die vinden dat ze overal ‘ja’ op moeten zeggen, die alles interessant vinden en die vinden dat hun werk van hoge kwaliteit moet zijn, merken al snel dat ze veel te veel werk naar zichzelf toe trekken. Ze zijn streng voor zichzelf en gaan gewoon door. Maar als je teveel gaat werken en continu bezig bent met je werk, dan liggen vermoeidheid en spanningsklachten of erger een burn-out op de loer.

—————————— Lees ook:  ———————————

Waarom grenzen stellen in je werk zo belangrijk is

—————————————————————————

Werkdruk door verwachtingen van anderen

Toch even dat project afmaken, die extra dienst draaien of het extra verzoek van een klant oppakken. Als dat vaker niet dan wel gebeurt, dan heb je, voordat je het weet, ineens heel veel extra werk op je schouders gekregen. En ook dan is het tijd om je grenzen aan te geven.

Werkplezier vergroten en burn-out voorkomen

Je kunt pas goed voor anderen en voor je werk zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. Grenzen herkennen bij jezelf en vervolgens aan anderen aangeven op een manier dat je ook nog de relatie goed houdt, is niet gemakkelijk, maar levert wel heel veel op. Hoe je dat doet?
Luister naar de podcast grenzen stellen en/of scrol naar beneden voor meer interessante tips en inzichten over grenzen stellen en assertief communiceren.

—————————— Lees ook:  ———————————

Grenzen aangeven is meer dan alleen ‘nee’ zeggen; 3 stappen

—————————————————————————

Podcast Grenzen stellen

Als expert mocht ik deelnemen aan een podcast Grenzen Stellen van CNV Connectief. Aan bod komen vragen als:

• Wat is grenzen stellen?
• Waarom is grenzen stellen zo belangrijk?
• Als ik voor mezelf opkom, ben ik dan niet onvriendelijk?
• Hoe herken ik grenzen bij mezelf?
• Hoe geef ik grenzen aan?

Grenzen stellen | Werkgeluk #02

“In deze aflevering van de CNV-Podcast ‘Grenzen stellen’ schuiven verpleegkundige Marice Binnekade en werkcoach Ingrid Bannink – van Doorn aan tafel bij podcasthost Evelien de Bruijn. Ze praten over grenzen stellen, hun persoonlijke ervaringen hiermee én hoe je leert om grenzen te stellen zodat je (werk)plezier blijft houden en jezelf behoedt voor een burn-out.”

Ik geef in de podcast Grenzen Stellen samen met Marice concrete tips waarmee je op een prettige en doeltreffende manier aan de slag kan in je werk en je leven.

Meer tips over grenzen stellen en assertief communiceren?

Wil je nog meer praktische tips over het herkennen en stellen van je grenzen in je werk en je privéleven? Deze kun je hier vinden op mijn website.

Denk je dat iemand anders baat heeft bij tips over grenzen aangeven? Dan zou ik het fijn vinden als je de link naar deze column doorstuurt.

Contact Coaching of Teambegeleiding

Kun je ook hulp gebruiken om te werken aan het stellen van je grenzen en leren assertief te communiceren?

Dat kan met coaching om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei.

Ik ben als coach gevestigd in Leiden. Je bent van harte welkom in mijn praktijkruimte en daarnaast wandel ik regelmatig samen met de coachee in Leiden en omstreken tijdens een coachingsgesprek. Ook coach ik regelmatig online via Teams of Zoom. Mocht je reistijd willen vermijden, online coaching is net zo prettig en effectief.

Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Was deze column interessant voor je?

Meld je dan ook aan en ontvang regelmatig gratis praktische tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling en professionele groei naar meer plezier, zelfvertrouwen en succes in het werk.


Al meer dan 4.500 lezers gingen je voor!

Je ontvangt geen 'spam'. Je kunt je op ieder moment afmelden en je e-mailadres wordt niet aan derden gegeven.

Geplaatst in Assertiviteit - Grenzen stellen, Columns, Ingrid in het nieuws, Persoonlijke ontwikkeling, Werkdruk en werkstress, Werkplezier en werksfeer, Zelfvertrouwen vergroten en getagd met , , , , , .